Tom Hanks mengenai apa yang membawa kepada diagnosis diabetes jenis 2: ‘Saya seorang idiot’

Dia lucu, menarik dan berbakat, tetapi Tom Hanks juga “bodoh” – menurut bintang itu sendiri.

Itu kerana, walaupun pandai dalam banyak cara, dia tidak mengendahkan nasihat perubatan dan memilih menjalani gaya hidup yang sekarang dia percaya membawa diagnosis diabetes jenis 2.

Tom Hanks: Saya mendapat penyakit kencing manis kerana saya ‘bodoh total’

Mei.18.201600:44

“Saya adalah sebahagian daripada generasi malas Amerika yang secara membuta tuli terus menari melalui parti dan kini mendapati diri kita mengalami penyakit,” kata pelakon itu dalam temu bual untuk isu Radio Times.

Tom Hanks
Jamie McCarthy / Getty Images

“Saya berat. Anda telah melihat saya dalam filem, anda tahu apa yang saya suka, “kata beliau.” Saya adalah seorang yang bodoh. “

LEBIH: Tom Hanks mendedahkan dia mempunyai diabetes jenis 2 pada ‘Late Show’

Kembali pada tahun 2013, Hanks mula mendedahkan penyakitnya, memberitahu kemudian- “Late Show” host David Letterman, “Saya pergi ke doktor, dan dia berkata, ‘Anda tahu nombor gula darah tinggi yang telah anda berurusan sejak anda berusia 36 tahun Anda sudah tamat pengajian! Anda mendapat diabetes jenis 2, lelaki muda, ”

Nampaknya percubaan sebelumnya yang berusia 59 tahun untuk membawa nombor gula darah tinggi yang diturunkan oleh diet hanya tidak berfungsi.

“Saya fikir saya boleh mengelakkannya dengan membuang roti dari burger chees saya,” katanya kepada RadioTimes. “Nah, ia memerlukan sedikit lebih daripada itu.”

Tetapi tidak terlalu lewat untuk mengubah keadaan.

LEBIH: Tom Hanks memohon rehat ketika dia berusia 18 tahun: ‘Anda harus menemui saya’

“Doktor saya berkata jika saya boleh mencapai berat sasaran, saya tidak akan mempunyai diabetes jenis 2 lagi,” katanya.

Tetapi pada tahun 2013, beliau menjelaskan kepada Letterman bahawa berat badannya seperti remaja adalah salah satu yang mungkin tidak dapat dipukulnya.

“Baiklah, saya akan mempunyai diabetes jenis 2 kemudian, kerana tidak ada cara saya boleh menimbang [apa yang saya beratkan] di sekolah menengah,” katanya dengan ketawa.

Tom Hanks menulis pengarah mengundang surat untuk ‘menemuinya’ pada usia 18 tahun

Jul.30.201500:52

Ikut Ree Hines pada Twitter.

Loading...