Scott Baio membuka diri tentang pertempuran tumor otak isteri: ‘Dia semua untuk kami’

Belajar bahawa pasangan anda mempunyai tumor otak yang menghancurkan sesiapa pun. Tetapi jika anda mempunyai anak dengan orang itu, terdapat jenis ketakutan tertentu yang terlibat. Seorang ibu atau ayah mungkin tertanya-tanya, “Jika senario buruk berlaku, bagaimana anak saya akan membesar tanpa ibu bapa mereka yang lain?”

Inilah yang dipikirkan Scott Baio apabila dia mengetahui bahawa isterinya, Renee, telah didiagnosis dengan tumor otak meningioma pada musim panas lalu. Pasangan itu mempunyai anak perempuan berusia 7 tahun bersama, Bailey DeLuca.

Pada “Hiburan Malam Ini,” Scott, 55, dan Renee, 42, bercakap tentang bagaimana mereka menangani keadaan dengan sedikit Bailey.

Scott Baio, Renee Sloan and their daughter Bailey
WOODLAND HILLS, CA – SEPTEMBER 21: Pelakon Scott Baio bersama isterinya Renee Sloan dan anak perempuannya Bailey Baio menghadiri kejohanan golf amal tahunan Scott Baio yang mendapat manfaat daripada The Bailey Baio Angel Foundation di Woodland Hills Country Club pada 21 September 2015 di Woodland Hills, California . (Foto oleh Lilly Lawrence / Getty Images)Lilly Lawrence / Getty Images

Kedua-duanya adalah putih sepadan, penggambaran segmen semasa kejohanan golf selebriti pertama untuk Bailey Baio Angel Foundation, yang ditubuhkan oleh Baios ketika Bailey dilahirkan dan salah didiagnosis dengan gangguan metabolik yang jarang disebut jenis asid glutaric 1. Bailey kini baik-baik saja , tetapi Baios komited untuk meningkatkan kesedaran mengenai kepentingan pemeriksaan bayi baru lahir untuk keadaan.

“Ini semua tentang anak kami,” kata Scott. “Saya akan hancur kerana anak perempuan kami, kerana dia adalah segalanya kepada kami, jadi ia akan menghancurkannya.”

Renee menggambarkan momen menyayat hati sebelum dia dan suaminya memecahkan berita itu kepada Bailey.

“Sebelum kami memberitahu anak perempuan kami, [Scott] meletakkan kepalanya di bahu saya di dapur dan dia menangis, dan anak perempuan kita menyaksikannya, dan dia berkata, ‘Ibu, kenapa kamu membuat Ayah menangis? Anda perlu memohon maaf. Anda memohon maaf kerana membuat Ayah menangis, ‘”kata Renee.

BERKAITAN: Ibu hamil dengan tumor otak yang tidak beroperasi menumpukan kepada mencipta kenangan bahagia

Renee berkata dia segera memohon maaf kepada “Daddy” kerana membuatnya menangis.

“Anda hanya perlu kuat,” katanya.

Scott meminjam Renee kerana membantu dia kuat semasa zaman sukar ini, sementara Renee merujuk kepada kepercayaannya yang mendalam.

“Saya akan memberitahu anda keyakinan saya kepada Tuhan adalah lebih besar daripada ketakutan yang tidak diketahui,” kata Renee.

Scott memuji keyakinannya yang kukuh pada bulan Jun, ketika dia berkongsi berita kesihatan yang menakutkan dengan peminatnya di Facebook.

BERKAITAN: Orang tua mencerminkan pengorbanan isteri untuk melangkaui rawatan kanser untuk menyelamatkan bayi mereka

Ini bukan kali pertama keluarga menghadapi diagnosis yang dahsyat. Lima tahun yang lalu, dia menghadapi peringkat awal kanser payudara. Nasib baik, tiga lumpektomi beliau berjaya.

Situasi kesihatan semasa Renee kurang jelas. Tumor otak meningioma biasanya jinak, tetapi pertumbuhan semata-mata boleh menyebabkan masalah yang teruk, yang boleh membawa maut.

Kajian mengaitkan kawalan kelahiran kepada risiko tumor otak

Januari.22.201502:48