Sekali lagi, Washington DC berpejabat sebagai bandar paling sihat di negara ini

Untuk tahun ketiga berturut-turut, Washington D.C. berada di kedudukan sebagai bandar paling padat di Amerika Syarikat dengan Minneapolis muncul di tempat kedua, menurut American Fitness Index (AFI). Ini tidak menghairankan kerana kedua-dua bandar mendominasi senarai selama bertahun-tahun.

Bandaraya Amerika yang paling kuat adalah…

Mei.18.201600:19

Tetapi tinjauan itu mendedahkan satu trend yang menarik di seluruh negara – 76.8 peratus rakyat Amerika melaporkan berlatih dalam tempoh 30 hari yang lalu, yang meningkat daripada 68.7 peratus pada tahun 2015, meningkat 11.8 peratus.

“Itu kenaikan besar. Biasanya kita akan melihat kenaikan satu atau dua peratus, “kata Walter R. Thompson, pengerusi lembaga penasihat AFI.

Disematkan pada Pinterest.

BERKAITAN: Kota paling bahagia dan paling sihat di Amerika Syarikat adalah…

Sebab yang mungkin? Kempen kesihatan awam yang menekankan bahaya gaya hidup yang tidak aktif mungkin memberi impak.

A runner in Washington, D.C.
Seorang pelari di Washington, D.C.

Ini adalah berita baik untuk kesihatan keseluruhan negara. Apabila penduduk bandar meningkatkan dedikasinya kepada kesihatan, bandar bergerak ke atas senarai itu, tetapi itu hanya sebahagian daripadanya. Faktor alam sekitar, seperti akses ke taman dan berjalan kaki, juga menyumbang kepada betapa sesuai bandar. Itulah sebabnya American College of Sports Medicine dan Yayasan Anthem, yang menyusun AFI, mengkaji faktor kesihatan dan persekitaran peribadi untuk menentukan bandar-bandar yang paling sihat.

BERKAITAN: 5 latihan mudah untuk mengukir pantat anda untuk musim panas

Walaupun senarai itu menunjukkan bahawa sesetengah bandar telah bertukar tempat, sekali lagi Indianapolis adalah bandar paling kurang sihat, masuk pada 50 tahun.

“Mereka mempunyai peratusan penduduk yang gemuk, 33 peratus,” kata Thompson. “Perbelanjaan taman (apa bandar yang dibelanjakan di tamannya) adalah $ 24 per penduduk dan hanya 32 peratus populasi hidup dalam 10 minit berjalan kaki dari taman itu.”

Bandingkan dengan Washington D.C. di mana 96.3 peratus penduduk berada dalam jarak 10 minit berjalan kaki dari sebuah taman, bandar ini membelanjakan $ 346 per penduduk di taman, dan 25 peratus penduduknya gemuk. Minneapolis dan Denver, nombor dua dan tiga bandar terpantas, juga mempunyai populasi yang berminat untuk kesihatan dan banyak kemudahan taman dan kemudahan latihan.

Natalie Morales mencuba trend kecergasan terkini

Januari.18.201604:01

“Apa yang kita lihat di bandar-bandar ini adalah orang-orang yang mempunyai minat terhadap kesihatan mereka dan anda mula melihat perubahan dalam infrastruktur,” kata Thompson.

BERKAITAN: Sihat, kaya dan bijak: bandar Amerika yang paling kuat…

San Diego turun dari tempat ketiga tahun lepas hingga ke-10 ini kerana penduduknya menurunkan tingkah laku kesihatan dan meningkatkan masalah kesihatan. Semasa di bahagian bawah senarai, Las Vegas menurun dari 31 hingga 41 kerana kebanyakan penduduknya mempunyai masalah berkaitan obesiti, seperti penyakit kardiovaskular dan diabetes, dan ia tidak mempunyai taman dan berjalan kaki.

“Las Vegas mengalami masalah yang sama seperti banyak bandar yang jatuh di hujung bawah,” kata Thompson.

Tetapi laporan itu juga menunjukkan beberapa trend keseluruhan positif lain, termasuk:

 • 4.7 peratus penurunan pada orang yang merokok
 • Kadar penurunan kencing manis sebanyak 7.4 peratus
 • 5.2 peratus peningkatan perbelanjaan penduduk di taman

“Semua ini adalah bukti rakyat Amerika mengamalkan gaya hidup sihat,” kata Thompson.

10 teratas:

Minneapolis, Minnesota
Peminat tiba di Target Field, rumah Minnesota Twins, di Minneapolis, yang merupakan bandar terpantas # 2 di Amerika.Shutterstock
 1. Washington DC.
 2. Minneapolis
 3. Denver
 4. Portland
 5. San Francisco
 6. Seattle
 7. Boston
 8. Salt Lake City
 9. Hartford, CT
 10. San Diego

Bawah 10:

memphis
Pyramid di Memphis, yang menduduki ranking # 47 dalam tinjauan bandar yang paling teguh.photosounds / shutterstock

41. Las Vegas

42. Detroit

43. Orlando

44.Birmingham

45. San Antonio

46. ​​Nashville

47. Memphis

48. Louisville

49. Oklahoma City

50. Indianapolis

Untuk melihat kedudukan bandar anda, lihat senarai penuh di sini.