Selamat tinggal sayang! Kenapa nama haiwan peliharaan tidak baik untuk kehidupan seks anda

Nama-nama yang lucu dan kreatif yang anda panggil pasangan anda boleh membawa kebosanan di bilik tidur, katakan pengarang Maggie Arana dan Julienne Davis dalam buku mereka, “Hentikan Memanggil Dia Madu.” Satu petikan.

Ia seolah-olah merupakan salah satu perkataan yang paling tidak berbahaya di dunia, tetapi untuk hubungan ia boleh menjadi salah satu yang paling berbahaya. Perkataannya adalah madu. Berapa ramai daripada kita memanggil rakan kongsi kami “madu”? Jutaan kita menggunakan perkataan itu di beberapa negara dan dalam pelbagai bahasa. Penggunaannya telah menjadi satu klise yang apabila kita melihat program filem atau TV di mana seorang suami pulang dari kerja, kita mengharapkan untuk mendengarnya berkata, “Hai, sayang, saya pulang!” Ini mungkin salah satu yang paling biasa , tabiat yang diterima secara sosial yang boleh berkembang dalam hubungan jangka panjang. Hampir semua orang menyeru nama tersayang mereka sebagai nama samaran. Mereka tidak boleh semuanya boleh salah? Ya mereka boleh! Dan ya, mereka!

Apa yang salah dengan memanggil antara satu sama lain “madu,” anda bertanya? Nah, madu sangat bagus pada roti panggang yang hangat, tetapi teruk pada kehidupan seks pasangan. Memanggil pasangan anda “madu” adalah langkah pertama ke bawah cerun licin ke arah hubungan seksual yang hambar atau tidak ada. Dan sayangnya, ia biasanya tidak berhenti dengan “madu,” tetapi merosot menjadi “hon”, “sweetie,” “pookie,” “beruang papa,” “labu,” “mugwump,” “snookie-ookum,” ” , “” Tweetie, “” bug cinta, “” wajah berpelukan, “” cutie pie, “” biskuit, “” twin twinkies, “” doober, “” schwinkie, “” toodle-puss, Anda mendapat gambar. Dan, ya, kita dapat dengan mudah mengisi seluruh bab ini dengan julukan yang sedikit menawan yang kita semua bersalah menggunakan. Terdapat banyak kreativiti di sana … dan itu tidak membantu sama ada!

Apabila anda berkahwin, sebahagian daripada upacara adalah bahawa anda berdua menjadi satu, dan itu adalah salah satu perkara yang indah tentang perkahwinan. Anda mempunyai rakan kongsi kekal, sekutu, sahabat yang paling dipercayai. Anda mempercayai hidup anda, simpanan anda, dan yang paling penting, hati anda dengan orang ini. Mereka adalah keluarga anda sekarang. Tetapi kita perlu melihat lebih jauh apa sebenarnya “menjadi satu”.

Sebaik sahaja anda menjadi satu – seperti dalam dua bahagian secara keseluruhan, dan bukannya dua orang yang lengkap sepenuhnya – anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada seks ghairah yang dinikmati anda pada mulanya. Mengapa? Oleh kerana tarikan seksual sering dibina apabila tertarik kepada seseorang yang berbeza daripada dan berasingan daripada anda. Namun, dalam perkahwinan, gagasan dua orang yang berasingan ini sering kali jatuh di tepi jalan setelah beberapa tahun hidup bersama. Selalunya sangat mudah untuk menjadi terlalu selesa antara satu sama lain dan begitu dekat sehingga anda mengaburkan garis antara anda dan membuang sebahagian daripada identiti anda dalam proses tersebut. Pengasingan dan identiti unik adalah penting untuk mengekalkan kehidupan seks yang baik. Menjadi satu bermakna dua orang yang lengkap sepenuhnya disatukan dalam perkahwinan. Maksud … itu perkongsian! Bukannya setiap orang memberi separuh daripada siapa mereka untuk perkongsian itu.

