Malang cinta? Gunakan nasihat pembuat mata ini untuk mencari pasangan sempurna anda

Bayangkan anda keluar dengan teman wanita terbaik anda dan secara ajaib terdapat ramai lelaki yang layak hadir. Anda secara tidak sengaja melayari bilik, tetapi kecewa untuk menyedari bahawa tiada seorangpun dari mereka kelihatan seperti yang anda cari…

Secara sedar, anda merujuk kepada senarai mental (atau fizikal) yang telah anda kumpulkan di kepala anda. Anda tahu, sifat pasangan ideal anda patut dimiliki. Walaupun adalah baik untuk menyedari apa yang anda cari, mungkin senarai yang anda harus merujuk adalah yang menggambarkan jenis pasangan anda keperluan sebaliknya.

Cara mengenali hubungan toksik (dan apa yang perlu dilakukan terhadap mereka)

05.05.201804:31

Tuan-tuan, kita telah dikondisikan untuk mencari lelaki yang tinggi, kacak, bijak, kewangan dan yakin yang akan membuat keluarga kita bahagia dan rakan-rakan menghantui. Inilah yang saya dapati: Daripada menumpukan kepada lelaki IQ yang menawan, tinggi dan tinggi, mula mencari lelaki “GHQ yang tinggi”, istilah saya untuk lelaki yang mempunyai kualiti suami yang baik. Ianya berfungsi.

Senarai lelaki impian

Saya mengetahui perkara GHQ pada awal 20-an saya, selepas saya telah bertarikh satu terlalu banyak menawan, voltan tinggi, jenis-jenis hati – dan benar-benar berfikir tentang apa yang saya perlu gembira. Saya membuat senarai dua lajur, yang saya kredit untuk membantu saya memikirkan apa yang saya perlukan berbanding apa yang saya mahukan.

Sekarang, saya buat hari ini dengan semua pelanggan saya. Pada mesyuarat pertama, kita bermula dengan bermimpi yang menyeronokkan (dan kadang-kadang sedikit wain!). Saya mengeluarkan selembar kertas yang dibahagikan kepada dua lajur. Saya berkata, “Rachel, terangkan secara terperinci lelaki impian anda – tidak ada yang ditahan. Segala-galanya. “

Dia memandang saya dengan tidak sengaja, berfikir, “Oh, ini hebat!” Kemudian dia tersenyum, duduk kembali, mengambil minuman keras dan membakar senarai dengan cepat sehingga pen saya hampir tidak dapat diam. Saya menulis “Senarai Lelaki Impian” di lajur kiri:

 • Tinggi
 • Pintar
 • Spontan
 • Berambut perang
 • Selamat dari segi kewangan
 • Lucu
 • Berkelas

Suzanne Somers mengenai hubungan seksualnya selama 50 tahun dengan suaminya

Nov.14.201705:57

Siapa yang membuat kita paling bahagia

Untuk lajur seterusnya, kami menukar gear sepenuhnya. Saya memberitahu Rachel untuk berfikir tentang orang-orang dalam hidupnya yang membuatnya paling bahagia. Ini adalah orang-orang “lif” kami, kerana mereka membawa kami. Dia duduk, membincangkan beberapa minit, dan berkata, “Saya mempunyai lima orang lif: ayah saya, Diana, Sophie, Matthew dan Bennett.”

Di sebelah kanan senarai itu, saya mula menulis kenapa mereka membuatnya sangat gembira – dan tampil dengan tema berikut:

 • Sokong impian saya sekalipun
 • Sentiasa jujur ​​dengan saya, baik atau buruk
 • Sentiasa lihat yang baik dalam diri saya, dan dapatkan saya
 • Simpan saya rendah hati
 • Galakkan saya

Begini bagaimana Nick dan Vanessa Lachey membuat perkahwinan mereka berfungsi

Januari.29.201801:24

Saya memberitahu Rachel bahawa matlamat saya adalah untuk membantu dia memulakan dating (dan akhirnya menyelesaikannya dengan) seseorang dengan satu tujuan: Seseorang yang membuatnya HAPPY. Untuk menggambarkan maksud saya, saya menulis perkataan “WANTS” di atas medan lelaki impian, dan “KELEBIHAN” di sebaliknya.

Dia tidak mencari cinta di semua tempat yang salah – dia melihat di sebelah kiri kiri dan kanan. Ia berlaku kepada kita semua pada satu ketika. Kami mengejar lebih ramai orang yang mahu tanpa mempertimbangkan apa yang sebenarnya membuatkan kami bahagia. Ia biasanya bukan spontannya, kelihatan atau pekerjaan yang melakukannya. Kami mengejar sebelah kiri, dan kekurangan setiap kali.

Semasa sesi kami berlangsung, kami telah merumuskan senarai “GHQ tinggi” Rachel – secara bertulis, ditaip dan jarak tunggal. Beliau mendapati lelaki GHQ yang sangat tinggi dan akan berkahwin pada bulan November! Dengan mengejar sebelah kanan, dia mendapat segala yang diperlukannya. Seperti kebanyakan orang yang berkahwin dengan bahagia akan memberitahu anda, rakan kongsi kami datang dalam pakej yang berbeza daripada yang kami harapkan – tetapi kami tidak boleh lebih bahagia.