Tamron Hall pada Jennifer Aniston: Kami tidak perlu mempunyai anak-anak untuk dijaga

Pagi ini Jennifer Aniston menyentuh sesuatu yang muncul dalam kehidupan peribadi dan profesional dari semasa ke semasa. Dalam wawancara dengan Carson Daly, dia bercakap mengenai tekanan berterusan untuk berkahwin dan mempunyai anak.

Tamron di Jennifer Aniston: Kita tidak perlu mempunyai anak untuk dijaga

Ogos.27.201403:39

Jennifer Aniston memberitahu Carson: “Saya tidak mempunyai senarai semak perkara yang perlu dilakukan dan jika saya tidak memeriksa mereka, maka saya telah gagal sebahagian daripada feminisme saya atau saya seorang wanita atau nilai atau nilai saya seorang wanita kerana saya tidak mempunyai anak. “

Saya mendapat apa yang dikatakan oleh Jennifer.

Saya satu-satunya sauh di HARI HARI INI yang tidak mempunyai anak. Saya tidak berkahwin, jelas. Semasa segmen Take Off pagi Rabu, saya menjelaskan bagaimana orang mengatakan kepada saya bahawa ‘saya tidak mendapatkannya,’ bahawa saya bukan seorang dewasa entah bagaimana, saya bukan wanita kerana saya tidak mempunyai anak. Saya terkejut dengan idea bahawa empati itu diberikan kepada anda hanya kerana anda seorang ibu bapa.

Sejak perbincangan dengan Al Roker dan Willie Geist, terdapat banyak tindak balas positif di Twitter daripada orang yang menghargai saya mengatakan bahawa belas kasihan dan empati tidak sepatutnya disamakan dengan ibu bapa.

Saya akan menjadi 44 dalam beberapa minggu. Saya hanya boleh membayangkan perubahan indah yang membawa anak kepada kehidupan anda. Saya mempunyai tiga keponakan dan seorang anak saudara lelaki yang mengatakan saya seperti ibu mereka dan walaupun saya tidak membandingkannya dengan rumah dengan seorang anak setiap hari, itu adalah satu rahmat.

Tetapi ia kadang-kadang mengasingkan, sebagai satu orang yang orang menganggap sesuatu yang salah atau bahawa anda tidak menyukai anak-anak, atau tidak mahu anak-anak. Atau lebih penting lagi, anda bukan wanita atau manusia yang sensitif.

Pada satu peristiwa baru-baru ini, saya merasa disekat oleh beberapa wanita – wanita kerjaya-mengenai isu ibu bapa keseluruhannya. Bilakah itu menjadi OK? Kerana anda tidak mempunyai anak tidak bermakna anda tidak mencuba. Saya mahu anak-anak suatu hari nanti, tetapi saya tidak suka apabila orang membuat andaian bahawa seseorang tanpa anak bukanlah sebahagian daripada perbualan yang relevan, bukan orang dewasa.

Ia berlaku kepada orang yang berkahwin tanpa anak. Dan ia berlaku kepada orang-orang yang mempunyai hanya satu anak, selalu ada orang yang berkata kepada mereka, “apabila anda mempunyai dua, maka anda akan mendapatnya.” Atau “anda tidak akan faham sehingga anda mempunyai seorang gadis.” 

Selalunya matlamat matlamat ini, idea yang anda tidak dapat, sehingga … Bilakah itu berakhir?

Setiap pengalaman mengubah perspektif kita. Persoalannya, adakah anda lebih dewasa, lebih daripada seorang wanita, jika anda mempunyai anak? Saya percaya, sebagai seseorang yang mahukan anak suatu hari nanti, saya tidak dapat menginginkan yang terbaik untuk kanak-kanak dan yang terbaik untuk dunia ini. Bukan untuk mengurangkan perjalanan keibuan yang indah dan indah, tetapi jangan membuat saya rasa saya separuh dewasa jika saya tidak mempunyai anak.

Penjagaan tidak ada kaitan dengan menjadi ibu bapa. Saya peduli kerana saya seorang manusia.

Loading...