Tip 1 mudah untuk menjimatkan masa dan mengurangkan tekanan dan kekecewaan

Adakah anda membuang masa dan tenaga yang berharga yang selalu mencari barang-barang harian yang kecil itu dalam perjalanan keluar pagi? Anda sudah terlambat dan sekarang anda tidak dapat mencari kunci anda. Anda boleh bekerja hanya untuk menyedari bahawa anda tidak mempunyai lencana anda. Anda pergi untuk membayar kopi dan anda tidak mempunyai dompet anda.

Perkara-perkara kecil yang hilang ini boleh menambah kekecewaan besar dan tekanan mental yang tidak perlu. Mungkin anda sudah mempunyai tekanan yang mencukupi dalam hidup anda dan perkara terakhir yang anda mahu lakukan ialah menambah lagi.

Ini adalah isu HODA Kotb TODAY dibicarakan dengan kerap. Semasa siri #startTODAY, saya bekerja dengannya untuk cuba menjadi lebih teratur dan kurang terlupa.

#StartTODAY: Lihat Hoda Kotb belajar untuk mendapatkan teratur dan berhenti terlalu banyak

Januari.23.201705:15

Jika anda seperti Hoda, perkara kecil ini adalah untuk anda.

Apa yang kita fikirkan? Jawapannya ialah kita tidak. Ini adalah tabiat yang dilahirkan daripada mindlessness dan bukannya kesedaran.

Apabila kita pulang dari hari yang panjang, fikiran kita masih berinteraksi dengan hari itu atau beberapa topik lain melalui ingatan dan dialog dalaman. Dengan kata lain, anda mempunyai perkara-perkara lain di dalam minda anda dan bukannya mengetahui di mana anda meletakkan kunci dan selendang anda selepas anda berjalan di pintu.

BERKAITAN: Pelan 30 hari untuk menenangkan minda dan mengawal hidup anda

Fikiran ini menghiburkan topik yang lebih penting dan tidak memberi tumpuan apa pun kepada barang-barang kecil yang akan menimbulkan tekanan untuk anda pada waktu pagi. Apa yang kau boleh buat? Ikuti tiga langkah mudah ini dan pergi dari bergegas dan tertekan untuk tenang dan teratur.

#StartTODAY: Lihat Jenna Bush Hager mempelajari pemikiran dari ‘biarawan bandar’

17.20.201704:34

Langkah 1:

Kumpulkan barang-barang kecil yang kerap digunakan yang nampaknya tidak pernah menjadi tempat anda menganggapnya.

Langkah 2:

Cari kantong yang cantik untuk menyimpan dalam dompet, ransel atau beg bimbit anda. Letakkan barang-barang kecil di dalam kantung anda. Beg plastik yang jelas juga akan melakukan silap mata.

BERKAITAN: Perlukan bantuan untuk dianjurkan? 12 item untuk saham

Langkah 3:

Masa untuk membuat tabiat memberi tumpuan mindful ini untuk tiga hari akan datang. Setiap malam sebelum tidur, lakukan pemeriksaan inventori, memastikan item di senarai yang sering anda hilang selamat di tempatnya. Apabila pagi datang, anda boleh keluar dari pintu kerana anda telah bersama-sama!

Petua mudah ini dapat menjimatkan tekanan dan kekecewaan yang tidak perlu dalam kehidupan harian anda. Anda tidak perlu mempunyai seluruh rumah anda teratur untuk merasa baik. Hanya menjaga barangan kecil.

“Saya tidak menyedari sesuatu yang kecil dan kecil boleh membuat hidup mudah,” kata Hoda, selepas hanya minggu pertama menggunakan kantung!

Untuk nasihat lanjut dari Angie, lihat laman webnya!

Loading...