10 tips untuk menyimpan wang (dan kewarasan anda) di Costco dan kedai kotak besar

Jika anda kerap keanggotaan kelab gudang seperti Costco, Sam’s Club dan BJ’s Wholesale Club, atau kedai kotak besar seperti Walmart dan Target, anda faham mengapa mereka menawarkan ubat sakit kepala di depan kedai dan minuman keras di belakang. Kadang-kadang anda memerlukan kedua-dua untuk bertahan pengalaman!

Cara terbaik untuk menyelamatkan di kedai runcit

15.15.201503:35

Tetapi Jordan Page, ibu lima dan blogger popular di Camp Boot Fun, Murah atau Percuma dan Belanjawan berjaya melakukan semuanya dan bukan hanya tetap waras, dia juga menikmati! Teruskan membaca sambil berkongsi tip-tip yang dia cuba untuk ping kedai mega.

1. Memutuskan kedai yang sesuai untuk anda.

Kedai keahlian: Sekiranya terdapat hanya satu atau dua orang di rumah anda, Page menyarankan anda menimbang kos keahlian terhadap wang yang disimpan. Jika anda merasakan anda tidak menyimpan cukup wang sepanjang tahun untuk membayar keanggotaan, minta pengurus jika anda boleh mendapatkan bayaran balik.

Kadang-kadang, antara kos keahlian (Costco: $ 55 untuk Keahlian Emas dan $ 110 untuk keahlian eksekutif dan Sam: $ 45 untuk keahlian Sam, Tabungan dan Keahlian Sam dan $ 100 untuk keahlian Sam Plus) dan membeli lebih banyak barang daripada yang anda perlukan benar-benar selamat. “Apabila bayi datang,” kata Page, “ini adalah satu lagi cerita kerana anda benar-benar dapat menyelamatkan lampin dan formula.”

Kedai kotak besar: Tidak seperti kedai-kedai keahlian, Page mengatakan kedai kotak besar adalah pilihan yang hebat untuk semua orang. “Saya rasa jika anda mempunyai salah satu daripada kedai-kedai ini dalam pemanduan yang munasabah, ia berbaloi ke sana.”

Kedai kotak besar menghormati kupon pengilang. “Saya tidak percaya banyak dalam kuponing – saya lebih suka jualan – tetapi bagi mereka yang menggunakan kupon, kedai-kedai ini biasanya menerima mereka.”

Kedai kotak besar menawarkan aplikasi yang memberikan penjimatan tambahan kepada pelanggan. Sebagai contoh, aplikasi Cartwheel di Sasaran memberikan diskaun khas ke atas item tertentu yang diimbas dengan aplikasinya. Walmart’s Savings Catcher app mengembalikan perbezaan harga berbanding dengan harga yang diiklankan pesaing tempatan.

Peti besar membeli: Apa yang anda beli secara pukal, dan apa yang perlu dilangkau

19.2.201503:52

2. Buat senarai ping pintar.

Salah satu cara paling bijak untuk menavigasi kedai raksasa ini ialah membuat senarai sebelum anda pergi. Bukan hanya senarai apa pun, kata Page. “Jika anda pergi ke kedai gudang, fikirkan barang-barang yang boleh dibeli secara pukal untuk menjimatkan wang tetapi tidak akan memecahkan belanjawan anda atau akhirnya menjadi sia-sia atau tidak digunakan.”

Contohnya, melainkan jika keluarga anda boleh mengambil lima pound pisang secara realistik dalam masa beberapa hari, anda akan lebih baik untuk membeli dengan tepat bilangan pisang yang anda perlukan di kedai runcit tempatan anda.

Muat turun apl senarai ping dan simpan senarai ping anda di telefon anda dan bukan di atas kertas. “Anda sentiasa ada telefon dengan anda,” kata Page, “supaya anda boleh menambah senarai seperti yang diperlukan. Saya menyimpan dua senarai: satu untuk Costco dan satu lagi untuk kedai runcit tempatan saya. “

Spatchcock Chicken with Roasted Cauliflower and Salsa Verde
Dapatkan Resipi itu

Ayam Spatchcock dengan Kembang Kolar Panggang dan Salsa Verde

Ryan Scott

Apl daftar keluar: Jurucakap Kelab Sam, Tara Raddohl menerangkan Scan & Go, aplikasi yang membolehkan ahli mengimbas barangan mereka sendiri melalui telefon. Apabila mereka selesai, mereka membayar pada aplikasi menggunakan debit atau kad kredit. Penyambut di pintu memeriksa pembelian terhadap resit dalam talian sebelum pelanggan meninggalkan. Tiada juruwang dan tiada talian panjang! Pada masa ini, ini tidak terdapat di Costco atau BJ.

