Masalah Frito-Lay mengingatkan kembali cip potato jalapeño – inilah yang perlu anda ketahui

Kita semua boleh menggunakan motivasi tambahan untuk menurunkan cip sekarang dan kemudian, tetapi ini bukan apa yang kita fikirkan.

Frito-Lay mengimbas kembali dua jenis kerepek jalapeño – keripik Kettle Lay Cooked dan Kicap Miss Vickie’s Cooked Chips. Kedua-dua produk mengandungi campuran perasa yang mungkin tercemar dengan bakteria salmonella. Walaupun Salmonella masih belum ditemui dalam perasa, Lay’s mengeluarkan penarikan secara sukarela daripada “kebaikan hati.”

Hati kettle cooked potato chips
Delicious down. Tidak banyak yang datang kembali.Shutterstock

BERKAITAN: Kacang Hash teringat kerana mempunyai kepingan bola golf di dalamnya

Jadi apa salmonella, selain alasan ibu anda tidak akan membiarkan anda makan adonan cookie mentah sebagai seorang anak? Menurut FDA, “Salmonella adalah organisme yang boleh menyebabkan jangkitan serius dan kadang-kadang membawa maut pada kanak-kanak kecil, lemah atau orang tua, dan yang lain dengan sistem imun yang lemah. Orang yang dijangkiti Salmonella sering mengalami demam, cirit-birit (yang mungkin Dalam keadaan yang jarang berlaku, jangkitan dengan Salmonella boleh mengakibatkan organisme masuk ke dalam aliran darah dan menghasilkan penyakit yang lebih teruk seperti jangkitan arteri (iaitu, aneurisma yang dijangkiti), endokarditis dan arthritis. “

Yeah. Tidak kelihatan baik.

BERKAITAN: Kelawar mati ditemui dalam salad di Florida Walmart bunga api mengimbau, siasatan

Penarikan balik ini terpakai kepada semua cip dengan tarikh “dijamin segar” pada 4 Julai atau lebih awal. Untuk berbilang buah yang mengandungi cip jalapeño, tarikh untuk mencari ialah 20 Jun. Perisa lain di multipack tidak terjejas oleh penarikan balik, seperti versi rendah lemak Jalapeño Cheddar Lay’s.

Pengguna boleh menghubungi Frito-Lay Perhubungan Pengguna di 866-272-9393 untuk mendapatkan maklumat tambahan. Untuk penggantian produk, pengguna boleh melayari www.jalapenochiprecall.com.

Bagi perisa cip yang lain, anda Frito terus memakannya seperti yang anda mahukan.