Shannen Doherty mendedahkan dia bertarung dengan kanser payudara

Terima kasih kepada ahli keluarga, doktor dan lain-lain untuk sokongan mereka, pelakon Shannen Doherty mengumumkan dia mempunyai kanser payudara.

Shannen Doherty
Alberto E. Rodriguez / Getty Images

Bintang “Beverly Hills, 90210” dan “Charmed” mendedahkan diagnosis Mac dalam dokumen mahkamah sebelum mengesahkan berita itu kepada People dalam satu kenyataan yang diterbitkan Rabu.

“Ya, saya mempunyai kanser payudara, dan saya sedang menjalani rawatan,” Doherty, 44, memberitahu majalah itu secara eksklusif. “Saya terus makan, bersenam dan kekal positif terhadap kehidupan saya, saya bersyukur kepada keluarga, rakan dan doktor saya atas sokongan mereka dan tentu saja peminat saya yang telah berdiri saya.”

Juga pada hari Rabu, Doherty menyatakan terima kasih kepada lebih daripada 415,000 pengikut Twitter.

Doherty memetik syaratnya dalam tuntutan mahkamah, mendakwa bekas rakan kongsi perniagaannya di Tanner, Mainstain, Glynn & Johnson gagal membayar premium insurans, menyebabkan berlakunya masalah perlindungan perubatan pada tahun 2014 yang dikatakan oleh pasukan perundangannya yang dapat menghalang penyebaran kansernya. Sekiranya doktor mengenal pasti kanser lebih awal, pasukan undang-undangnya berpendapat, dia mungkin lebih cenderung untuk mengelakkan kemungkinan mastektomi dan kemoterapi.

Dalam satu kenyataan, Tanner Mainstain memberitahu beberapa saluran media bahawa sementara firma pengurusan perniagaan itu “sedih” untuk mendengar tentang kanser Doherty, ia tidak menghalang aktres dari bertemu dengan doktor, dan memanggil tuntutan bahawa firma itu menyumbang kepada penurunan kesihatannya ” tegas palsu. ” Tanner Mainstain menambah bahawa ia akan “agresif mempertahankan semua tuntutan Cik Doherty di mahkamah.”

Doherty mula-mula menjadi nama rumah pada tahun 1990, ketika dia memainkan pelajar sekolah menengah Brenda Walsh di Fox’s “Beverly Hills, 90210.” Dia sejak itu muncul dalam pelbagai rancangan TV (“Charmed”) dan filem (“Mallrats”), yang lebih baru-baru ini mengendalikan saluran Great American Country “Off the Map dengan Shannen and Holly” bersama bintangnya “Charmed” Combs tahun ini.

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.