Menipu diri sendiri untuk mengurangkan berat badan dengan 8 idea yang licik ini

Oleh Gina Roberts-Grey, Pencegahan

Berusaha untuk kehilangan 10 pound pesakit yang anda dapatkan semasa bercuti musim panas atau bertanya-tanya bagaimana untuk mengelakkan pembungkusan mereka di atas cuti? Oodles penyelidikan baru telah menemui cara untuk mengurangkan 100 kalori atau lebih dari diet anda tanpa skimping pada rasa. Walaupun ia tidak seperti banyak, mencukur kira-kira 100 kalori setiap hari boleh membantu anda memotong 10 atau lebih pound setiap tahun – walaupun anda tidak pernah mengetatkan kaki di gim.

Bermula hari ini dengan pintasan pintas kalori yang disokong oleh sains yang akan membantu anda mengekalkan lengkung yang sihat sepanjang tahun.

1. Kurangkan lampu

Tidak kira apa yang anda fikir sebagai seorang kanak-kanak, ternyata gelap tidak begitu menakutkan. Satu kajian baru dari Cornell University mengatakan rahsia untuk makan kurang – dan merasa lebih puas tentang apa yang anda makan – boleh semudah menolak lampu. Penyelidik mendapati orang yang makan makanan di bawah pencahayaan yang lembut dan hangat menggunakan 175 kalori yang lebih sedikit berbanding mereka yang menjernihkan di tempat yang terang. Peserta kajian yang makan di bawah lampu mood makan 18 peratus kurang makanan di atas pinggan mereka – dan juga menilai makanan mereka “lebih menyenangkan” daripada mereka di bawah lampu terang. Para saintis berfikir bahawa kerana lampu pendarfluor keras yang biasa dijumpai di restoran makanan segera boleh membuat keperluan psikologi untuk tergesa-gesa melalui makan dan makan lebih banyak – jadi cahaya lilin atau dua di waktu makan malam, dan anda mungkin kurang dirangsang untuk memakan makanan anda.

Cara Mencegah Keuntungan Berat daripada Snek

Lebih Dari Hari Ini: Bagaimana Menghapus 10 Pounds dalam Bulan

2. Menjadi penembak lurus

Mereka mungkin kelihatan bergaya, tetapi cermin mata tergelincir, lekuk di atas meja anda boleh menyebabkan penyumbat pada paha dan tayar ganti di sekeliling tengah anda. Satu kajian British mendapati bahawa orang menggunakan 60 peratus lebih banyak alkohol, soda manis, dan jus jika kaca yang mereka minum dari adalah curvy, dan bukannya tumbuhan lurus. Para penyelidik berspekulasi bahawa orang minum lebih cepat dari kacamata curvy kerana ia lebih sukar untuk memberitahu apabila anda berada di titik tengah, jadi anda mencapai minuman lain lebih cepat dan akhirnya memakan lebih banyak.

Untuk mengosongkan sips anda dan rasa kenyang terlebih dahulu, tuangkan diri anda minuman (alkohol atau tidak alkohol) dalam kaca berbentuk lurus. Sekiranya anda menghirup minum 60 peratus kurang daripada yang biasanya anda lakukan, itu adalah kira-kira 67 kalori yang disimpan semasa sarapan jika jus oren 8 oz adalah ruji pagi; 48 kalori disimpan semasa makan tengah hari jika anda menghirup teh ais yang manis; atau lebih kurang 40 kalori Chardonnay yang dimakan semasa makan malam atau jam gembira.

Belajar 16 Cara Mudah Makan Kurang.

3. Merebut beberapa kelipan

Mendapat kes buruk kepala bobs? Beberapa kajian mengatakan bahawa anda boleh mengatasi kelaparan daripada jika anda mempunyai mata yang cerah dan berkerut lebat. Satu kajian dari Klinik Mayo menunjukkan kurang daripada 6 ½ jam tidur malam boleh membawa kepada mengambil sebanyak 500 kalori yang berlebihan dalam sehari.

Apabila tidur yang teruk boleh meningkatkan rasa lapar yang anda rasa dan menyebabkan penurunan lebih banyak kalori daripada yang anda makan jika anda tidak habis, kata Manfred Hallschmid, PhD, jabatan psikologi perubatan dan neurobiologi tingkah laku, University of Tubingen dan penyelidik utama yang berasingan belajar tidur dan penggunaan kalori. “Kekurangan tidur boleh meningkatkan tahap hormon selera seperti ghrelin,” katanya. Tahap pembedahan ghrerlin, hormon yang menghidupkan selera makan anda, boleh membawa kepada beratus-ratus kalori tambahan berbanding ketika anda sedang beristirahat, menurut Dr. Hallschmid.

Bangunkan Kulit Lebih Baik

4. Jangan katakan, “Saya tidak boleh”

Sama ada anda cuba untuk menghindari pemacu makanan segera melalui, gula-gula Halloween yang tersisa, atau menjatuhkan plat makanan pada Thanksgiving, jangan beritahu diri sendiri apa yang tidak boleh dimakan. Penyelidikan baru mengatakan anda akan mendapat hasil yang lebih baik jika anda membingkai sedikit berbeza dan menumpukan pada apa yang tidak anda makan. “Tidak boleh” terdengar lebih seperti hukuman daripada menjadi sihat, penyelidik berkata, dan ia mewujudkan rasa kekurangan diri yang dapat membangkitkan motivasi anda. Sebaliknya, mengingatkan diri anda bahawa “tidak” makan makanan tertentu akan membantu kelangsungan hidup anda terhadap gaya hidup yang lebih sihat.

