Slogan iklan Victoria’s Secret yang ‘mengubah tubuh sempurna’ selepas timbul tindak balas

Berikutan tindak balas negatif, kempen iklan terbaru Victoria’s Secret tidak lagi “sempurna”. 

Setelah menarik balik reaksi yang marah, termasuk petisyen Change.org dan tindak balas yang kuat di media sosial, untuk iklan menggunakan frasa “The Perfect Body,” Victoria’s Secret diam-diam mengubah slogan di laman webnya pada hari Khamis untuk membaca: “A Badan untuk Semua orang. ” 

Victoria's Secret altered a recent ad slogan from
Victoria’s Secret mengubah slogan iklan baru-baru ini dari “Perfect Body” menjadi “A Body for EveryBody” selepas serangan negatif. Hari ini

Pelajar-pelajar British Frances Black, Gabriella Kountourides dan Laura Ferris mencipta petisyen Change.org, yang mempunyai lebih daripada 27,000 tandatangan, menuntut Victoria Secret meminta maaf atas penggunaan frasa “Badan Sempurna”, kerana mereka berkata frasa itu, dibentangkan di hadapan sekumpulan wanita tipis, menggalakkan imej badan yang negatif. Walaupun pelajar gembira dengan perubahan kata-kata di laman web syarikat, mereka tidak melakukan protes kempen awal. 

“Kami masih mahu mereka menukar semua poster di kedai mereka, memohon maaf dan berjanji untuk tidak menggunakan pemasaran yang berbahaya pada masa akan datang, ” mereka menulis di Change.org. 

Victoria’s Secret tidak mengembalikan panggilan untuk mendapatkan komen. 

Sesetengah pengguna di media sosial menggunakan hashtag #iamperfect untuk menyatakan rasa tidak puas hati dengan kempen itu, termasuk slogan iklan yang diubah menggunakan foto yang sama dari para malaikat Rahsia Victoria..

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter dan Google+.