9 kedai runcit terbaik keju yang tidak akan memecahkan bank

Walaupun rumah ladang Inggeris Stilton akan selalu membuat kita hancur – dan tidak ada apa-apa yang kita tidak akan lakukan untuk sebuah kedai roti Brillat Savarin dan sekeping roti – kadang-kadang semua yang kita mahukan adalah keju pasaraya yang baik.

Malah, bagi mereka yang menganggap diri mereka pencinta keju, keghairahan untuk dadanya mungkin bermula dengan keunikan keju dari kedai tempatan. Dan kita tidak bermaksud “tempatan” seperti dalam “artisanal” – kita bercakap pasaran besar-besaran, hampir-hampir ke mana-mana keju yang mampu dimiliki yang kita tahu akan rasa hebat dalam salad, cair pada roti putih atau dimakan dengan semangat yang dipasangkan tidak lebih daripada timbunan keropok Ritz dan bir sejuk (sebaik-baiknya semasa menonton “House of Cards” atau sesuatu yang sama lazat).

Keju berikut (tersenarai tanpa urutan tertentu) adalah yang kita beralih ke lagi dan lagi, kerja yang anda akan dapati di dapur kami – dan mungkin juga dompet kami – hampir selalu. Anda boleh menemui mereka di pasar raya, Trader Joe, Costco, atau peruncit besar kotak di seluruh Amerika Syarikat.

1. Cabot 3 Tahun Berumur Cheddar Cabot

Cabot 3-Year Cheddar
Dengan hormat dari Costco

Tidak menghairankan, cheddar adalah kegemaran keju pasaraya. Dan bagi saya, standard emas cheddar pasaraya ialah Cheddar Berumur 3 Tahun Cabot Creamery, spesimen yang sangat rapuh, tajam yang berfungsi dengan baik dalam keju panggang, sup, keju mewah dan banyak lagi. Saya membeli blok besar – untuk lagu – setiap kali saya memukul Costco. Tidak dapat mencari Cabot tertentu ini? Seorang peniaga perkhidmatan pelanggan Cabot memberitahu TODAY bahawa Cheddar Rizab Artisan Cabot, yang boleh didapati di kedai runcit biasa dan juga berusia tiga tahun, adalah “hampir sama” dengan Cheddar Putih Berumur 3 Tahun yang kami dapat di Costco.

2. Président Brie

Presiden Brie Cheese
Baiklah Presiden

Untuk brie Brie, penyumbang HARI INI Kendra V. Lico suka fleksibiliti Président. “Keluar di bilik temp itu berkrim dan hebat untuk dimakan dengan keropok. Tetapi ia cukup kuat untuk masuk ke Brie yang dibakar tanpa mengalir atau hancur, “kata Lico.

3. Locatelli Grated Pecorino Romano

Editor Makanan Bersama TODAY Emi Boscamp mempunyai banyak perasaan tentang keju ini. “Satu-satunya keju yang saya beli waktu dan masa lagi di kedai runcit adalah Locatelli Grated Pecorino Romano. Ia sangat sesuai untuk pasta, membuat pesto, memercikkan terung dan masak. Saya sentiasa boleh mengira pada nutrisi bubuk sihir itu. Ia tidak pernah gagal saya, “kata Emi. Belum lagi yakin?

4. Old Croc Sharp Cheddar

Tua Croc Sharp Cheddar Cheese

Pemilihan cheddar kedua dalam senarai kami, keju Australia ini (berusia sembilan bulan) adalah pilihan TODAY Producer / Editor Bianca Brosh, yang membelinya di mana sahaja ia dapat menemukannya. “Ia menggigit, dengan nada nada berani di depan dan sedikit kemerahan berkrim pada akhirnya,” katanya. Dia terutamanya menikmati ia dipasangkan dengan Sauvignon Blanc yang segar.

5. WisPride Port Wine Cheese Spread

WisPride Port Wine Cheese Spread

Inilah keju pergi saya apabila saya mahu bak mandi keju tersebar – lebih khusus, satu tabung penyedap keju jeruk yang tajam dan tumpukan Triscuits. Walaupun momen-momen Triscuit-and-tub-of-cheese ini agak jarang berlaku, mereka sangat khusus dan memanggil bekalan yang sangat khusus: Hank Williams, wiski, dan mengatakan keju port wain tersebar dan Triscuits. Anda mendapat gambar. Tetapi walaupun anda tidak mempunyai ritual di sekitar penyebaran keju, itu adalah perlawanan parti dengan Triscuits – atau mana-mana jenis cracker lain.

6. Kerrygold Cheddar, Skellig dan Dubliner

Kerrygold Dubliner Cheese
2908_ 052Stephen Hamilton / Courtesy of Kerrygold

Jenama Kerrygold muncul sekali lagi dalam kaji selidik INSALAMAN kami yang tidak rasmi, terutama untuk – anda meneka – cheddarnya. Penyumbang Megan O. Steintrager biasanya memilih untuk Kerdgold Berumur Cheddar. Berumur 12 bulan, “Ia mempunyai ketajaman dan kekayaan yang bagus dan hebat di atas sandwic dan keju,” kata Megan. Lauren Salkeld, satu lagi penyumbang HARI INI, adalah peminat Skellig. “Ia mempunyai manis manis halus ini, dan ia sangat dipasangkan dengan epal,” kata Lauren. Sebaliknya, Bianca pergi untuk Dubliner berusia satu tahun di Kerrygold. “Ia adalah ruji pesta di rumah saya. Ia mempunyai rasa manis, berani, dan sedikit manis, “katanya. “Selalu keju yang saya kehabisan ketika saya mempunyai orang-orang di samping satu-satunya tetamu yang bertanya paling banyak.”

7. Emmi Kaltbach Le Gruyère AOP

Emmi Le Gruyere
Diberkati oleh Emmi

Bagi Switzerland Gruyere yang hebat, Kendra memberikan suara seru kepada Emmi Kaltbach Le Gruyère AOP. “Ini saya pergi untuk menambah ke dalam mac dan keju atau fondue. Ia mempunyai rasa halus dan lebih berkesan dari Gruyere daripada keju mewah. “

8. Pretaident Crumble Feta

Presiden Feta Crumbles
Baiklah Presiden

Untuk feta, Kendra – yang nampaknya mempunyai pendapat yang sangat kuat mengenai keju – sampai kepada Feta Prasident Crumbled. “Ia kekal selama-lamanya di dalam peti sejuk dan mempunyai rasa feta yang kuat,” katanya. Buat crostini, berpasangan dengan semangka atau cuba dengan pudina dan snap kacang.

9. Cheddar yang tidak dijangka Trader Joe

Pedagang Joe's Unexpected Cheddar
hak milik Trader Joe’s hak cipta 2017

Jika Beyonce adalah keju pasaraya, dia pastinya akan menjadi yang satu ini. Dengan kedua-dua rayuan massa dan kredit hipster, Cheddar yang tidak dijangka adalah pemenang dalam tinjauan kami. Megan menamakannya “dengan baik” dengan “rasa sengit,” manakala pengeluar Jackie Olensky menyatakan bahawa “ia rasanya seperti itu dari keju mahal.” Editor pengurus Amy Eley menambah, “The tajuk pasti sesuai dengan keju dengan sempurna kerana ia rasanya seperti keju susu kambing dan pastinya bukan apa yang saya harapkan. Ia sangat baik. “