Kesnya: Apabila para penyelidik membahagi sekelompok orang ke dalam “tidak boleh makan” dan “tidak makan”, 64 peratus daripada mereka dalam kumpulan “tidak” melepaskan bar gula-gula memihak kepada bar granola yang lebih sihat – tetapi hanya 30 peratus daripada kumpulan “tidak boleh” memilih snek yang lebih sihat. Jadi potong “can’ts”, dan akan diri sendiri ke bahagian yang lebih kecil makanan yang lebih sihat.

Memanfaatkan hormon anda untuk kehilangan lemak perut yang tidak sihat untuk kebaikan.

5. Berpikir tipis

Fikirkan anda berlebihan berat badan? Fikir semula. Penyelidikan baru mengatakan cara anda berfikir tentang makanan dan pinggang anda boleh menentukan kejayaan anda untuk berpegang kepada diet yang sihat. Ternyata mengatakan diri anda “gemuk” atau “sangat gemuk” berkurang kemungkinan memukul berat sasaran sasaran anda, walaupun anda aktif secara fizikal.

10 Trik untuk Menghidupkan Hari “Lemak”

Sepanjang tempoh 10 tahun, 59 peratus wanita yang bermula dengan indeks jisim badan rata-rata 20 tetapi fikir mereka berlebihan berat badan, menggulung pembungkusan dengan berat badan dan menonton BMI membengkak mereka hingga lebih daripada 25 tahun. Peningkatan berat badan yang mungkin berlaku kerana nubuatan yang memuaskan, kata Susan Albers, ahli psikologi di The Cleveland Clinic dan pengarang Makan Mindfully dan 50 Cara Menenangkan Diri Tanpa Makanan. “Pemikiran anda sangat penting dalam menyerah atau mengawasi dengan berat badan anda,” katanya. “Jadi jika anda fikir anda tidak berlebihan berat badan, tanpa mengira berat badan anda, anda akan bertindak dengan cara yang membawa anda kepada apa yang anda sudah percaya.” Dan itu bermakna untuk makan lebih sedikit lemak dan kalori.

6. Berhenti menatap gula

Tidakkah anda benci apabila anda mengurus perniagaan anda sendiri, berpegang kepada diet yang sihat, dan tiba-tiba keinginan untuk makanan ringan berlaku dan merosakkan niat baik anda? Untuk membantu anda mengekalkan keinginan itu di dalam pemeriksaan, kajian baru mengatakan bahawa anda harus melihat cara lain apabila anda melihat gambar makanan tinggi lemak, kalori tinggi, atau makanan bergula. Itu kerana imbasan otak telah menunjukkan bahawa gambar-gambar pelawat tinggi kalori merangsang bahagian-bahagian otak yang mengawal kelaparan dan pusat ganjaran, kata Kathleen Page, MD, pembantu profesor perubatan di USC dan penulis utama kajian.

Apa yang perlu anda lakukan apabila iklan TV memaparkan imej makanan berkalori tinggi? Kepala ke dapur dan mengintip beberapa makanan yang sihat untuk menutup pusat ganjaran otak anda.

Rahsia Untuk Menikmati Perkara Kegemaran Anda

7. Basahkan peluit anda

Anda lebih cenderung untuk mengidamkan sayuran daripada kentang goreng Perancis berminyak, cip atau makanan lain yang tinggi lemak dan kalori jika anda memasangkan makanan dengan air dan bukannya minuman kalori. Penyelidik di University of Oregon mengatakan bahawa pasangan makanan minuman boleh mempengaruhi jenis pilihan makanan yang kami buat dan jumlah kalori yang kami makan. Dalam kajian ini, orang dewasa yang berpasangan makan dengan air lebih cenderung untuk makan sayur-sayuran mereka dan membuat pilihan makanan yang sihat selain daripada menghirup soda. Selain itu, lebih banyak peserta menamakan air sebagai minuman terbaik untuk dipasangkan dengan makanan yang berkaliber, rendah kalori, sementara soda menjaringkan tinggi sebagai minuman terbaik untuk mengiringi pizza atau kentang goreng. Tuangkan diri anda segelas air yang tinggi, bukan soda, sebelum makanan anda, dan selera makan anda boleh mengikutinya.

5 Trik Pelik Untuk Merasakan Fuller

8. Berharap untuk makan

Adakah anda joning untuk makan tengahari? Mendapat makan malam Thanksgiving atau makanan lain di fikiran anda? Teruskanlah, teruskan fantasi! Dr. Hallschmid berkata menjangkakan makanan sebenarnya boleh menurunkan tahap badan anda ghrelin, hormon selera makan. Dalam satu kajian yang dilakukannya, dia mendapati bahawa melihat ke hadapan dan berfikir tentang makan sebelum anda menyusup ke meja membantu memerintah dalam tahap ghrelin, jadi orang menggunakan kurang kalori semasa makan. “Melihat kehadapan untuk makan boleh memberi kesan positif terhadap kawalan makanan kerana ia membawa kepada rasa lebih cepat, dan mengekalkan perasaan penuh sehingga anda tidak mencari makanan ringan tinggi kalori,” kata Dr. Hallschmid.

Cara yang Sneaky To Eat Less

Lebih dari Pencegahan: 

3 Cara Baru Menguasai Berat Badan

Bagaimana Menghentikan Jatuh Diet

Pendek pada Kawalan Sendiri?

Adakah Anda Pemakan Emosi?