Untuk mempunyai hubungan seks yang lebih baik, berikannya selama sebulan

Ahli terapi seks Ian Kerner mengatakan bahawa untuk mendapatkan lebih banyak kepuasan di dalam bilik tidur, kadang-kadang anda perlu melangkah keluar dari situ. Buku barunya dipanggil “Detox Seks.” Di dalamnya, dia mencadangkan puasa 30 hari dari seks untuk membantu meremajakan hubungan anda. Berikut adalah petikan:

Premis buku ini adalah mudah: Ketika berhubungan seks dan hubungan, kadang-kadang kita masuk dalam satu-satunya jalan keluar adalah untuk mulailah semula.

Bagi kebanyakan daripada kita – sama ada kita berada dalam hubungan atau berpacaran dengan harapan untuk mencari seseorang yang istimewa – kehidupan cinta kita telah menjadi sumber ketoksikan, bukannya salah satu rezeki dan pembaharuan.

Program ini adalah cara yang berkesan untuk mengambil tindakan dalam bidang kehidupan anda yang sering tidak mempunyai titik masuk yang jelas: seks dan hubungan. Fikirkanlah: Apabila anda ingin mendapatkan bentuk, anda mendaftar untuk keahlian gim; apabila anda mahu menurunkan berat badan, anda akan menjalani diet; apabila anda ingin keluar dari hutang kad kredit, anda mempertimbangkan rancangan penyatuan. Tetapi bagaimana anda mula menyatukan kehidupan cinta anda?

Jika anda berada dalam hubungan, saya akan meminta anda untuk mengambil seks di luar meja selama tiga puluh hari (dan, ya, malam juga) dan berikan diri kepada “keseronokan yang suci.” Ini bukan untuk mengatakan bahawa anda tidak boleh atau tidak akan mengalami hubungan seks pada hari-hari yang berlaku – selepas semua, kemalangan berlaku, dan diharapkan mereka adalah orang-orang dengan akhir yang bahagia – tetapi saya memohon anda tidak mempunyai jenis seks yang tidak bergembira, berteriak, atau lebih banyak yang sama; mengucapkan selamat tinggal kepada jantina yang hilang dari semangat, keintiman, dan perasaan penyayang yang anda inginkan dan dihargai.

Dan jika anda terjebak dalam keadaan rutin dan berfikir pada diri sendiri bahawa perkara terakhir yang anda perlukan dalam hidup anda sekarang adalah kurang seks, kemudian pertimbangkan program ini perbezaan antara perlahan-lahan menjadi mati kelaparan dalam lingkungan yang meninggalkan anda berasa terdesak dan tidak berdaya dan aktif memilih untuk menjalankan diet yang anda tahu akan menyebabkan anda menjadi lebih sihat, kuat dan kuat di dalam dan di luar.

Tetapi juga tahu bahawa anda tidak perlu berada dalam hubungan sekarang untuk mendapat manfaat daripada program ini: Jika anda adalah salah satu daripada puluhan juta orang yang memburu cinta, dan anda merasa terbakar dan dipotong oleh proses itu, sudah tiba masanya untuk pergi ke detox dating – untuk berehat bukan sahaja dari mana-mana seks kasual yang mungkin anda miliki, tetapi untuk berhenti bertarikh sama sekali untuk tempoh program ini dan menetapkan semula hubungan-hasil yang anda cari.

Terlepas dari sama ada anda seorang, digabungkan, atau di mana-mana, anda hanya mempunyai satu kehidupan cinta, dan sudah tiba masanya untuk menjalaninya dengan sepenuhnya.

Kelahiran idea Banyak buku ini ditulis pada masa yang ternyata menjadi salah satu tempoh yang paling romantis dalam hidup saya: ketika saya melakukan pengeluaran selama enam bulan dari keluarga saya di Los Angeles. Saya tahu itu tidak berbunyi sangat romantis, jadi mungkin saya perlu menjelaskan.

Saya sedang menggelar program televisyen untuk Discovery Health Channel yang membantu pasangan dalam hubungan jangka panjang mengatasi halangan yang sukar. Pada masa ini, isteri saya Lisa dan anak lelaki Owen keluar dari New York untuk melawat untuk hujung minggu yang panjang, yang tidak pernah kelihatan cukup lama. Di antara, Lisa dan saya telah menggunakan “langkah-langkah drastik” – e-mel nakal, panggilan telefon larut lewat malam – mengingatkan saya apa yang saya hilang di pulau Manhattan yang mendesis.

