Dr. Natalie E. Azar, penyumbang perubatan

Dr. Natalie Azar adalah penyumbang perubatan untuk NBC News, gelaran yang telah dia ada sejak 2014. Fungsi utama Dr Azar di NBC meliputi semua berita berkaitan kesihatan dan berita perubatan untuk HARI INI dan MSNBC. Dia mencipta kandungan bertulis dan video untuk laman web mereka dan juga muncul di NBC Nightly News.

Dr. Natalie Azar
NBC

Sebagai tambahan kepada kerja di NBC, dia adalah tetamu biasa pada Dr Oz, membincangkan berita perubatan yang relevan, dan telah menulis secara meluas untuk Everydayhealth dan ZocDocand telah menjadi penyumbang video dalam talian untuk Healthguru.com dan Sharecare.com. Pada musim bunga 2016, Dr Azar telah dicalonkan untuk Emmy untuk kerjanya di NBC News dan merupakan salah satu daripada 5 wartawan perubatan yang disenaraikan dalam ‘orang-orang tahunan Crain’ untuk menonton. ‘

Dr. Azar adalah penolong profesor perubatan dan rheumatologi klinikal di Pusat Perubatan NYU Langone di Manhattan. Beliau telah menjalani latihan swasta sejak tahun 2001 dan kini melihat pesakit di kedua-dua Pusat Perawatan Muskuloskeletal di jalan ke-38 dan di Pusat Joan H. Tisch untuk Kesihatan Wanita di timur 84th Street di New York City.

Ahli fakulti lama di Jabatan Rheumatologi, kepakaran Dr Azar berada dalam bidang arthritis dan autoimun dan dia pakar dalam penyakit seperti lupus, arthritis rheumatoid, scleroderma, arthritis psoriatik, osteoarthritis, myositis, fibromyalgia, dan osteoporosis. Amalan CMC adalah pusat penjagaan muskuloskeletal yang berfungsi dengan sepenuhnya dengan suite infusi, ortopedik dan radiologi, serta Institut Kesihatan Rehabilitasi Rusk.

Sebagai tambahan kepada kerja kliniknya, Dr. Azar adalah ahli jawatankuasa kemasukan Sekolah Perubatan NYU serta pengajar fakulti di sekolah perubatan dalam kursus Amalan Perubatan.

Dr. Azar menerima BA beliau dari Wellesley College pada tahun 1992 (magna cum laude, phi beta kappa) dan melanjutkan pelajaran dari Cornell University Medical College pada tahun 1996 dengan penghormatan dalam Anesthesiology. Beliau menamatkan latihan dan kediamannya di NYU / Bellevue Hospitals Centre pada tahun 1999 dan persahabatan Rheumatology di NYU / Hospital untuk Penyakit Bersama pada tahun 2001.

Pendekatan Dr. Azar terhadap rawatan rheumatologik pesakitnya adalah kolaboratif. Beliau bekerja rapat dengan satu pasukan pengamal termasuk terapi fizikal dan ahli akupunktur, pakar bedah ortopedik dan pelbagai subspesialis lain, untuk memastikan penjagaan yang terbaik dan komprehensif bagi pesakitnya.