11 makanan ringan yang sihat

Snek hati yang sihat ini membuat hati kita mengepam, secara harfiah dan kiasan. Mereka adalah alternatif yang lazat untuk kerepek cip atau bar gula-gula.

11 heart healthy foods
Hari ini

1. Sayur-sayuran yang dicelup dalam hummus.

Sayur-sayuran segar adalah rendah kalori dan mempunyai banyak antioksidan, dan ramai yang tidak mempunyai lemak dengan banyak serat untuk menyegarkan anda. Serat juga telah ditunjukkan untuk menurunkan kolesterol. Hummus, yang diperbuat daripada kacang polong, adalah protein alternatif yang hebat tanpa lemak tepu.

2. Buah yang ditanam pada batang dengan sedikit coklat gelap untuk mencelupkan.

Buah mempunyai pelbagai antioksidan untuk melawan kanser dan penyakit jantung. Coklat gelap mempunyai kepekatan tinggi flavinol, sejenis antioksidan, untuk memerangi penyakit jantung.

3. Separuh cantaloupe yang diisi dengan keju kotej bebas lemak, garisan kayu manis dan beberapa buah beri.

Ikan cantaloupe dan beri mempunyai antioksidan, dan keju cottage bebas lemak memenuhi hidangan tenusu tanpa lemak tepu.

4. Yogurt tanpa lemak dengan buah dan taburkan kacang.

Dapatkan satu lagi hidangan tenusu tanpa lemak tepu serta antioksidan dari buah dan lemak tak tepu dari kacang.

Lebih Dari Hari Ini: Adakah kopi tidak baik untuk anda atau menyelamatkan nyawa anda?

Lebih Dari Hari Ini: Jumlah kalori dalam popcorn bergantung kepada cara anda memakainya

5. Smoothies dengan tauhu tauhu dan beri ditambah jus buah jus atau jus delima.

Tauhu adalah sumber protein alternatif yang hebat tanpa lemak tepu. Beri, jus anggur dan jus delima mempunyai kepekatan antioksidan yang tinggi.

6. Sup buatan sendiri.

Mulakan dengan asas sayuran. Anda boleh membeli asas sayuran beku atau bekas asas sayuran untuk memuat antioksidan dan serat. Pastikan natrium yang rendah. Kemudian buang dalam beg sayur sayuran beku atau campuran. Campurkan dalam beberapa cawan kacang. Pastikan untuk membilas kacang untuk mengeluarkan natrium. Musim dengan herba segar. “Jika anda ingin membuatnya berkrim tanpa lemak tersumbat hati, gunakan susu soya rendah lemak atau susu skim yang menguap,” kata Hendel. Dia memanggilnya, “Cairan krim yang paling hebat yang boleh anda tambah untuk krim tanpa lemak. Ia adalah bahan ajaib di dapur.”

7. Prunes tulen – menyelinap ke dalam coklat anda.

“Ia menjadikan coklat coklat yang sangat coklat,” kata Hendel. “Buah tulen akan menjadikan rasa coklat lebih chocolaty, ditambah dengan anda menambah dalam sesuatu yang menggunakan kurang minyak atau kurang mentega dan anda telah menambah antioksidan kerana buah tulen, buah juga mempunyai serat untuk menurunkan kadar kolesterol anda.”

8. Minuman tauhu atau susu soya – menggantikan susu biasa dalam resipi.

“Ia boleh menambah protein jantung yang sihat, tetapi mengurangkan kalori menyumbat jantung minyak lain yang mungkin anda gunakan.”

9. Mentega apel atau epal – gunakan di tempat minyak untuk mufin.

“Mentega Apple adalah salah satu ramuan terbaik yang boleh ditambah kepada kelembapan dan rasa buah yang menyenangkan yang tidak akan memerangi ramuan lain,” kata Hendel.

10. Kacang dan potongan kecil buah – taburkan di atas mufin.

“Jika anda menggantikan applesauce untuk minyak,” kata Hendel, “anda akan membuat muffin rendah lemak, penuh dengan antioksidan dari buah, serat dari kacang, dan protein yang sihat dari kacang.”

11. Meatloaf – benar-benar! Gunakan daging ayam putih tauhu dan dicincang bukan daging merah.

“Anda tidak dapat merasakan tauhu sama sekali,” kata Hendel. “Tambahan pula, anda mendapat protein tambahan.”