Untuk T-shirt atau tidak kepada T-shirt: Adakah tidur yang terdesak lebih baik untuk lelaki anda?

Apabila keluarga saya baru-baru ini melancarkan video rumah yang lucu dan berkongsi dengan rakan-rakan, kami secara tidak sengaja membongkar perpecahan dengan potensi untuk merobek negeri ini selain.

Adakah lelaki anda tidur dengan atau tanpa T-shirt?

Dalam video kami, yang memandang anak perempuan kami sebagai seorang gadis yang bangun di tempat-tempat yang ganjil, ada tembakan cepat suami saya, Dave, dan saya di tempat tidur.

Dave lazimnya tidur tanpa baju, jadi penonton dapat melihat bahunya yang kosong melihat dari selimut.

Cahaya Sleeper
Satu adegan dari video keluarga yang bodoh menyebabkan perdebatan di kalangan rakan-rakan tentang sama ada suami atau suaminya harus tidur tertidur.HARI INI / vimeo.com

Lupa lakonan anak perempuan kita yang cantik atau topeng tidur sutera saya – kawan-kawan tidak dapat mengalahkan fakta bahawa Dave berbaring di atasnya sebelum tidur.

“Adakah dia benar-benar tidur tanpa baju?” Kata seorang.

“Letakkan bahagian atas dude!” Kata seorang lagi.

BERKAITAN: Kenapa saya sangat penat sepanjang masa?

Orang-orang yang peduli begitu banyak mengejek kami. Tidak setiap lelaki tidur tanpa baju? Adakah suami saya telah melakukan kesalahan sepanjang tahun ini?

Saya melemparkan soalan kepada rakan-rakan di media sosial. Dan, budak lelaki, adakah mereka mempunyai pendapat.

Facebook
Facebook
Facebook

Sebaik sahaja saya mengguncang imej kawan-kawan tertentu yang berbaring di atas katil, saya turun ke nombor.

Daripada kira-kira 40 responden, hampir 70 peratus berkata mereka memakai T-shirt untuk tidur, dengan banyak mengadu tentang “badan lelaki tua berbulu”.

Untuk memastikan ia bukan sesuatu yang umur, saya mempunyai kawan yang lebih muda meminta kawannya. Perdebatan itu sama seperti dipanaskan.

Tetapi kita dapati walaupun orang-orang yang masih belum tumbuh rambutnya tetap sederhana, dengan lebih 80 peratus berkata mereka memakai T-shirt untuk tidur.

Dan ternyata, snoozers terdengar terdedah kepada minoriti.

Adakah anda seorang elit tidur? Kenapa sesetengah orang sihat dengan 4 atau 5 jam tidur

Apr.06.201604:14

Menurut satu kajian oleh Yayasan Tidur Nasional, hanya 12 peratus orang Amerika tidur dengan telanjang – walaupun tidak banyak di sana di perdebatan T-shirt / tiada T-shirt.

Jadi yang lebih baik?

Dr. Raj Dasgupta, pakar paru-paru dan tidur di sekolah perubatan USC, jatuh ke dalam kemeja T-shirt, tetapi hanya kerana dia terlalu sibuk untuk menjadikannya di gym.

Dia mengatakan ia bukan tentang pakaian seperti suhu badan. Menjadi terlalu panas mengganggu pengeluaran hormon utama yang membantu penuaan dan pembaikan.

Rakan-rakan
Tom Selleck (di atas, dalam episod “Kawan”) tidak memerlukan baju di tempat tidur. Tetapi sekali lagi, dia adalah Tom Selleck. NBC / NBC melalui Getty Images

“Shedding pakaian tidur boleh membantu bilik tidur berasa lebih selesa untuk menghalang awak tidak perlu dan membuat anda tidur REM,” kata Dasgupta..

Dan pasangan yang tidur telanjang dilaporkan mempunyai lebih banyak seks (jadi ada itu).

Tetapi bagi mereka yang berada di kem itu, ada manfaat untuk memakai pakaian juga. Kaki sejuk terikat kepada tidur, walaupun diakui bahawa penyelidikan hanya tentang kaus kaki.

Akhirnya, anda boleh memberi jaminan kepada pakar bahawa tidak ada yang benar atau salah, jadi jangan kalah tidur. Dan mimpi yang indah.

INGIN MELIHAT LEBIH BANYAK? TIPS UNTUK TIDUR SELESAIKAN PELANGGAN MALAM

  • Simpan bilik anda di antara 60-67 darjah
  • Sekiranya anda memilih baju piyama, pilihlah yang tidak terkekang
  • Pilih fabrik bernafas
  • Pergi ke tempat tidur dan bangun pada masa yang sama setiap hari
  • Pastikan tilam dan bantal anda selesa