12 tips untuk mengelakkan berat badan semasa cuti

Buzz percutian sedang berlaku. Ia adalah masa tahun di mana lampu, bau dan bunyi berada dalam kesan bercuti penuh. Dengan nama gembira musim cuti ini dengan kesejahteraan dan keseronokan dalam fikiran – dan tidak membiarkan semua tip-tip penurunan berat badan yang anda simpan sepanjang tahun pergi buh-bye – Saya ingin menetapkan anda dengan beberapa tabiat percutian yang sihat.

Bagaimana untuk mengelakkan pembungkusan pada pound bercuti

Dis. 04/04/201504:59

Peningkatan berat badan purata semasa tempoh percutian empat minggu sebenarnya lebih hampir dengan satu paun berbanding tujuh hingga 10 paun yang banyak orang percaya. Bunyi seperti berita baik, kan? Jangan cambuk pembuat bunyi anda dengan senang hati. Kelemahannya adalah bahawa orang tidak biasanya kehilangan satu pound ini setelah mereka memperolehnya. Purata kenaikan berat badan setahun adalah dua paun yang berkurang kepada kira-kira 20 paun dalam satu dekad!

Kenapa ini sangat buruk?

Nah, tambah 20 paun dalam 40 anda, 20 paun lagi dalam 50 anda dan tiba-tiba anda mempunyai risiko yang besar untuk penyakit jantung, kanser dan kencing manis. Pertambahan berat badan (jika anda memperoleh satu paun itu dan tidak kehilangannya) boleh disalahkan untuk separuh daripada lompat berat ini.

Kegembiraan's Holiday Spinach Lasagna
Dapatkan Resipi itu

Joy Holiday Spinach Lasagna

Joy Bauer

Tidak lebih daripada grinch tetapi semakin buruk. Orang yang berlebihan berat cenderung mendapat lebih daripada satu paun ini. Jadi, jika anda sudah cuba untuk kehilangan pound tambahan itu, maka anda lebih berisiko. Satu kajian menunjukkan bahawa orang yang berlebihan berat badan mendapat kira-kira 5 paun semasa cuti.

Apakah itu mengenai lampu percutian, bau kue roti halia dan muzik Krismas yang dibungkus pada pound ini? Ia tidak semestinya satu perkara, melainkan gabungan sekumpulan faktor termasuk stres, alkohol, hors d’oeuvres goreng, makanan perayaan besar, gula-gula dan pengurangan latihan.

Mari kita merasa diberdayakan musim cuti ini dan tidak sepenuhnya mengalir apabila kita berdering pada Tahun Baru. Berikut ialah 12 petua untuk menarik musim cuti ini:

1. Minum dengan bijak.

Jika anda biasanya minum tujuh minuman seminggu (penggunaan sederhana untuk seorang wanita) dan kemudian dengan tidak sengaja mengubahnya menjadi 11 minuman untuk musim cuti, tambahan 16 minuman (empat minuman setiap empat minggu cuti) sama dengan kira-kira 1,600 kalori.

Tidak begitu bersalah lagi.

Minuman tambahan ini juga boleh menyebabkan tidur yang kurang baik dan penggunaan makanan yang lebih besar. Kalori mungkin tidak terdengar sangat buruk tetapi mereka pasti menyumbang kepada berat badan satu pound itu. Sebaliknya, merancang malam-malam yang anda akan terlibat dalam alkohol dan melangkau malam-malam yang bukan semua perayaan itu.

Minuman probiotik, rumpai laut, lebih banyak: Ini trend kesihatan 2016 bernilai kos?

Nov.08.201604:08

Adakah anda benar-benar memerlukan telur telur ketika anda berhenti oleh parti kerja percutian rakan anda?

Juga, sepadan dengan setiap gelas alkohol dengan satu gelas air atau seltzer. Elakkan minuman eggnog dan minuman mewah – kalori-kalori ini mengambil dendam terburuk dan boleh memuntahkan anda dalam masa yang singkat.

BERKAITAN: Adakah sorghum quinoa baru? Memenuhi butiran super bergaya yang anda perlukan untuk mencuba

2. Pergi bersih.

Semua yang “goreng” dan “gigitan” goreng itu ditambah lebih cepat daripada yang anda boleh membuka hadiah apa-apa.

Empat keping kue bayam dan keju pastry akan dikenakan biaya kira-kira 260 kalori dan 17 gram lemak. Pelancaran “bersih” dari piring crudite yang indah? Ia hanya 15 hingga 20 kalori!

Bayam Artichoke Dip with Crudités
Dapatkan Resipi itu

Spinach Artichoke Dip dengan Crudités

Danielle Walker

Anda akan menjimatkan kalori tetapi juga jumlah serat dan air yang terdapat dalam crudite atau salad sebelum makan boleh menyebabkan kelaparan menjadi makanan. Jika anda adalah orang yang merancang orang soiree, pasangkan piring crudite dengan saus yang sihat. Buatlah peraturan pada tahun ini bahawa anda akan melangkau semua aplikasi goreng.

Tidak begitu mudah?

3. Gunakan hors d’oeuvres untuk kelebihan anda.

Protein akan membantu memuaskan anda dan membantu anda makan kurang, tetapi anda perlu memilih permulaan protein anda dengan bijak seperti memilih perhiasan pokok anda. Empat keping koktel udang akan membungkus pukulan protein yang besar untuk hanya 46 kalori.

Lidi ayam dan prosciutto dibungkus asparagus adalah pilihan lain yang baik.

Lidi ayam, gin spritz: Tamron melemparkan pesta koktail percutian

15.1.201503:45

Taksirkan keadaan sebelum anda menyelam ke babi-dalam-selimut.

