10 makanan sihat yang boleh anda dapati di Panera, Olive Garden, Chili dan banyak lagi

Sama ada anda pergi untuk malam “anak-anak makan percuma” atau anda hanya menikmati hidangan yang boleh dipercayai, kemungkinan anda kadang-kadang, atau sering kali, mendapati diri anda di restoran rantai. Mereka mudah untuk mencari di mana-mana bandar dan makanan mereka biasa dan menghiburkan.

Banyak restoran rantaian tidak mempunyai reputasi terbaik, bagaimanapun, apabila ia berkaitan dengan kalori. Hidangan tertinggi kalori tahun lalu termasuk telur 1,990 kalori dari IHOP, burger 1,950-kalori yang dihiasi dengan dadih dan daging keju dari Buffalo Wild Wings, dan makan malam utama ribit kalori Texas Roadhouse.

Salad ayam Cina: Ketahui cara membuat kegemaran restoran ini di rumah

14.14.201703:58

Tetapi sebelum anda melepaskan restoran rantai sebagai tidak sihat sepenuhnya, periksa makanan rendah kalori yang kini boleh didapati di beberapa restoran terbesar di negara ini. Mereka mula hanya sekitar 200 kalori dan semuanya kurang daripada 600 kalori. (Jika itu nampaknya tinggi, teringat kajian 2016 ini yang mendapati purata makan restoran mempunyai 1,200 kalori.) HARI INI Makanan juga bercakap dengan Keri Gans, RD dan pengarang “The Diet Perubahan Kecil,” untuk mendapatkannya mengambil beberapa makanan ini pilihan mesra.

Burger kurus, 320 kalori, Fatburger

Skinnyburger from Fat Burger
Burger Lemak

Ramai di antara kita tahu bahawa menumbuk bun akan menyelamatkan kita kalori dan karbohidrat. Tetapi bagaimana jika daging lembu itu adalah bun itu? The Skinny Burger, yang memulakan kerjaya pada tahun 2014, pada dasarnya salad, tomato dan keju dicelup antara dua labu 1/6 paun. Memandangkan ia adalah 320 kalori (itu tanpa mayo), ia sebenarnya mengandungi kalori yang lebih rendah daripada burger ayam belanda Fatburger (480 kalori) dan burger vegetarian (510 kalori). Ia menawarkan 28 gram protein dan mempunyai 19 gram lemak. “Seiring kalori dan protein berjalan, Skinny Burger kelihatan seperti pilihan pintar,” kata Gans. “Tetapi lemak tepu (9 gram) pasti lebih tinggi daripada yang saya suka.”

Pasta Veggie Spiralized, 560 kalori, Olive Garden

Spiralized Veggie Pasta plate from Olive Garden
BurkleHagen Photography / Olive Garden

Walaupun kami ingin melihat Olive Garden memperkenalkan hidangan yang memaparkan pasta sayuran secara eksklusif, ini adalah permulaan yang baik. Ia adalah campuran zucchini spiralized dan squash kuning yang dilemparkan dengan linguine bijian, dan ia dibumbui dengan bawang putih, tomato dan sos herb scampi. Ia adalah hidangan yang mempunyai kalori yang lebih sedikit daripada rakan-rakannya tetapi ia masih tidak cukup rendah (atau pada 28 gram, cukup rendah lemak) untuk menjadi gila dengan tongkat bebas.

6-auns Sirloin, 250 kalori, Texas Roadhouse

Texas Roadhouse 6 ounce sirloin steak with corn and salad
Texas Roadhouse

Sejak Texas Roadhouse diasaskan 25 tahun yang lalu, stik tangan potong ini telah menjadi item jualan paling baik di menu. Ia adalah sumber protein dan besi yang hebat dan hanya mempunyai 6 gram lemak dan 1 gram gula. Tidak seperti Porterhouse T-Bone yang terdapat pada 1040 kalori, steak ini memberi anda ruang yang cukup menggeliat untuk mempunyai satu atau dua sisi. Pengambilan terendah kalori Texas Roadhouse termasuk cendawan tepung (80 kalori), kacang hijau (70 kalori) dan epal (100 kalori). “Atau jika anda merasa lebih dekaden, ada ruang untuk berkongsi pesanan kentang tumbuk,” tambah Gans yang memanggil hidangan steak 6 “auns” kawalan bahagian yang sangat baik. “

Udang Kayu Panggang dengan Nasi, 380 kalori, Lobster Merah

Merah Lobster Wood-Grilled Shrimp
Craig Brown

Hidangan klasik ini menjadi menu utama untuk kebanyakan sejarah 50-tahun Red Lobster. Ia mungkin tidak begitu menarik seperti barang-barang yang lebih baru seperti mac dan truffle truffle atau keju dan rumput dengan jalur New York, tetapi kira-kira satu pertiga daripada kalori. Ia mendapat 16 gram lemak (kebanyakannya berasal dari ubi keledek bawang putih udang) sedangkan mac dan keju akan membuatkan anda kembali 88 gram lemak. Dan selancar dan rumput itu? Cuba 94 gram! Ya, kita fikir udang ini agak bagus juga.

