Al Roker, pengawal dan cuaca dan ciri utama

Al Roker telah menjadi cuaca dan ciri utama pada NBC News ‘HARI INI sejak Januari 1996. Sejak Julai 2009 beliau telah menjadi tuan rumah pameran pagi “Wake Up with Al” di Channel Cuaca. Sehingga Januari tahun 2000, Roker juga berkhidmat sebagai peramal cuaca pada hari minggu untuk berita baru Berita Channel 4 awal di 5on WNBC-TV, stesen yang dimiliki dan dikendalikan oleh NBC di New York City.

Al Roker
NBC

Majalah New York mempunyai dua kali bernama Roker Best Weatherman. Dia datang ke WNBC-TV sebagai seorang cuaca cuaca hujung minggu pada bulan Disember 1983 dari WKYC-TV, stesen televisyen NBC di Cleveland. Roker memulakan kerjaya penyiarannya ketika masih di kolej dengan mendaftarkan pekerjaan sebagai pemain cuaca hujung minggu WTVH-TV di Syracuse, NY pada tahun 1974. Selepas tamat pengajiannya, dia berpindah ke pekerjaan cuaca di Washington, DC (1976-1978) dan Cleveland, Ohio (1978 -1983). Beliau adalah penerima Persijilan Persatuan Meteorologi Persatuan Meteorologi Amerika dan telah menjadi perintis dalam penggunaan grafik komputer untuk cuaca. Paling baru-baru ini, pada tahun 2010, Roker dianugerahi anugerah Emmy Daytime sebagai bagian dari pengakuan HARI INI sebagai berita baru pagi terbaik.

Sepanjang tahun, Roker telah melaporkan hidup untuk HARI INI dari beberapa badai terburuk dan bencana alam. Pada bulan Januari 2010, Roker melaporkan dari Haiti dengan maklumat paling terkini tentang kemusnahan gempa bumi. Pada bulan Ogos 2010, dia bersama-sama hidup dari Lower Ninth Ward dan French Quarter di New Orleans untuk edisi khas pada ulang tahun kelima Badai Katrina.

Antara kemunculan kerjayanya sebagai pewawancara, Roker mengadakan wawancara eksklusif dengan Kacang tanah pencipta Charles Schulz sejurus sebelum kematiannya akibat kanser kolon.

Sejak 1985, beliau telah berkhidmat setiap musim cuti di tengah bandar Manhattan sebagai tuan rumah bersama untuk tahunan Krismas di Rockefeller Center. Pemenang penghargaan Emmy tujuh kali juga menjadi tuan rumah bersama Parade Hari Kesyukuran Macy dan Rose Bowl Parade dan muncul di pelbagai spesial untuk NBC. Lawatan Roker “Lend a Hand Today” membawanya ke seluruh negara ketika dia melawat organisasi bukan untung yang berbeza setiap hari. Pada tahun 2010, pada tahun kesembilan berturut-turut, “Lend A Hand” meneruskan misinya untuk membantu badan amal kecil di seluruh negara yang berusaha meningkatkan keadaan di komuniti mereka. Perjalanan jalan muhibah Roker bermula di San Francisco, California dan diteruskan sepanjang minggu di Bozeman, Montana, Des Moines Iowa, Memphis, Tennessee dan Rye, New Hampshire.

23 foto

Tayangan slaid

Al Roker

Cuaca lucu dan cepat bercakap TODAY adalah 60, tetapi jangan mengharapkan dia melambatkan.

Pada tahun 1994, Roker mengasaskan Al Roker Entertainment, Inc. (ARE), syarikat multimedia berkembang maju yang terlibat dalam pembangunan dan pengeluaran rangkaian, kabel, video rumah, dan projek televisyen awam. ARE menghasilkan pengaturcaraan untuk pelanggan pelbagai termasuk NBC News, Televisyen Seumur Hidup, A & E, Kanun Sejarah, E !, Network Discovery, PBS, TV ONE, Oxygen, The Cartoon Network dan NBC Television Stations Group.

Roker adalah pengarang laris dengan lima buku yang diiktiraf untuk kreditnya. Buku pertamanya, “Jangan Buat Saya Hentikan Kereta Ini: Pengembaraan di Ayah” menghabiskan minggu di atas senarai penjual New York Times. Pada bulan Mei 2002, “Buku Roti Terburuk Al Roker” diterbitkan dan, dengan cepat menjadi hit blockbuster musim panas. Buku masakan keduanya, “Buku Makan Keranjang Bebas Al Roker,” menjadi kejayaan besar kerana ia menyediakan chef Amerika yang canggih untuk cuti. “Kasut Besar: Dalam Sambutan Bapa dan Bapa” menghormati bapa dan sumbangan mereka kepada kehidupan anak-anak mereka. Terbitan Roker yang terbaru, buku “The Morning Show Murders: A Novel” adalah sebuah novel jenayah yang menarik yang berkisar di sekitar program TV fiksyen seperti HARI INI.

Roker adalah ahli beberapa organisasi profesional, termasuk Kelab Friars, Persekutuan Amerika Televisyen dan Artis Radio, Persatuan Pelakon Layar dan Persatuan Meteorologi Amerika.

Dibesarkan di Queens, New York, Roker menerima B.A. dalam Komunikasi dari Universiti Negeri di Oswego pada tahun 1976, dan dianugerahkan Doktor Kehormat dari sekolah pada tahun 1998. Dia tinggal di Manhattan bersama isterinya, ABC News 20/20 Koresponden Deborah Roberts, dan mempunyai dua anak perempuan dan seorang anak lelaki.

Ikut Al di Twitter.