Apabila saya kembali ke New York, Lisa terkejut dengan majlis makan malam “selamat datang”, menjemput beberapa rakan rapat kami. Setelah kami merelot pada merlot dan bergaul, saya setengah bertanya-tanya salah seorang sahabat suami saya dan suaminya sekiranya mereka mahu menyertai program saya membataskan seks untuk meningkatkan libido.

“Adakah kamu bercanda?” Retak Thea. “Apabila datang untuk tidak melakukan hubungan seks, anda boleh mengambil gambar kami dan meletakkan kami di sampul buku anda.” Kemudian mereka melepaskan rasa tidak puas hati dengan wain.

Saya berpaling kepada Steve, suami Thea. “Bilakah kali terakhir anda dapat merasa rapat dan bersambung dengan satu sama lain tanpa merasa seperti ada sesuatu yang hilang dari perkahwinan anda, tanpa menyedari apa yang kurang?”

“Tidak sejak Brian dilahirkan. Apa itu, kira-kira tiga tahun yang lalu, manis? “Jawabnya, di mana dia mengangguk dengan rasa malu.

Jadi saya merebut peluang untuk menerangkan. “Bagaimana jika anda boleh mengubahnya dengan tumit? Jangan buat seksi seks? Bagaimana jika berpura-pura anda terletihan atau sakit atau terlalu manis dari makan malam atau menonton dokumentari mengenai pola penghijrahan ikan paus, anda boleh merangkul dan mengisi ulang rasa keintiman anda dengan tidak melakukan hubungan seks – anda tahu, mengubahnya menjadi sesuatu yang anda tidak buat bersama ? ”

Mereka tertarik, jadi secara semulajadi saya menekan: “Bagaimana jika kamu berdua menjadi sedih kerana tidak menyentuh satu sama lain, tidak mencium, tidak bercinta, sehingga satu saat lagi tidak terjejas di tangan masing-masing yang dibuat anda rasa seperti gegelung yang ketat bersedia untuk musim bunga? Bagaimana jika sekiranya tidak mengelakkan seks, anda berjanji untuk merasakan rasa rindu dalam sentuhan pertama, ciuman pertama, untuk menimbulkan perasaan luar biasa penemuan diri dan bersama yang pernah anda rasakan sebagai remaja, tetapi kali ini antara satu sama lain? ” (Saya mungkin sedikit kurang fasih daripada ini pada masa itu, tetapi saya sememangnya ghairah!)

“Itu idea yang bagus,” kata Steve, “tetapi kita semua tahu itu mustahil.”

Dan itulah ketika saya memberitahu mereka: Bukan sahaja mungkin, ia adalah milik mereka untuk mengambil. Semua yang diperlukan adalah keputusan – mereka perlu bersedia untuk membina semula libidos mereka dari dalam ke luar dengan rasa takut intelektual, kelaparan emosi, dan kerinduan fizikal yang hadir jauh sebelum mereka mula bimbang tentang hipotik, sekolah nurseri , dan cinta mengendalikan.

Beberapa hari ke dalam program detoksinya, mereka lebih suka ketawa. Sewaktu mereka melalui proses itu, Steve bersalaman dengan keinginan mendadak untuk seorang wanita yang telah dia terima selama bertahun-tahun seperti yang saya kenal dengannya. Dalam masa beberapa hari, isterinya Thea telah berubah dari rakan wanita yang selesa itu di atas sofa di sebelahnya ke sebuah misterius yang dilarang misterius, yang mampu menyalakan keinginannya yang terdalam.

Apa yang saya katakan kepada Steve dan Thea pada petang itu ialah apa yang saya akan memberitahu anda sekarang: Daripada menerima menu seksualiti yang kita telah mengecilkan diri kita, anda boleh mempunyai kehidupan seks misteri yang misteri yang selalu anda impikan. Tetapi untuk sampai ke sana, anda perlu menghilangkan deria anda untuk merasai keamatan penuh kesakitan dan kerinduan anda. Daripada menyekat hakikat bahawa anda tidak melakukan hubungan seks, anda akan memberi tumpuan kepada betul-betul bagaimana impak itu memberi impak kepada anda pada tahap paling mendalam.

