Makanan terbaik untuk penurunan berat badan

Berikut adalah beberapa superfoods lazat untuk penurunan berat badan yang juga akan menghasut anda. Buat makanan ini sebahagian daripada diet harian anda dan tontonkan pound yang akan jatuh.

Makanan terbaik untuk abs rata

Ogos.16.201601:25

1. Grapefruit

Pernah mencuba diet limau gedang? Ternyata mungkin terdapat penyelidikan yang baik untuk menyokong reputasi anggur sebagai seorang pejuang yang gemuk. Dalam satu kajian pada tahun 2004 di Scripps Clinic di La Jolla, California, penyelidik menyiasat kesan limau gedang pada penurunan berat badan dan mendapati bahawa makan separuh limau gedung sebelum makan sebenarnya boleh membantu orang menurunkan berat badan.

BERKAITAN: 9 makanan yang meningkatkan metabolisme anda

Para penyelidik mengkaji kesan kapsul grapefruit, jus limau gedang dan limau gedang sebenar. Ketiga-tiga seolah-olah membantu, tetapi orang-orang yang makan anggur asli mendapat hasil yang terbaik. Mekanisme ini tidak difahami sepenuhnya, tetapi hasilnya bercakap untuk diri mereka sendiri.

Sebagai faedah tambahan, limau gedang mengandungi sebatian kanser seperti liminoid dan lycopene, dan limau gedang merah telah ditunjukkan untuk membantu menurunkan trigliserida. Dan setengah limau gedang hanya mempunyai 39 kalori.

Chocolate mengurangkan risiko serangan jantung, membantu mengurangkan berat badan

Jun.16.201500:41

2. Sardin

Sardines mungkin hanya salah satu tawaran kesihatan terbaik sepanjang masa. Pertama sekali, sardin dimuatkan dengan protein, yang membantu menstabilkan gula darah, menjadikan anda kenyang dan membantu merangsang metabolisme. Kedua, mereka adalah sumber omega-3 yang hebat, yang bukan hanya menguatkan sistem kardiovaskular tetapi juga membantu dalam meningkatkan mood. (Dan apabila anda berada dalam mood yang baik, anda cenderung mengidam makanan ringan kurang!) Ketiga, sardin adalah mudah, mudah dicari dan murah. Dan kerana mereka sangat rendah pada rantaian makanan, mereka sangat bebas daripada bahan cemar, seperti merkuri dan logam berat.

BERKAITAN: Petua memasak sardin dan lain-lain makanan laut yang mampan

3. Labu

Anda mungkin tahu sayuran ini untuk peranan utamanya dalam perayaan Kesyukuran, tetapi ia juga salah satu makanan berat badan terbesar yang pernah ada.

Rochelle's Lightened Pumpkin Spice & Apple Cream Cheese Muffins
Dapatkan Resipi itu

Spice Labu Labu Rochelle & Muffin Keju Krim Apple

Rochelle Wilson

Labu kalengan lama biasa dimuatkan dengan serat dan mempunyai hanya 40 kalori. Puluhan kajian mengesahkan bahawa pengambilan serat tinggi dikaitkan dengan pelbagai manfaat kesihatan, termasuk pengurusan berat badan.

Labu juga merupakan makanan paling mudah di dunia untuk menyediakan. Anda boleh memanaskannya dengan pemanis rendah atau 0-kalori kegemaran anda, taburkannya dengan kayu manis yang menurunkan gula-gula dan pala untuk langkah yang baik, buang beberapa badam yang sihat dan menjadikannya salah satu yang terbaik merasakan berat badan merawat sekitar. Ia mengisi dan lazat.

4. Daging lembu yang diberi makan

Daging adalah makanan diet yang hebat – jika ia tidak mengandungi antibiotik, steroid dan hormon. Makan daging lembu yang diberi makan rumput dan elakkan kebimbangan kesihatan yang pergi bersama makan daging sambil mendapat semua manfaat yang hebat.

BERKAITAN: Seberapa selamatnya daging lembu? Laporan Pengguna tentang bagaimana untuk mengelakkan bakteria berbahaya

Burger Buffalo adalah alternatif yang baik jika anda tidak dapat mencari daging lembu yang diberi makan. Diet protein tinggi dikaitkan dengan penurunan berat badan untuk pelbagai sebab: Protein merangsang metabolisme, membantu anda merasa lebih lama dan membantu mengurangkan keinginan untuk makan berlebihan. Daging sapi rumput mempunyai kandungan omega-3 yang tinggi, memberikan anda pelbagai manfaat kesihatan ke dalam tawar-menawar.

5. Teh hijau

Perangsang berat badan semulajadi ini mungkin bukan makanan, tetapi teh hijau masih merupakan penyelesaian pelangsingan yang hebat, apatah lagi ia kaya dengan antioksidan, menggalakkan kesihatan jantung, membantu pencernaan dan mengawal gula darah dan suhu badan. Ia menimbulkan kadar metabolisme dan mempercepat pengoksidaan lemak, dengan itu membantu orang menurunkan berat badan.

BERKAITAN: 10 faedah kesihatan minum teh hijau

Minum setiap hari untuk meningkatkan metabolisme anda. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa lima cawan sehari adalah nombor ajaib untuk kehilangan lemak. Sebagai manfaat tambahan, theanine dalam teh hijau juga merupakan de-stress strain yang hebat.

Kisah ini pada asalnya diterbitkan pada iVillage pada tahun 2011.