4. Merancang indulgensi sedar anda.

Penderitaan yang sedar adalah merawat terancang yang anda tambah pada gaya hidup rockin anda hanya kerana ia lazat, membuat anda bahagia dan menjadi sebahagian daripada pemakan yang diberi kuasa.

Keluarga fave anda bersama dengan kek coklat nenek anda yang terkenal? Pelan indulgensi kepingan kecil. Ini akan mengambil semua tekanan “harus saya atau tidak saya?” Dan rasa bersalah dan makan berlebihan yang mungkin mengikutinya.

Musim cuti ini, pastikan anda menikmati cara ini dan merancang untuk tidak lebih daripada dua setiap minggu sepanjang musim ini.

5. Mempunyai makanan keselesaan yang selamat.

Anda telah mendapat melalui donat pejabat Xmas dan makan tengah hari bercuti dengan mac dan keju buatan sendiri. Tetapi kemudian tekanan hadiah dan tendangan bonus anda pada pukul 3 petang. Mentega dan kacang tanah yang anda dirancang untuk mempunyai untuk snek mungkin tidak melakukan silap mata. Jangan ketinggalan kepala pertama dalam mangkuk coklat di meja rakan sekerja anda.

Mempunyai snek makanan keselesaan yang selamat sedia-pergi:

  • 1 oz. keju cheddar dan epal kecil
  • 2 sudu kecil. mentega kacang dengan 1/2 oz. coklat gelap
  • Keju cheddar dan tomato panggang pada roti gandum boleh melakukan silap mata.
Almond Hemp Chocolate Truffles
Dapatkan Resipi itu

Almond Hemp Chocolate Truffles

Dr. Vincent Pedre

6. Segera bekalkan sisa makanan!

Orang sering menggunakan 3,000 kalori pada hidangan percutian besar dan sekali lagi dengan sisa makanan pada hari berikutnya. Daripada menyimpan sisa di dalam peti sejuk, membekukan mereka segera sehingga memerlukan lebih banyak usaha untuk digali kembali. Anda juga boleh membeli Tupperware terlebih dahulu dan memberi hadiah beg kasut kepada tetamu. Atau, anda boleh menggunakannya dengan cara yang enak dan sihat: Saya rasa frittata ham yang baik.

7. Pastikan kualiti kesihatan anda di cek.

Adakah anda pemakan sarapan? Adakah anda selalu mempunyai snek petang yang sihat? Orang sering meletakkan tingkah laku mereka yang sihat semasa tahun ini. Tentukan dan akui dua (kita semua mempunyai beberapa!) Tabiat anda yang paling baik dan tumpuan untuk menjaga mereka konsisten.

8. Bangun dan dapatkan senaman anda.

Penyelidikan menunjukkan bahawa wanita yang bekerja pada waktu pagi bukan sahaja bergerak lebih banyak sepanjang hari, tetapi mereka juga kurang memberi respons kepada gambar makanan yang menggoda dibandingkan dengan hari-hari yang mereka mempunyai senaman pagi. Juga, penyelidikan dari Pejabat Kawalan Berat Badan Kebangsaan menunjukkan bahawa orang-orang yang telah kehilangan berat badan – dan menjauhkannya – kerap bersenam kira-kira satu jam sehari. Jadwalkannya! Jangan katakan, “Saya akan kembali pada bulan Januari.” Bagaimana anda berpeluh hari ini??

Mulakan pagi anda dengan senaman cepat ini

Oktober.26.201601:06

9. Hebat diri anda cantik.

Pakai sesuatu yang membuat anda berasa AMAZING. Idea di sebalik ini adalah bahawa jika anda memakai sesuatu yang ketat yang membuat anda merasa baik tentang diri anda, anda lebih berhati-hati tentang membebankan dan membungkus diri anda bodoh. Luangkan masa beberapa minit sebelum tetamu tiba atau pergi ke kediaman percutian anda untuk memastikan anda berasa baik tentang cara anda melihatnya.

10. Fikirkan tentang seseorang yang anda kagumi yang memancarkan kesihatan, keyakinan dan positif (dengan rayuan seks yang sedikit dilemparkan) dan mengambil sedikit inspirasi.

Mengapa tidak merasa luar biasa di luar ?! Awak luar biasa! Menjaga penampilan anda di barisan depan otak anda boleh membantu anda membuat pilihan makanan yang baik.

11. Di luar pandangan, fikiran.

Penyelidikan menunjukkan bahawa apabila makanan berada dalam barisan kami, kami lebih cenderung untuk memakannya. Jadi, keluar dari dapur, dari bufet dan cari permainan untuk bermain dengan keluarga.

12. Perayaan pada syarikat yang baik.

Saya sentiasa menggalakkan pelanggan saya untuk memberi tumpuan kepada tetamu mereka, bukan makanan.

Buat masa ini, pada masa ini. Ketawa. Benar-benar mendengar cerita sepupu anda tentang perjalanan baru-baru ini. Tanya nenek anda tentang apa cuti seperti 50 tahun yang lalu.

Keseimbangan dan kecergasan semasa cuti dengan tip mudah ini

Nov.16.201502:22

Jadikan kenalan mata, sambungkan dan melibatkan diri dengan setiap orang yang istimewa kepada anda di dalam bilik dan pastikan bahawa anda meninggalkan acara yang penuh cinta, bukannya sedutan keju.

Anda tidak perlu merawat setiap hidangan perayaan seperti makan malam terakhir anda untuk dipenuhi, dipenuhi dan penuh dengan kegembiraan percutian.

Penyumbang TODAY.com Keri Glassman, R.D., New York, adalah pengasas Kehidupan Berkhasiat.