Walaupun saya panggil program ini detoks seks, manfaatnya jauh melebihi bilik tidur. Bagaimana cintanya akhirnya merupakan ungkapan tentang seberapa baik anda tahu dan mencintai diri sendiri. Anda akan mendapati bahawa Detox memberi inspirasi kepada anda untuk melibatkan bahagian-bahagian tersembunyi anda sendiri, membawa ke hadapan semua isu yang anda ada dengan cinta, seks, dating, harga diri umum, dan konflik yang menghalang keinginan dan keupayaan anda untuk keintiman. Sekiranya terdapat tisu parut emosi yang mengelilingi hati anda, ia akan dilucutkan, menjadikan anda terdedah tetapi terbuka kepada perubahan positif. Toksin emosi akan dikeluarkan, mendedahkan corak tingkah laku yang topeng untuk ketakutan yang lebih mendalam yang telah lama disembunyikan.

Apa yang akan anda hadapi dalam buku iniDalam Bahagian I (yang anda baca sekarang) Saya akan memperkenalkan anda kepada asas-asas asas program detoks. Sama seperti cepat fizikal, atau perubahan diet, dengan cepat akan mengubah metabolisme dan kimia badan semulajadi, begitu juga akan detoks seks / dating detak kesan neurokimia anda, membolehkan anda menetapkan semula, membuat semula, dan, akhirnya, meremajakan kehidupan cinta anda. Bukan sahaja Detox akan membantu anda untuk mendapatkan ketenangan fikiran, ia akan membantu anda mengubah kesedaran baru ini menjadi tindakan yang mengasyikkan sepanjang setiap aspek kehidupan anda.

Bahagian II dan III lebih banyak program. Dalam Bahagian II, kami akan masuk ke kacang-kacangan dan baut Pasangan Detoks, meletakkan satu tindakan untuk anda mengikuti tempoh tiga puluh hari fokus yang termasuk tugasan dan latihan dalam diri sendiri. Jika anda berada dalam hubungan, anda akan belajar untuk melihat diri anda melalui mata anda sendiri daripada pasangan anda. Anda akan memahami “sejarah seksual” anda sebagai bukan hanya satu siri pertemuan fizikal, melainkan sebagai pengalaman bersambung di mana keseluruhannya lebih besar daripada jumlah bahagiannya. Jika anda seorang single, Detox Singles akan memberi anda peluang untuk melepaskan treadmill bertarikh, menangkap nafas anda, dan memulihkan kekuatan batin anda untuk jalan ke hadapan.

Tetapi tempoh detoksinya hanya permulaan. Jika anda pernah melakukan makanan yang cepat – atau apa-apa diet yang berdisiplin untuk perkara itu – anda tahu bahawa kunci adalah untuk melekatinya dan mengekalkan corak baru yang sihat supaya mereka menjadi sebahagian daripada kehidupan harian anda. Dalam Bahagian III, jika anda berada dalam hubungan, anda akan belajar bagaimana menyentuh pasangan anda dengan semangat dan kemungkinan yang diperbaharui. Sekiranya anda seorang, anda akan menyusun semula aspirasi anda untuk menyambung kepada rakan-rakan berpotensi dari tempat kekuatan dan pengetahuan diri yang akhirnya akan membawa keserasian jangka panjang.

Sama ada anda tunggal atau ditambah, sepanjang buku ini anda akan menemui kajian kes orang yang, dalam satu cara atau yang lain, memimpin kehidupan terdesak yang tenang dan menggunakan Detox untuk mengambil tindakan. Bagi pasangan, kajian kes kami akan merangkumi isu seksual: keinginan yang rendah, libidos yang tidak sesuai, kebosanan; trauma seksual dan masalah seks umum; hubungan yang melemahkan oleh satu atau kedua-dua rakan yang berundur ke dalam dunia rahsia perselingkuhan atau lucah, sering menyesuaikan dan mematikan sama sekali daripada menghadapi ketidakcocokan asas.

Untuk perseorangan, kajian kes kami akan merangkumi isu-isu seperti komitmen-fobia, kebimbangan terhadap penolakan, keinginan untuk seks berbanding keperluan untuk keintiman, dan ketakutan untuk sentiasa bersendirian. Jika anda berurusan dengan atau menangani sebarang isu ini, saya berharap kajian kes akan membantu anda melihat bahawa anda tidak bersendirian.