Kuasa dalam nama
Salah satu bahagian penting dalam identiti unik kami ialah nama kami. Mungkin anda mempunyai nama yang cantik atau mungkin anda mempunyai nama yang sesuai dengan keperibadian anda. Mungkin nama anda adalah nama seorang ibu atau nenek yang tercinta. Mengapa anda mahu kehilangannya? Sama ada kita suka atau tidak, nama kita adalah tanda identiti kita yang paling jelas. Dan, ia mempunyai identiti yang berasingan yang membuat hubungan yang menarik, sama ada pasangan anda atau rakan.

Ingatlah apabila anda pertama kali bertarikh suami anda – tidakkah anda memanggilnya dengan namanya? Pasti awak lakukan, tetapi berapa kerap anda buat yang baru-baru ini? Kami telah bertemu dengan banyak pasangan dalam penyelidikan kami untuk buku ini yang tidak dipanggil satu sama lain oleh nama sebenar mereka dalam tahun-tahun. Ramai wanita yang kami cakap dengan mengatakan bahawa mereka tidak dapat mengingat masa lalu pasangan mereka berkata nama mereka kepada mereka, dan apabila mereka melakukannya, mereka biasanya berkata seperti, “Ya, sekarang saya fikir, saya benar-benar merindui dia memanggil saya dengan nama saya di rumah. “Apa yang sepatutnya berlaku adalah bahawa makro sosial mengambil alih, dan kita semua jatuh ke dalam perangkap yang sama dengan menggunakan nama samaran lama yang menawan: madu.

Kenapa anda boleh mempunyai kawan rapat selama bertahun-tahun, seseorang yang anda boleh bercakap setiap hari dan berkongsi bahagian-bahagian dalam hidup anda, tetapi anda tidak pernah memanggil orang itu “madu?” Dan mengapa kita merasakan keperluan untuk melupakan nama rakan kongsi kita hanya kerana kita melakukan hubungan seks? Apabila kita menjadi romantis dengan seseorang, nama beliau biasanya keluar dari jendela dalam beberapa bulan pertama dan hampir tidak pernah kembali. Salah satu aspek yang paling berbahaya untuk memanggil antara satu sama lain “madu” adalah bahawa ia meletakkan fikiran anda di tempat yang tidak noktah sepanjang hari. Kemudian pada waktu petang atau bila masa seksual mungkin timbul, sangat sukar untuk keluar dari minda “madu”.

Apabila anda berdua memanggil satu sama lain “madu,” sebahagian kecil identiti anda sedang terkikis. Setelah itu berlaku, anda telah memulakan jalan ke gurun seksual. Kuasa perkataan yang kelihatan tidak berbahaya itu mudah menakjubkan. Dengan menggunakannya, anda secara tidak sengaja mengambil ketegangan seksual di bawah takuk atau dua dalam komunikasi anda dengan kekasih anda. Kiri yang tidak terkawal, ini secara berkesan menghilangkan keperibadian mereka, seks mereka, perempuan / kelesuan mereka, dan yang paling penting, perbezaan mereka daripada anda! “Madu” dan sebagainya adalah kata-kata saccharine sweet, androgynous. Adakah anda benar-benar ingin menjadikan lelaki anda menjadi seorang kasim tanpa seks? Setiap kali anda terus memanggil antara satu sama lain “madu” atau beberapa nama haiwan comel yang lain, anda menyimpulkan bahawa anda adalah dua keseluruhan, orang seks yang berasingan. Anda kemudian menjadi dua bahagian keseluruhan dan, bertentangan dengan kepercayaan konvensional, ini bukan perkara yang baik. Siapa yang mempunyai ketegangan seksual dengan separuh daripada mereka sendiri? Tiada sesiapa!

Anda juga perlu ingat bahawa suami anda mungkin mempunyai masa lalu, termasuk bekas teman wanita atau isteri. Tidakkah anda fikir dia memanggil mereka “madu,” juga? Mengapa anda baik-baik saja menjadi “madu” terkini dalam hidupnya? Tidakkah anda lebih baik daripada itu? Kenapa anda ingin diturunkan ke nama generik? Ia juga berlaku: jika anda telah melewati teman lelaki di mana hubungannya tidak berakhir, kenapa anda mahu jatuh ke dalam tabiat yang sama yang anda gunakan sebelum?