Telefon anda juga mempunyai kalkulator, yang berguna ketika memikirkan harga per unit item. Ia juga boleh mengekalkan jumlah yang anda beli supaya anda tidak akan mengatasi anggaran.

Malah kamera anda boleh membantu anda mencari tawaran terbaik: “Seseorang memberitahu saya bagaimana kamera telefonnya membantunya untuk harga terbaik,” kata Page. “Dia mengambil gambar barang bersama harga di rak. Apabila dia berada di kedai lain, dia menarik gambar, membandingkan harga dan mengetahui di mana tawaran itu. “

3. Cari masa terbaik untuk .

Oleh kerana setiap kedai adalah berbeza, berbincang dengan pekerja di kedai kegemaran anda untuk mendapatkan kiasan. Mencari hasil yang segar? Tanya pekerja di bahagian hasil apabila mereka mendapat penghantaran. Mahu pastikan barangan runcit kegemaran anda dalam stok? Tanya stok apa stok hari biasanya disimpan. Tidak suka garis panjang? Tanya juruwang untuk hari dan masa ping terbaik.

Beberapa kedai menghormati jualan dalam dua minggu iklan pada hari tertentu. Sebagai contoh, pada hari Rabu, sidang Sprouts boleh meraih manfaat iklan jualan dari minggu sebelumnya dan juga dari minggu semasa, kata Halaman.

Halia Salmon
Dapatkan Resipi itu

Salmon halia

Erica Reid

Sudah tentu, jika anda sedang ping dalam talian, bila-bila masa adalah masa yang baik untuk .

Ahli Kelab Sam boleh dalam talian dan sama ada pesanan mereka dihantar ke rumah mereka untuk bayaran atau mengambil pembelian di kedai pada hari berikutnya tanpa caj tambahan – dan tidak ada pembelian minimum yang diperlukan.

Costco menawarkan penghantaran ping dan rumah dalam talian dengan bayaran. Mereka tidak mempunyai pengambilan ping / dalam-kedai dalam talian pada masa ini.

Walmart menawarkan pengambilan hari percuma percuma tetapi memerlukan pembelian minimum $ 50.

Sasaran menawarkan penghantaran percuma ke atas pembelian lebih dari $ 25 dan hari yang sama di kedai, tanpa pembelian minimum.

4. Mengambil kesempatan daripada rebat dan jualan.

Walaupun Costco dan Kelab Sam tidak menerima kupon pengeluar, BJ tidak menerima mereka. Di samping itu, ketiga-tiga kedai mempunyai kupon dan tawaran rebat mereka sendiri yang boleh menjadi sangat berharga.

Diskaun kupon secara automatik diambil di daftar. Simpan buku jualan yang berguna apabila membuat senarai atau ping anda; atau dapatkan aplikasi untuk item jualan mereka untuk bulan itu – termasuk jualan bermusim yang istimewa seperti Krismas.

Perlu diingat bahawa kedai-kedai seperti Costco berputar jualan setiap dua hingga tiga bulan. Ini bermakna, jika terdapat kupon ke atas kopi, misalnya, beli cukup untuk bertahan sehingga kopi dijual lagi dua hingga tiga bulan kemudian. Tanya kedai tempatan anda berapa kerap jualan diputar.

Ketahui untuk membaca kod tersebut: Di Costco, jika item tidak akan dipulihkan, akan ada tanda bintang pada label harga di hadapan rak. Oleh itu, jika anda suka tarikh pitted, sebagai contoh, dan anda melihat asterisk di sebelah harga, sudah tiba masanya untuk menyimpan!

Begitu juga, jika item ditandakan di Costco, harga akan selalu berakhir pada $ .97. Jika anda mencari item yang anda suka ditandai dengan asterisk dan berakhir dalam .97, ambil semua anggaran anda boleh ditanggung sebelum hilang. (Di Sam, harga jualan berakhir dengan ISB dan berada dalam Buku Simpanan Segera yang keluar beberapa kali setahun.)