Tetapi bagaimana jika anda bersedia untuk menetapkan semula kehidupan cinta anda dan pasangan anda tidak berada di atas kapal? Jika anda seorang yang tunggal dan menjalani program ini, ini jelas bukan masalah. Tetapi bagaimana jika anda berkahwin atau dalam hubungan jangka panjang dengan seseorang yang tidak mahu sebahagian daripada Seks Detoks? Semakin banyak alasan untuk mencubanya! Anda boleh melakukannya, dan anda boleh melakukannya sendiri. Sudah tentu, pasangan anda harus menyokong anda dalam misi anda untuk memperbaiki diri seperti dia akan dengan rejimen sedemikian. Tetapi seperti yang kita tahu, itu tidak selalu berlaku – dan sebenarnya, ini mungkin sebahagian daripada sebab anda menjalankan program ini untuk bermula dengan. Oleh itu, saya akan menggalakkan anda untuk berpegang kepada resolusi anda dan membuat komitmen kepada diri sendiri untuk melihatnya melalui. Dalam pengalaman saya, bukan sesuatu yang luar biasa bagi seorang pasangan dalam hubungan dengan menolak untuk mengambil bahagian dalam proses itu, tetapi perubahan yang kuat tetap berlaku apabila seseorang memutuskan untuk mengambil tindakan atas nama dirinya sendiri. Dan siapa yang tahu – bukti keyakinan dan kepuasan anda yang baru dijumpai dapat meyakinkan pasangan anda untuk menguruskan dirinya sendiri selepas fakta! Sama ada cara, perkara penting yang anda ketahui ialah anda akan lebih bahagia dan lebih sihat untuk jangka masa yang panjang.

Ini apa yang dikatakan Marilyn, seorang jururawat empat puluh satu tahun, mengenai Detoks:

“Saya rasa saya kehilangan minat seks terutamanya kerana jenis hubungan seks yang saya sedang mengalami: membosankan dan rutin. Saya telah menerima bahawa ia hanya sebahagian daripada hubungan jangka panjang. Apa yang saya dapati semasa Detox ialah memilih untuk tidak melakukan hubungan seks sangat berbeza daripada sekadar tidak mempunyai kebosanan atau ketidakinteraturan. Dalam membuat pilihan untuk melalui Detox, ia adalah cara saya mengatakan bahawa saya mahu seks menjadi penting lagi. Saya mahu ia menjadi lebih daripada sekadar tindakan fizikal rutin yang dilakukan daripada kewajipan.

“Suami saya tidak pernah mendapat program ini, jadi untuk bercakap; sekurang-kurangnya tidak sepenuhnya. Tetapi saya telah menjadi lebih selesa dengan diri saya sendiri, serta dengan menyampaikan keperluan dan keinginan saya, dan sebagai hasilnya, dia menjadi lebih responsif dan terbuka untuk berubah dan kehidupan seks kita semakin baik. Saya pun mula mula memimpin di tempat tidur, dan saya terkejut betapa seksi dan kuat yang membuatkan saya berasa. ”

Kepada anda membaca buku ini, berikan saya beberapa penjelasan terlebih dahulu. Beberapa bahagian Bahagian I mungkin tidak kelihatan berkaitan dengan situasi anda dengan tepat, memandangkan saya menangani kedua-dua perseorangan dan pasangan. Walaupun saya telah membuat segala usaha untuk menjelaskan siapa yang saya tulis, jika anda seorang yang tunggal dan mencari istilah “detoks seks,” sila fikirkannya secara lebih luas sebagai tempoh pengisian yang berlaku untuk seks dan kencan, dan jika anda berada dalam hubungan dan mencari istilah “dating detox,” fikirkan ia berpotensi digunakan untuk program puasa seksual anda. Anda akan mendapati Bahagian II dan III (program detox dan peremajaan sebenar) jelas dipecahkan untuk pasangan dan perseorangan. Terlepas dari keadaan hubungan anda, saya harap anda akan membaca Bahagian I keseluruhannya, kerana ia memberikan gambaran penting mengenai prinsip-prinsip asas program dan boleh memberi kesan kepada anda dalam cara-cara yang tidak dijangka.

Dikutip dari “Detox Seks” oleh Ian Kerner. Hak Cipta 2008 Ian Kerner. Dicetak semula dengan kebenaran daripada HarperCollins. Hak cipta terpelihara.