Pollen menjadikan batuk keluarga ‘batuk dan gag’ dalam video parodi terkini

Terkenal dengan parodi yang lucu, keluarga Holderness telah menghasilkan spoofs lagu-lagu hit yang meliputi segala-galanya dari pengulas Internet yang tidak baik kepada kegilaan kostum “Frozen” Halloween 2014.

Dalam usaha terbaru, “Batuk dan Gag,” namun empat orang itu hanya separuh bergurau kerana mereka menggambarkan Macklemore melanda “Thrift” sambil membebaskan frustrasi mereka terhadap jumlah debunga yang tinggi dan alahan bermusim yang setara untuk kursus di seluruh negara pada masa ini tahun.

Dalam lagu yang penuh dengan debunga yang menarik, seluruh keluarga diliputi oleh bahan kuning yang ditakuti ketika mereka cuba melawat taman permainan, membersihkan kereta mereka dan melakukan kerja-kerja halaman.

“Saya akan batuk dan gatal kerana bandar ini ditutup dengan debunga. Momma adalah sneezin ‘. Gadis kecil wheezin ‘. Ini sangat mengerikan, “Penn dan Kim menyanyi, seperti Lola, 8, dan Penn Charles, 5, menulis kata-kata nakal dalam debunga yang berkumpul di kereta keluarga.

Kim Holderness memberitahu TODAY Ibu bapa keempat ahli keluarganya mengalami alahan. Setelah membesar di Florida, dia berkata dia kagum setiap tahun pada jumlah debunga yang turun di kediaman mereka di Raleigh, North Carolina.

The Holderness Family
Keluarga Holderness membentangkan “Thrift Parody” Macklemore: #CoughandGag. A Ode to AlergiYoutube

“Idea (untuk parodi) datang dari seluruh – secara harfiah. Terdapat beberapa minggu setiap musim bunga di mana terdapat awan debunga yang dapat dilihat melalui udara. Anak-anak kita sudah cukup lama untuk membicarakannya, dan betapa seronoknya menulis di tingkap. Setiap kali anak-anak kita suka bercakap mengenainya, kami suka menulis lagu tentangnya, “kata Kim.

Tetapi betapa buruknya debunga musim ini? David Shulan, seorang alahan pesakit dan pakar asma yang diamalkan di Albany, New York, selama hampir 24 tahun dan kini berkhidmat di jawatankuasa aerobiology untuk American Academy of Allergy, Asthma and Immunology (AAAAI), mengatakan cara terbaik untuk menjawab soalan itu adalah menyemak laman web Biro Alergi Negara (NAB) untuk undian debunga tempatan di kawasan anda.

Walau bagaimanapun, secara keseluruhannya, Shulan mengatakan musim salji salji yang dialami oleh beberapa negeri pada tahun ini boleh menyebabkan jumlah debunga yang lebih tinggi daripada biasa di banyak kawasan.

“Banyak salji dan kelembapan dengan pemanasan cepat boleh mencetuskan pokok-pokok untuk debunga pada satu masa, membuat untuk jumlah yang tinggi. Segala serbuk kuning serbuk semuanya di Timur Laut biasanya debunga pain, yang berat dan cepat keluar, biasanya pada bulan Mei atau Jun. Pokok oak, birch, poplar, dan maple lebih ringan dan kekal di udara lebih lama, menyebabkan masalah alergi yang lebih besar, “jelas Shulan..

Petua Shulan untuk keluarga yang ingin meringankan simptom alergi termasuk tinggal di dalam rumah semasa masa debunga puncak (biasanya pada waktu pagi pada hari kering, sederhana yang berangin), dan melihat antihistamin dan steroid hidung untuk menguruskan gejala. Shulan, yang juga mengetuai stesen pengiraan serbuk sari semasa latihannya, juga mengesyorkan meneroka perpustakaan pesakit dalam talian yang ditawarkan oleh AAAAI, di mana pelbagai artikel menawarkan petua tambahan untuk mencari bantuan daripada kesan serbuk sari.