Majalah Discovery Girls dibakar selepas penyebaran baju renang jenis ‘kontroversial’

Penerbit majalah yang melayani pembaca pra-remaja meminta maaf untuk penyebaran baju renang baru-baru ini yang dianggap tidak sesuai.

Satu ciri foto dua halaman berjudul “Apa Suit Terbaik Anda?” dalam majalah Discovery Girls edisi April / May meminta pembaca muda menilai badan mereka, memutuskan sama ada mereka “curvy di atas”, “lurus ke atas” atau “bulat di tengah.”

Majalah Discovery Girls dibakar selepas penyebaran baju renang untuk tweens

Mei.13.201602:48

“Cari pakaian yang sesuai untuk jenis badan anda!” membaca sebegitu.

Readers of Discovery Magazine biasanya “tween” perempuan, antara 8 dan 13.

Di laman webnya, majalah itu, yang mencapai hampir 900,000 pembaca, menggambarkan dirinya sebagai “majalah SAHAJA … yang mengiktiraf dan meraikan tempoh kritikal ketika seorang gadis bergerak dari zaman kanak-kanak hingga tahun-tahun remaja.”

Tetapi ramai orang merasakan penyebaran itu menghantar mesej yang salah, dengan mengatakan bahawa ia mempromosikan isu imej badan yang gadis-gadis di sekolah menengah tidak harus didedahkan.

BERKAITAN: Amy Schumer bercakap imej badan, wanita dalam tenaga kerja

“Apabila kanak-kanak perempuan melihat imej yang memberitahu mereka bahawa mereka perlu melihat cara tertentu atau menyembunyikan kawasan badan mereka untuk merasa berharga, mereka mendapat mesej bahawa ada sesuatu yang salah dengan mayat mereka,” Dr. Robyn Silverman, ahli psikologi dan imej badan pakar, memberitahu HARI INI.

Catherine Lee, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Discovery Girls, memohon maaf atas ciri itu dalam satu kenyataan kepada NBC News.

“Kami ingin menjelaskan bahawa Discovery Girls tidak mempromosikan dan tidak menyokong badan yang mencemarkan. Artikel ini bertujuan untuk menunjukkan bahawa setiap bentuk badan boleh diterima, bukannya mereka malu dengan bentuk yang mereka miliki,” kata Lee..

Dia juga menjawab kritikan di Facebook.

“Untuk gadis-gadis, Discovery Girls adalah tempat yang selamat di mana dia boleh belajar tentang dirinya dan berhubung dengan gadis-gadis lain seperti dia yang menghadapi cabaran yang sama. Dengan Discovery Girls, dia akan tahu … dia bukan sahaja.”

BERKAITAN: Cabaran imej badan baru mempunyai wanita yang membandingkan lebar pinggang kertas mereka

Walaupun mesejnya menunjukkan bahawa platform itu harus berfungsi sebagai ruang di mana gadis muda boleh berbual dengan bebas mengenai apa-apa dan semua kebimbangan, wanita tidak suka dengan kandungan yang mungkin akan merangsang perbualan mereka.

Poster penyorak kolej mencetuskan kemarahan

Apr.28.201601:17