19,000 sayur slicer dijual di Sasaran, Macy mengenang kembali bilah yang rosak

Apabila digunakan secara tidak betul, mandolin boleh menjadi sangat berbahaya kerana bilah super tajam mereka. Tetapi jika anda baru-baru ini membeli alat pengamatan vegetarian di Kohl’s, Target atau Macy’s, semak semula peranti sebelum menggunakannya kerana ia mungkin telah dipengaruhi oleh penarikan balik utama.

Bilah-bilah yang digunakan dalam alat dapur popular yang digunakan untuk slice and dice veggies boleh melepaskan dan mencederakan pengguna, menurut Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna (CPSC). Agensi kerajaan telah menarik balik kira-kira 19,000 Sharper Image dan Frigidaire Mandoline slicers yang dijual di 12 peruncit A.S. yang berbeza di kedai-kedai dan dalam talian antara Mei 2017 dan April 2018. Peranti dijual dari $ 13 hingga $ 20.

Alat dapur ini boleh membuat masakan mudah

Mei.25.201603:01

Sligers Mandoline menggunakan dua lampiran tajam tajam untuk kepingan seragam dan julienne sayuran. CPSC mengatakan mereka telah menerima empat laporan dari pengguna yang berbeza yang mengaku bahawa pisau kecil yang digunakan untuk menghiris julienne berkembar semasa penggunaan. Setakat ini, tiada kecederaan dilaporkan.

Produk Dapur Premier, pengedar yang mengingatkan item itu, berkata penarikan balik hanya memberi kesan kepada lampiran pisau julienne dan pengguna boleh terus menggunakan lampiran alat pengamatan yang lebih besar, serta peranti lain pada tetapan lain.

Pelepasan mandoline yang terjejas dijual di banyak kedai yang berbeza termasuk HomeGoods, HomeSense, Kohl, Backstage Macy, Marshall, Ross, Target dan TJ Maxx di bawah nama jenama The Sharper Image dan Frigidaire.

Slicer Imej Sharper adalah hijau muda dengan nombor model 12SP1006 dan kod UPC 709996669580.

Slicers Frigidaire berwarna biru terang dengan nombor model 12EP203 dan kod UPC 709996709118.

Frigidaire mandoline slicer recall
Suruhanjaya Keselamatan Produk Pengguna

Pengguna yang memiliki peranti pemotong ini layak mendapat kad hadiah $ 15 Visa jika mereka memberikan foto resit, produk dan bukti pelupusan lampiran julienne. Premier Kitchen Products menasihatkan tukang masak rumah untuk berhenti menggunakan lampiran yang terjejas serta-merta dan hubungi syarikat melalui telefon (800-304-4035), e-mel atau talian untuk menerima kad hadiah mereka.