Saya tidak boleh tahan suami saya – bolehkah perkahwinan kita selamat?

Minggu ini, seorang pembaca mengatakan bahawa dia tidak boleh berdepan hubungan fizikal dengan suaminya dan dia terpaksa melakukan penipuan kepadanya, manakala pembaca lain hanya mengetahui suaminya menipu dengannya. Pakar hubungan Dr Gilda Carle memotong bunga dengan saran cintanya dalam siri “Terapi 30-terapi” TODAY.com. 

Q: Saya telah berkahwin selama tujuh tahun. Saya tidak suka hubungan seks dengan suami saya dan saya tidak tahu apa yang perlu dilakukan. Dia seorang lelaki yang tenang dan baik, dan semua orang menyukainya, tetapi realitinya ialah saya tidak boleh bertolak ansur dengannya menyentuh saya. Saya baru-baru mencuba mencintai orang lain kerana saya memerlukan seks. Adakah anda fikir saya perlu menamatkan perkahwinan ini, atau adakah ada cara lain untuk saya membina semula? – Siren tanpa mata

Siren tanpa Seksyen,

Sebagai organ terbesar dalam badan, kulit memikat. Anda “benci melakukan seks dengan” suami anda, dan anda “tidak boleh bertolak ansur dengannya menyentuh” ​​anda. Namun, mendapatkan stok dan strok dari seseorang yang anda “cuba” untuk “suka” baik-baik saja? Dapatkan real !! Anda nampaknya takut akan kedekatan pasangan yang konsisten, tetapi untuk menjawab kelaparan kulit anda, anda mengelirukan seks dan menyentuh dengan cinta.   

Anda bertanya jika ada cara lain untuk membina semula perkahwinan itu. Lady, anda tidak boleh membina semula hubungan anda sambil bercakap di tempat lain! Rujuk perkara ini Gilda-Gram™: “Cinta bangunan memerlukan kehadiran emosi.” Kecuali anda bersedia sepenuhnya komit kepada lelaki anda yang “tenang dan baik”, adakah dia suka membungkuk!

Sebelum anda berulang-ulang merasionalkan “cinta” yang tidak berasas untuk menghangatkan anda, menguasai konsep hubungan dan memberi. -Dr. Gilda

Q: Suami saya dua tahun baru-baru ini menipu saya. Dia memberitahu saya hari selepas ia berlaku. Dia berkata dia akan bekerja keras untuk mendapatkan kepercayaan saya dan dia fikir wanita lain adalah apa yang dia mahu, tetapi sekarang dia tahu dia salah. Saya cedera dan marah, dan begitu hilang. Saya mahu menyelesaikan masalah, tetapi bagaimana saya memaafkannya? Bagaimanakah kita dapat melewati ini? -Hurt & Marah

Dear Hurt & Angry,

Persoalan sebelum “bagaimana saya memaafkan?” Sepatutnya “apa yang berlaku?” 

Wasiat anda untuk “menyelesaikan masalah” adalah kunci. Jangan risau tentang bagaimana “melewati ini” sekarang juga; amanah terbukti dalam tingkah laku, dan itu akan mengambil masa. 

Seperti kebanyakan wanita, adakah anda bayangkan anda hubungan polis? Jika ya, selain marah kepada suami anda, adakah anda marah kepada diri anda sendiri kerana tidak mengesan kekurangan perkahwinan? Perhatikan perkahwinan yang anda miliki, bertukar perasaan dan ketakutan anda, dan nonton kelemahan anda menjadi gam untuk ikatan anda.

Filem baru Max Lucado yang mengilhamkan, “The Christmas Lantern,” menunjukkan bagaimana mukjizat-mukjizat yang mustahil dimanipulasi-apabila orang mahu mereka. Gadis, kamu berdua telah memaku bahagian itu! Biarkan ahli terapi membimbing anda ke arah pembaharuan. -Dr. Gilda   

Mahu Dr. Gilda menjawab soalan hubungan anda? Hantar mereka!

Dr Gilda Carle adalah pakar hubungan dengan bintang-bintang. Beliau adalah profesor emerita, telah menulis 15 buah buku, dan yang terbaru adalah “Jangan Bet atas Pangeran!” – Edisi Kedua. Beliau menyediakan nasihat dan bimbingan melalui Skype, e-mel dan telefon.