Pelajar sekolah menengah memberi inspirasi kepada anak-anak muda untuk mendidik kolej dengan ‘Senior Walk’

Dengan lebih daripada 50 peratus pelajar di Sekolah Bebas Van ‘Texas yang berasal dari keluarga kurang bernasib baik, kolej tidak selalu berada di dalam kad.

Itulah yang menjadikan “Walking Senior” pada 3 Mei lebih istimewa. Selepas pelajar senior di Sekolah Menengah Van mengambil gambar dalam topi dan gaun mereka di padang bola sepak, mereka dimuatkan ke dalam bas dan dibawa ke J.E. Rhodes Elementary dan Van Middle School, di mana pelajar-pelajar berbaris menunggu mereka.

texas senior walk inspires younger kids to think about college
Van High School menamatkan pengajian para pelajar yang berpengalaman tinggi sambil berjalan di dewan J.E. Rhodes Elementary.Dermawan Jabatan Kewartawanan Van High School

Ketika senior berjalan di dewan, pelajar-pelajar muda yang sangat teruja tidak sabar-sabar untuk memberikan mereka lima orang yang tinggi.

BERKAITAN: Pasangan berikrar $ 1.2 juta untuk menghantar 27 tadika ke kolej

“Para pemain senior berasa seperti bintang rock,” kata Superintendent Don Dunn kepada HARI INI. “Dan anda boleh tahu berapa banyak pelajar sekolah rendah dan menengah sedang menikmati diri mereka hanya dengan melihat muka mereka.”

texas senior walk inspires younger students to aim for college
Senior High School graduan Van berjalan kaki di dewan J.E. Rhodes Elementary School.Dermawan Jabatan Kewartawanan Van High School

BERKAITAN: Wanita dengan sindrom Down meraikan surat penerimaan kolej: ‘Saya masuk!’

“Para pelajar senior tidak tahu apa yang diharapkan, tetapi ia menjadi masalah yang sangat besar buat kami setelah melihat betapa gila yang menggembirakan anak-anak itu,” kata senior Christina Bowman, yang sedang menghadiri Universiti Texas pada musim gugur, memberitahu HARI INI. “Melihat kami di topi dan gaun kami benar-benar memberi mereka sesuatu untuk berusaha.”

Dalam usaha untuk menukar pelajar stigma merasakan ke arah kolej, daerah melancarkan inisiatif “After School High School” beberapa tahun lalu.

Sebagai tambahan kepada pentadbiran yang sentiasa memberitakan kata-kata ini kepada pelajar mereka, setiap hari Rabu adalah hari kolej, dan semua orang digalakkan memakai pakaian kolej. Setiap guru juga telah menerima pakai kolej dan menghiasi bilik mereka dengan warna sekolah itu.

texas senior walk encourages younger students to aim for college
Senior High School Van yang menamatkan pengajian di dewan Sekolah Menengah Van, pelajar menengah tinggi di sepanjang jalan.Dermawan Jabatan Kewartawanan Van High School

“Kami adalah komuniti yang mempunyai banyak pelajar dalam kemiskinan dan kami berharap melalui semua ini kita dapat mematahkan kitaran,” kata Dunn.

BERKAITAN: Pelajar kolej menggunakan kemahiran kupon-clipping untuk menyumbangkan lebih $ 110,000 kepada badan amal

Walaupun majoriti kelas kanan telah komited untuk melanjutkan pendidikan mereka, matlamat daerah adalah untuk mempunyai 100 peratus daripada mereka menghadiri kolej.

“Kami cuba menjadikan anak-anak ini sedar mereka juga boleh pergi ke kolej,” kata Jeff Hutchins, pengetua Sekolah Tinggi Sekolah, kepada TODAY. “Menonton mereka melihat wajah mimpi mereka berjalan masa lalu adalah luar biasa menyentuh, dan memberi inspirasi kepada mereka untuk bermimpi besar.”

Berumur 86 tahun akhirnya graduan kolej – selepas 50 tahun lagi!

Mei.12.201601:26