Roseanne Barr diberitahu dia akan buta – tetapi inilah yang sebenarnya berlaku

Acara TV “Roseanne” bukanlah satu-satunya perkara yang kembali ke kehidupan Roseanne Barr. Begitu juga dengan idea penglihatan seumur hidup.

Tahun selepas diberitahu bahawa dia kehilangan pandangannya terhadap glaukoma dan penyakit mata yang lain, Roseanne Barr mengetahui dia diberi diagnosis yang salah dan tidak akan menjadi buta selepas semua.

Pelakon itu mendapati berita itu selepas melawat doktor yang lain tahun lepas, katanya kepada majalah People.

“Dia memberitahu saya bahawa saya tidak mengalami degenerasi makula, tetapi sebatang tahi lalat di dalam mata saya semakin berkembang, dan itulah sebabnya penglihatan saya semakin sempit,” kata Barr dalam satu wawancara yang muncul dalam isu minggu ini. “Mungkin pada tahun depan atau saya boleh mengeluarkannya. Saya mempunyai mata yang tidak baik, tetapi saya tidak kehilangan penglihatan saya. “

Roseanne Barr
Roseanne Barr, yang mengatakan dia salah didiagnosis pada tahun 2015, belajar tahun lalu dia tidak akan buta.AP

Barr, 65, berkata kerana bapanya mengalami degenerasi makula, dia tidak mendapati diagnosis 2015 yang mengejutkan.

“Saya hanya menerimanya. Ia adalah diagnosis yang lebih baik daripada beberapa kawan saya yang telah mendapat, “katanya. “Ia tidak mematikan. Saya tidak mengambil terlalu teruk. “

Kemerosotan makular adalah keadaan mata biasa yang mempengaruhi keupayaan untuk melihat objek lurus di hadapan mereka, menurut Institut Mata Nasional. Ia merupakan punca utama kehilangan penglihatan di antara mereka yang berusia 50 tahun dan lebih tua.

Golden Globes reuni: ‘Thelma and Louise,’ ‘Roseanne’ bintang

08.08.201800:27

Berikutan diagnosisnya, Barr bercakap tentang penglihatannya yang semakin memburuk dan bagaimana dia memilih untuk menggunakan ganja untuk merawat kesakitan yang dibawa dengannya.

“Saya mengalami degenerasi makmal dan glaukoma, jadi ia baik untuk saya kerana saya mempunyai tekanan di mata saya. Ia adalah ubat yang baik untuk banyak perkara, “katanya kepada Daily Beast pada masa itu.

Barr baru-baru ini membungkus penggambaran kebangkitan semula “Roseanne,” komedi hit yang disiarkan pada akhir 1980-an dan ’90an. Dia memberitahu Orang yang kini menghabiskan banyak masa luangnya menjaga anak cucunya dan bekerja di ladang kacang macadamia di Hawaii.