Amazon Go boleh membuat garisan kedai runcit usang

Dis.16.201603:01

5. Menggunakan jaminan harga 30 hari-rendah.

Semak untuk melihat apakah gudang atau gedung besar anda mengembalikan pelanggan perbezaan harga jika item dibeli dijual dalam masa 30 hari. Costco tidak, tetapi semak dengan kedai Costco tempatan anda untuk melihat sama ada ia memerlukan resit asal atau jika pekerja akan mencari resit anda menggunakan nombor keahlian anda.

Raddohl berkata kepuasan pelanggan 100% dari Sam membolehkan para pelanggan untuk memulangkan barang berharga yang lebih tinggi dan membelinya semula pada harga yang lebih rendah, pada dasarnya menawarkan kelebihan yang sama kepada pelanggan.

6. Bandingkan harga di farmasi.

Pada kedua-dua Sam dan Costco, perbualan tidak memerlukan kad keahlian untuk membeli ubat preskripsi. Bandingkan harga mereka dengan mereka di farmasi tempatan anda. Anda mungkin menemui penjimatan besar pada preskripsi anda, dan kadang-kadang mereka menawarkan pemeriksaan kesihatan percuma untuk tekanan darah tinggi, kolesterol, dan sebagainya..

7. Semak jenama kedai.

Gudang dan kedai kotak besar tidak menyimpan setiap jenama setiap item yang dibuat. Sekiranya mereka melakukannya, mereka akan kehilangan wang, kata Page. Untuk menjamin harga terbaik untuk pelanggan, mereka biasanya menyimpan jenama paling popular item, seperti tuala kertas Bounty, serta jenama kedai tuala kertas.

Inilah yang anda tidak tahu: Pada Costco, banyak kali syarikat yang sama membuat kedua-dua produk. Mereka tidak sama – seseorang mungkin lebih nipis atau lebih besar – tetapi mereka sangat dekat.

Raddohl mengatakan jenama kedai Sam dibuat oleh pengeluar yang ditubuhkan, seperti tuala kertas, atau pembekal bebas, seperti wain dan minyak zaitun. Dalam mana-mana kes, pengguna mendapat item berkualiti pada harga yang dikurangkan.

“Jika anda belum mencuba item jenama kedai gudang, cubalah,” kata Page.

8. Markah di jabatan daging.

Anda sering boleh mencari daging yang sangat baik di kedai-kedai gudang, termasuk jenis daging lembu utama yang anda dapati di sebuah restoran. “Daging itu mungkin bukan harga termurah per paun,” kata Page, “Tetapi kualitinya sangat baik.”

Bone-In Rib-Eye Steak with Arugula and Avocado
Dapatkan Resipi itu

Bone-In Rib-Eye Steak dengan Arugula dan Avocado

Adam Richman

9. Lihatlah makanan.

Kebanyakan orang untuk makanan di kedai-kedai gudang tetapi penjimatan dolar terbesar sering di sisi lain kedai, di bahagian bukan makanan, kata Page. Dengan membeli saiz pukal yang tidak tahan lama seperti detergen pakaian dan lampin bayi (salah satu penjual terbesar Costco), anda menyimpan paling banyak wang – dan produk ini tidak akan merosakkan.

Penjimatan wang lain yang tidak tahan lama yang menawarkan penjimatan besar adalah elektronik, perhiasan, kacamata, foto, tayar dan petrol.

“Penjimatan pada salah satu perkara ini sering membayar untuk keahlian selama setahun,” kata Raddohl.

10. Rancang ke hadapan untuk barangan bermusim

Kedai Gudang beroperasi pada kaedah awal / awal. Itu bererti barang-barang bermusim, seperti halaman dan produk rumput, muncul di kedai-kedai bulan mereka menjelang pesaing mereka. Anda juga perlu berfikir ke hadapan, dan menyimpan barang-barang semasa bermusim. Jika anda membeli satu atau dua item tersebut setiap kali anda, anda tidak perlu membayar harga penuh di kedai biasa anda kemudian.

Jawatan ini pada asalnya diterbitkan pada 2 Feb, 2017.