Patrick Stewart berkongsi rahsia beliau dengan abs rock-solid di 75: Pushups!

Maafkan kami kerana mengganggu hari anda untuk membawa mesej ini: Patrick Stewart telah abs pada 75, dan mereka menakjubkan!

Pelakon itu menunjukkan badannya yang tona sambil menikmati minuman di pantai untuk meraikan pencalonan Golden Globesnya.

Dia terperangkap dengan ET pada karpet merah Ahad, dan berkongsi sebab di sebalik menyiarkan imej yang kini telah mendapat hampir 18,000 suka.

“Ia bukan abs yang saya sedang memikirkan,” kata pelakon itu kepada ET. “Seluar pendek merah jambu, kasut pantai merah jambu dan koktel merah jambu yang saya ada dalam satu tangan – saya warna yang diselaraskan dan itulah yang sebenarnya.”

Rahsianya untuk mencapai abs sempurna? Push-ups!

“Itu yang mudah,” kata Stewart kepada ET.

Dan pelakon ke sesuatu. Latihan ini penting untuk mendapatkan teras yang kuat, menurut Adam Bornstein, CEO Born Fitness.

“Semua orang tahu bahawa papan adalah latihan teras yang baik, tetapi apa yang mereka tidak menyedari adalah kadang-kadang anda boleh membuat perubahan halus pada papan untuk membuat latihan yang lebih mencabar untuk abs anda,” kata Born kepada TODAY. “Pukulan adalah contoh yang sempurna – ia pada dasarnya merupakan papan dengan pergerakan tambahan, yang akan mencabar lebih banyak otot, memaksa abs anda bekerja lebih keras untuk menjaga tubuh anda stabil dan akhirnya boleh membakar lebih banyak kalori.”

BERKAITAN: Empat rahsia yang akan membuat latihan seterusnya anda lebih berjaya

Tetapi ada beberapa perkara penting yang perlu anda ketahui, kata Bornstein, untuk memastikan anda melakukan latihan dengan betul:

  • Jaga abs anda (berfikir tentang bersiap untuk ditumbuk di usus), memerah glute anda ketat, dan menurunkan badan anda sepanjang jalan ke lantai.
  • Jeda selama 1-2 saat, kemudian tekan kembali badan anda. Pastikan anda tidak membiarkan pinggul anda mengendur – jangan melakukan pelbagai gerakan yang mana dada anda pergi ke lantai dan pantat anda tetap di udara.
  • Jika pushups biasa terlalu sukar, mulailah dengan papan, pastikan anda mengikut peraturan yang sama untuk menjaga otot-otot di perut dan punggung anda ketat sepanjang. Pegang selama 10 hingga 30 saat untuk setiap pengulangan.

Terlalu susah? Perlu sesuatu yang sedikit lebih mudah?

“Jika anda mahukan variasi pushups untuk bekerja abs anda lebih keras, cuba melakukan T-pushups (di mana anda memutarkan badan anda), atau push spiderman, di mana anda membawa lutut ke dada anda setiap kali anda menurunkan badan anda ke lantai, “Kata Bornstein.

BERKAITAN: 3 langkah mudah untuk lengan berhenti menunjukkan

5 rahsia untuk mencapai abs yang kuat dan cantik

13 Dis.201502:42