Produk pelepasan kecemasan yang terbaik, menurut pakar kesihatan mental

Setiap orang berasa cemas dari semasa ke semasa. Tetapi apabila kecemasan merosakkan kawalan atau mengisi anda dengan ketakutan dan bimbang yang berterusan – selalunya kerana tidak dapat dipahami – mungkin masa untuk mencari pertolongan.

“Kebimbangan pada dirinya sendiri menjadi pemangsa. Ia membuat anda terkunci dan menghidupkannya dengan sendirinya. Kegelisahan boleh menyebabkan penggambaran, yang membawa kepada paranoia, yang membawa kepada pengasingan, “jelas Dr. Maria Sirois, psikologi positif yang berpangkalan di New England

Oleh sebab itu, penting untuk berkongsi perasaan ini dengan orang tersayang atau profesional. Yang terakhir ini boleh membantu anda mengalihkan skrip dan menulis semula mesej-mesej yang diingatkan oleh kebimbangan anda sendiri. Selain itu, terdapat alat menenangkan, menenangkan yang boleh anda gunakan di rumah untuk membantu menenangkan minda yang cemas. Walaupun mereka tidak menyembuhkan, dan anda harus selalu berjumpa dengan doktor apabila berhadapan dengan kebimbangan, ini adalah perkara-perkara yang digalakkan para profesional kesihatan mental untuk pesakit mereka:

Levoit Kana Himalayan Rock Salt Lamp, $ 18, Amazon

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Lampu Garam Himalaya Levoit

$ 18Amazon

“Lampu Himalaya mempunyai kesan yang luar biasa menenangkan dengan cahaya lembut, menjadikan setiap bilik di rumah merasa menenangkan,” kata Dr. Gregory Kushnick, seorang psikolog yang berpusat di Manhattan.

Chanasya Warm Hug Positif Pemulihan Tenaga Pemikiran Membuang Selimut, $ 29, Amazon

Chanasya Warm Hug Positif Pemulihan Tenaga Pemikiran Menempel Selimut

$ 29Amazon

Selimut lembut adalah kunci, disyorkan Dr. Elizabeth Lombardo, ahli psikologi dan pengarang A Happy You: Preskripsi Terbaik untuk Kebahagiaan. “Penutupan selimut lembut di atas badan saya adalah pick-me-up segera,” katanya.

Fitness Fitness Jump Larger Jump, $ 14, Amazon

Faktor kecergasan kecergasan tali lompat laras

$ 14Amazon

Sirois mengesyorkan bahawa pesakit bersenam setiap hari. “Ia memberikan rangsangan endorphin, meningkatkan keyakinan, positif, dan keyakinan,” katanya. Latihan tidak perlu berada di gim – anda boleh melakukan sesuatu yang mengalir ke dalam aktiviti fizikal yang anda sayangi sebagai seorang anak, seperti tali melompat. Ini tali lompat yang paling laris akan mendapat pekerjaan yang dilakukan.

Kieba Massage Lacrosse Balls, $ 10, Amazon

Kieba Massage Lacrosse Balls

$ 10Amazon

Ketegangan menetap di kaki kita, kata Lombardo. “Selama berabad-abad, perubatan Timur telah memberi manfaat kepada faedah refleksologi. Walaupun seorang tukang urut tidak dapat memukul mata refleksologi tertentu, ia melakukan kerja yang baik untuk bersantai kaki dan minda anda, “katanya. Anda boleh membeli tukang urut kaki yang mewah, tetapi bola lacrosse mudah tergelincir di bawah meja anda dan menggulung kaki anda.

Muse The Brain Sensing Headband, $ 200, Amazon

Muse The Destar Sensing Brain

$ 200Amazon

Untuk semua waktu ketika anda telah diberitahu untuk bermeditasi tetapi tidak dapat masuk ke ruang tengah yang betul, gelang EEG ini membawa meditasi dengan bunyi dan membimbing pikiran mengembara kembali tenang, kata Kushnick.

Twilight Garden Journal, $ 9, Amazon

Twilight Garden Journal

$ 9Amazon

“Tiada alat yang hampir dengan manfaat psikologi jurnal,” kata Kushnick. Sebarang jurnal akan dilakukan, tetapi penjual terbaik ini adalah cara yang cantik untuk merekodkan pemikiran anda. Kushnick mengesyorkan membawa bersama dengan anda, dan ini cukup kecil untuk melakukannya. Untuk mengurangkan kebimbangan, “merekodkan episod kebimbangan yang tinggi apabila ia berlaku. Tuliskan pencetus, kepercayaan yang tidak rasional anda, dan bagaimana anda mendapat melalui episod, “kata Kushnick.

Cinta 2.0: Mencari Kebahagiaan dan Kesihatan di Momen Sambungan, $ 13, Amazon

Cinta 2.0: Mencari Kebahagiaan dan Kesihatan dalam Momen Sambungan

$ 13Amazon

Buku ini menggariskan bagaimana penyambungan kepada orang yang tersayang pada saat-saat kecil yang positif dapat mempengaruhi kesihatan dan kesejahteraan anda. Dan, ia akan memberi inspirasi kepada anda untuk menghubungi orang yang anda sayangi. Satu amalan yang boleh membawa konsep ini kepada kehidupan: penghargaan syukur. Ini bermakna menghantar mesej kepada seseorang untuk memberitahu mereka mengapa anda bersyukur kepada mereka, kata Sirois. “Berkongsi rasa syukur anda untuk orang lain membuat anda rasa bersambung,” katanya.

Perubatan Tradisional Malam Malam Malam Organik Valerian Relaksasi, $ 4, Amazon

Obat Tradisional Organic Night Night Valerian Relaxation Tea

$ 5Amazon

Akar Valerian menggalakkan ketenangan dan ketenteraman, yang boleh membantu jika anda sering dibebani dengan minda lumba sebelum tidur. Sediakannya dengan kuat selama lima minit, disyorkan psikiatri California Dr. Alex Dimitriu.

Aplikasi Headspace, percuma, Apple, Android

Headspace App

$ 0iTunes

Ini adalah cara yang tidak murah untuk melompat ke meditasi. “Aplikasi menyediakan meditasi dan latihan berpandu untuk membantu anda keluar dari kepala anda sendiri,” kata Dimitriu.

Mood Factory Kebahagiaan Stick, $ 10, Themoodfactory.com

Mood Kebahagiaan Mood-Stick

$ 10Kilang Mood

Ambil bau batang yang ditanam sitrus ini untuk menolong anda apabila anda merasakan anda sedang merebak. “Bau boleh memberi kesan kepada mood yang baik atau yang baik. Kayu ini seperti kebahagiaan di dalam poket anda. Cukup ambil bahagian atas dan terhirup untuk merasakan kebahagiaan, “kata Lombardo.

Anda juga boleh menanam rumah anda dengan aroma sitrus menggunakan peresap minyak esensial, seperti penyebar minyak penting minyak Urpower yang telah kami semak baru-baru ini.