‘Saya tidak malu’: Ariel Winter melukai parut pengurangan payudara pada SAG Anugerah permaidani merah

Pada usia 18 tahun, Ariel Winter terbukti menjadi model peranan remaja di mana-mana – tetapi terutama bagi mereka yang menghadapi masalah keyakinan diri.

Di Anugerah SAG pada hari Sabtu, Winter memakai pakaian yang tidak menyembunyikan parut dari pembedahan pengurangan payudara. Sehari selepas upacara itu, dia bercakap kepada peminat di Twitter tentang pilihannya.

“Guys ada alasan saya tidak berusaha untuk menutupi bekas luka saya! Mereka adalah sebahagian daripada saya dan saya tidak malu sama sekali,” kata pelakon “Keluarga Moden”.

Berpakaian untuk acara permaidani merah selalu menjadi cabaran untuk Musim Sejuk, yang pernah mempunyai saiz payudara 32F.

Dia menjalani pisau pada bulan April 2015 untuk melegakan kesakitan “luar biasa”.

BERKAITAN: ‘Ia menyakitkan saya’: Ariel Winter melancarkan kebencian badan pada gambar bikini

“Saya fikir ia akan menjadi satu-satunya [pembedahan kosmetik] yang saya akan lakukan, tetapi saya sangat gembira dengan keputusan yang saya buat,” katanya kepada PEOPLE baru-baru ini..

“Ia penting untuk dibicarakan kerana ada gadis-gadis muda yang menderita seperti yang saya lakukan, tetapi tidak sepatutnya menjadi stigma mengenainya.”

Gambar: Arrivals - 22nd annual Screen Actors Guild Awards
Ariel Winter di Majlis Anugerah Pelakon Skrin Guild di Auditorium Shrine di Los Angeles pada hari Sabtu.PAUL BUCK / EPA

Tahun lepas, dalam temu bual dengan Glamour, Winter berkata bahawa saiz payudara F pada 15 membuat hidup sukar untuk dilayari.

Tetapi bintang TV menekankan keputusan untuk mengurangkan saiznya semata-mata sendiri.

“Saya mendapatkannya untuk diri sendiri, saya tidak boleh mengatakannya dengan kata-kata tentang betapa hebatnya ia merasa benar,” kata remaja itu. “Inilah bagaimana saya sepatutnya.”

BERKAITAN: Reid Ewing mendedahkan pertempuran dengan dysmphiaphia badan, pembedahan plastik dalam esei

Dan dia bangga dengannya. Musim sejuk tidak mempunyai niat untuk menutupi parutnya, mengakui dia hairan apabila ditanya sama ada dia merancang menyimpannya sebagai rahsia.

“Saya agak keliru dengan soalan itu kerana saya tidak menyembunyikannya, saya tidak fikir sesiapa harus menyembunyikan sesuatu secara umum kerana takut diteliti.”

Ariel Winter bertarung melawan penipu badan melalui gambar bikini

Nov.16.201501:07