Alat $ 6 ini akan menjadikan anda tukang masak yang lebih baik

Jika anda pernah kecewa dengan hidangan yang perlu membakar lebih lama daripada menunjukkan resipi, atau jika anda telah melangkah jauh dari sekumpulan cookies untuk hanya satu minit untuk mengetahui bahawa mereka dibakar melebihi menjimatkan, rasa apa? Ia mungkin bukan kesalahan anda-ia adalah kesalahan ketuhar anda.

Sebagai teknologi maju seperti perkakas dapur kami, mereka tidak sempurna dan mereka pasti tidak boleh dipercayai. Menetapkan ketuhar hingga 350 darjah dan mengandaikan suhu ketuhar anda benar-benar berkhidmat? Itulah lonjakan kepercayaan yang tidak semestinya seorang juru masak ternama yang perlu mengambil ketuhar boleh berubah secara meluas dalam suhu tidak kira apa yang dikatakan oleh paparan. Nasib baik, ada cara yang benar-benar murah, benar-benar berkesan untuk memastikan anda dibakar pada suhu yang anda sepatutnya: termometer ketuhar.

Di sini's why you need an oven thermometer
Casey Barber

Tidak seperti alat ukur termometer dan tongkat yang mengukur suhu di dalam makanan anda, alat kecil ini mengukur suhu sekitar di dalam oven anda. Ia direka bentuk untuk digantung dari rak dan boleh dipindahkan ke dalam oven untuk memastikan ketuhar anda memanaskan secara rata.

Kisah: 11 petua periuk perlahan dan helah setiap tukang masak perlu tahu

Uji ketepatan ketuhar anda dengan memanaskannya ke 350 darjah. Letakkan termometer di sebelah kiri dan kanan ketuhar serta bahagian depan dan belakang oven anda untuk melihat sama ada anda mempunyai tempat panas atau sejuk. Biarkan termometer berehat di setiap lokasi selama 10 minit sebelum mengalihkannya untuk memeriksa perubahan suhu, dan gunakan ketuhar ketuhar apabila menggerakkan termometer.

Alat dapur ini boleh membuat masakan mudah

Mei.25.201603:01

Sebaik sahaja anda tahu jika ketuhar anda sedang panas atau sejuk, atau jika ia secara ajaib memanaskan secara tepat, anda boleh menyesuaikan suhu yang mana anda mengaturnya dengan sewajarnya. Jika ketuhar anda mengering dengan 25 darjah, tetapkannya untuk 25 darjah lebih rendah daripada panggilan resipi, dan sebagainya dan sebagainya.

Oh, dan jangan ambil ketuhar anda pada kata-nya atau sebagainya, mengikut mana-mana yang berkenaan-bahawa ia telah dipanaskan sepenuhnya. Sedang masa preheating selama 10 minit telah lama menjadi standard industri, banyak ketuhar sebenarnya mengambil masa 15 minit atau lebih untuk mendapatkan suhu yang diprogramkan. Sekilas pandang di termometer ketuhar akan memberitahu anda apabila semuanya benar-benar baik untuk pergi.