Wentworth Miller bertindak balas terhadap memel Internet yang kejam: ‘Saya bunuh diri’ pada masa itu

Pelakon Wentworth Miller telah meletakkan pembuli dalam talian di tempat mereka dengan mesej menyayat hati.

Bintang bintang “Prison Break” yang berusia 43 tahun itu adalah subjek meme yang memusnahkan badan yang dibuat oleh LAD Bible, sebuah laman web U.K. pada hari Isnin.

Wentworth Miller
Wentworth Miller dari CW’s ‘Legends of Tomorrow’ berpose di Getty Images Portrait Studio di Persidangan Pengkritik Televisyen Musim Sejuk 2016 yang mengadakan lawatan di Langham Hotel pada 10 Januari 2016 di Pasadena, California. (Gambar oleh Maarten de Boer / Getty Images Portraits)Getty Images

Meme menampilkan gambar bersebelahan Miller – pukulan promo pelakon yang kelihatan merobek di sebelah foto terang Miller yang kelihatan lebih berat pada tahun 2010. Ia juga memaparkan kapsyen norak yang mengetuk di berat badan aktor.

Miller membalas dengan berkongsi kisah sebenar di belakang foto itu dalam jawatan yang panjang di halaman Facebook peribadinya.

“Hari ini saya mendapati diri saya sebagai subjek meme Internet, bukan untuk pertama kalinya, tetapi yang satu ini menonjol dari yang lain,” tulis Miller. “Pada tahun 2010, separuh bersara daripada bertindak, saya tetap berprofil rendah kerana beberapa sebab. Pertama dan terpenting, saya bunuh diri.”

Miller terperinci bagaimana perkara buruk telah berlaku semasa “titik terendah” dalam hidupnya, dan bagaimana dia beralih kepada makanan untuk keselesaan.

“” Dan saya meletakkan berat badan. Kesepakatan besar, “katanya.

Miller meneruskan, “Suatu hari, untuk mendapatkan kenaikan di Los Angeles dengan seorang kawan, kami menyeberang jalan dengan kru filem yang menangkap rancangan realiti. Tidak tahu tentang saya, paparazzi sedang berputar-putar, mereka mengambil gambar saya, dan gambar-gambar diterbitkan bersama-sama imej dari saya dari masa lain dalam kerjaya saya. ‘Hunk To Chunk.’ ‘Fit To Flab.’ Dan lain-lain.”

“Pada tahun 2010, berjuang untuk kesihatan mental saya, itu adalah perkara terakhir yang saya perlukan,” tulis Miller.

“Cerita panjang pendek, saya selamat, jadi gambar-gambar itu saya gembira.”

“Sekarang, apabila saya melihat gambar saya dalam baju merah saya, senyuman yang jarang berlaku di wajah saya, saya teringat perjuangan saya, daya tahan saya dan ketekunan saya dalam menghadapi semua jenis iblis. . “

“Seperti dandelion melalui trotoar, saya bertahan,” tulis Miller.

BERKAITAN: Reporter mengkritik pengkritik yang memanggil berat badannya

LAD Bible menanggapi jawatan terang Miller dengan permintaan maaf Facebook yang berbunyi, “Sebaliknya, kesihatan mental bukanlah jenaka atau perkara tertawa. Kami pastinya tidak mahu membuat anda sakit dengan mengingatkan anda tentang titik yang rendah dalam hidup anda. “

Jawatan itu berkata laman web itu “terus membayangkan bagaimana isu kesihatan mental yang meluas adalah di kalangan penonton kami, serta stigma yang merosakkan yang mengelilingi perkara tersebut.”

Ia juga memuji “kejujuran mentah” Miller dan berjanji laman web itu akan menjadi lebih bertanggungjawab pada masa depan.

Kedua-dua jawatan Miller dan permintaan maaf susulan termasuk pautan ke beberapa laman web pencegahan bunuh diri dan kesedaran kesihatan mental.

Bintang Superhero Wentworth Miller tidak dibenarkan membaca buku-buku komik sebagai seorang kanak-kanak

Januari.11.201603:56