Fit Slam, 390 kalori, Denny’s

Denny's Fit Slam breakfast
Denny’s

Versi rendah kalori Denny’s signature sarapan Grand Slam telah menjadi bahan makanan utama di Denny’s Fit Fare Menu untuk seketika. Pada tahun 2013, Laporan Pengguna diuji untuk melihat sama ada pengunjung hanya berkhidmat 390 kalori dan 11 gram lemak. Dua daripada tiga kali, tuntutan itu cukup tepat. Kali ketiga, hidangan ini – yang memaparkan putih telur, bayam segar dan tomato anggur, daging ayam belanda, buah bermusim dan muffin Inggeris – mencapai 494 kalori dan mempunyai 19 gram lemak. Namun, kami fikir ini adalah pilihan yang lebih baik daripada Grand Slam tradisional yang memulakan sekitar 1,100 kalori dan 53 gram lemak. Gans bersetuju bahawa ia adalah pilihan yang lebih sihat tetapi mencadangkan kemungkinan untuk menukar muffin Inggeris untuk 100 peratus roti bakar gandum keseluruhan untuk sedikit serat tambahan.

Tender Naked dengan B-Dubs ‘perasa, 200 kalori, Buffalo Wild Wings

Buffalo Wild Wings Naked Tenders
Buffalo Wild Wings

Sekiranya anda tidak dapat memperbaiki sayap anda semasa Super Bowl, kami memberi anda kebenaran untuk pergi ke Buffalo Wild Wings untuk tender ayam lezat ini. Dihampiri dengan mana-mana lima bumbu yang berbeza B-Dubs ‘, setiap sekeping hanya kira-kira 50 kalori. Sekiranya anda memutuskan untuk mencelupkannya ke dalam mana-mana menu 16 sos panas yang berbeza, ia akan membetulkan lagi 100 kalori – atau kira-kira 25 kalori setiap tender.

Soba Muffin Muff Soba dengan Edamame, 380 kalori, Roti Panera

Soba Noodle Broth Bowl with Edamame
Panera Roti

Walaupun anda bukan vegan, anda mungkin tergoda oleh rasa dan tekstur mangkuk baru Panera Roti yang ditambah ke menu pada bulan Januari. 16 gram protein, 8 gram serat, 13 gram lemak dan 51 gram karbohidrat berasal dari mi soba buckwheat, edamame panggang api, kubis napa renyah dan biji wijen. “Ini adalah pilihan makan tengah hari yang seimbang,” kata Gans. “Saya suka bahawa ia terdiri daripada 8 gram serat kerana kebanyakan orang tidak mendapat serat yang cukup dalam keseluruhan diet mereka.”

Sirloin Klasik 6 ounce dengan Alpukat Gandum, 420 kalori, Grill & Bar Chili

Chile's classic sirloin with grilled avocado
Chili’s

Terima kasih kepada jingle yang menarik, Chili terkenal dengan tulang rusuk belakang bayi. Tetapi melainkan jika anda melangkau makan tengah hari, anda mungkin mahu memilih stik ini di menu Pilihan Lighter rantai. Ia kurang daripada separuh kalori rak rusuk barbeku chipotle madu, dan alpukat menyediakan sumber lemak yang sihat. Walau bagaimanapun, dengan 21 gram lemak, pastinya bukan hidangan rendah lemak. Tetapi jika anda mengalami defisit protein yang serius, anda akan mendapat manfaat daripada 39 gram protein di sini.

SkinnyLicious Tuscan Chicken, 580 kalori, Kilang Cheesecake

SkinnyLicious (R) Tuscan Chicken
Kilang Cheesecake Incorporated

Hentikan penekan. Namun, ia adalah Sebenarnya mungkin makan di Kilang Cheesecake tanpa makan angka empat kali dalam kalori. Lihatlah SkinnyLicious Menu yang memaparkan dada ayam panggang yang disiram di vinesigrette balsamic, kemangi segar, tomato, artichokes dan capers. Menyediakan faro dan sayuran segar, ia cukup mengisi bahawa anda mungkin tidak memerlukan pencuci mulut – tetapi jika anda mahu menggigit kek keju, kita benar-benar faham. Hidangan ini mengandungi 20 gram lemak dan 19 gram karbohidrat. “3.5 gram lemak tepu tidak terlalu tinggi,” kata Gans, “Namun, saya tidak akan mempertimbangkan 580 kalori pilihan rendah kalori untuk orang biasa, terutama wanita.”

Sarapan pagi Pagi yang baik, 370 kalori, Cracker Barrel

Baik Morning Breakfast from Cracker Barrel
Kyle Dreier / Cracker Barrel

Menu luas Cracker Barrel boleh menjadi sangat hangat kerana rantai ini menyajikan sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam sepanjang hari. Tetapi jika anda menonton kalori anda, berpegang kepada bahagian Fare Lighter, yang menawarkan tambang rendah kalori seperti sarapan pagi yang sihat ini. Ia meliputi sebahagian besar kumpulan makanan, termasuk dua buah telur hancur dan sosis kalkun untuk protein, kepingan tomato, buah-buahan bermusim segar dan gurih keju. Pada bulan Mac, hidangan itu akan dikurangkan 60 kalori apabila bubur keju yang gurih digantikan dengan padi biasa.