Penyelamat Marathon Boston Rebekah Gregory meminta doa untuk anak perempuan praemie

Rebekah Gregory, yang kehilangan satu kaki dalam pengeboman Marathon Boston, bersandar pada doa dan menangis rintihan “Boston Strong” sebagai anak perempuan pramatangnya berjuang untuk hidupnya dalam unit penjagaan intensif.

Ryleigh Michelle dilahirkan secara awal pada 2 Mei untuk Gregory dan suaminya, Chris Varney.

Sejak itu, bayi telah keluar dari alat ventilator dan berada di mesin CPAP (tekanan udara berterusan) untuk memastikan saluran pernafasannya terbuka sehingga paru-parunya berkembang dan tahap bilirubinnya normal..

“Saya tidak dapat meminta hadiah Hari Ibu yang lebih baik daripada memegang anak perempuan saya buat pertama kalinya hari ini,” Gregory, 28, memaparkan halaman Facebooknya. “Gambar ini mewakili seluruh dunia dan hatiku penuh.”

Pembom bom Boston Marathon yang terselamat Rebekah Gregory melepasi garisan penamat perlumbaan

“Lima minit terbaik PERNAH,” tambahnya. “Suatu hari nanti saya akan menahan kamu ketat dan tidak pernah membiarkan awak pergi, gadis Ryleigh saya.”

Ryleigh mempunyai saudara lelaki yang lebih tua, Noah, 8, yang mengumumkan kepada ibu bapanya pada Hari Ibu bahawa “pekerjaan terbaik di seluruh dunia” adalah “menjadi abang besar.”

Keluarga yang tinggal di kawasan Houston, telah menyimpan berita tentang kehamilan itu kepada diri mereka sendiri.

Tidak lama dahulu, Gregory berkata, doktor memberitahu mereka kehamilan adalah sesuatu yang dia “tidak akan dapat memikirkan semula.”

“Kami tahu bahawa ia sangat berisiko tinggi dan memutuskan bahawa kami berdua mahu mengekalkan sebahagian daripada kehidupan kami secara peribadi,” katanya..

Tetapi sekarang, Gregory telah beralih kepada penyokongnya untuk doa mereka.

“Ini adalah tentang masa privasi keluar dari tingkap untuk saya dan saya sekali lagi dipaksa untuk menjadi manusia dan meminta bantuan,” katanya..

Cobaan keluarga itu bermula pada 29 April, ketika Gregory pergi ke hospital dengan sakit belakang yang segera berubah menjadi tenaga kerja.

“[Saya] bukan sahaja hampir kehilangan bayi kita, tetapi terlalu dekat untuk kehilangan hidup saya sendiri,” katanya.

Itu berus kedua dengan kematian. Di Boston Marathon pada tahun 2013, dia berdiri hanya beberapa kaki apabila bom buatan sendiri pengganas meletup berhampiran garisan penamat.

Selepas mengalami 17 pembedahan, akhirnya dia terpaksa dibuangkan.

Penuh dengan keyakinan dan humor, dia menamakan kaki palsunya “Felicia” dan menuliskannya dengan perkataan, “diberkati.”

Rebekah Gregory
Gregory, yang kehilangan kakinya dalam pengeboman Marathon Boston, melemparkan padang pertama sebelum perlawanan Astros Houston pada Julai 2015.Bob Levey / Getty Images

Sejak itu, Gregory telah menjadi penceramah motivasi. Dia kembali ke Boston pada tahun 2015 dan berlari tiga kilometer terakhir maraton, menyeberang garisan penamat.

BERKAITAN: Surat pelarian maraton untuk pengebom menjadi virus

Pada masa itu, dia memberitahu NBC News, “Saya benar-benar percaya bahawa saya telah menemui tujuan saya dalam kehidupan, dan ia memberi inspirasi dan menggalakkan orang lain. Jika kata-kata saya boleh melakukan sesuatu seperti itu untuk seseorang, saya akan dibayangi lagi esok . “

Gregory, yang kini pulang ke rumah, berkata “bersyukur kerana saya keluar dari hutan, bayi berharga kami mempunyai jalan jauh lebih lama.”

Sokongan untuk keluarga telah dituangkan di Facebook sejak Ryleigh dilahirkan.

Rebekah Gregory
Gregory di Boston atas hukuman pembom maraton Dzhokhar Tsarnaev pada bulan Jun 2015. “[Ini] tentang masa ketika privasi keluar dari jendela untuk saya dan saya sekali lagi dipaksa untuk menjadi manusia dan meminta bantuan,” tulisnya Facebook selepas kelahiran anak perempuannya minggu lepas.Scott Eisen / Getty Images

“Ini besar, tetapi kita masih percaya bahawa Tuhan kita lebih besar, dan doa adalah perkara yang sangat kuat,” katanya. “Terima kasih dari dasar hati kita.”

Ibu Rebekah, Tina Gregory, bergema dengan ucapan terima kasih.

“Tuhan sekali lagi memberkati keluarga kita dengan sangat, banyak, bahkan lebih daripada yang kita boleh tanyakan atau berfikir,” “tulisnya di laman Facebook anaknya.

“Ketika kami berada di Boston, kami melihat Tuhan bekerja dalam kehidupan Rebekah,” tulisnya.

“Bayi Ryleigh … adalah seorang pejuang. Seseorang berkata ‘Boston Strong’ secara lalai. Saya akan bersetuju. “

Masa emosi seperti mangsa maraton Boston melintasi garisan penamat

Apr.21.201500:28