Lempeng makcik Jemima, wafel dan toast Perancis teringat

Sekiranya anda atau anak-anak anda suka wafel dan penkek beku Mak Cik Jemima, ambil seminit untuk menyemak peti sejuk anda. Pinnacle Foods Inc. secara sukarela mengingati semua “terbaik oleh” tarikh produk Mak Cik Jemima berikut kerana ia mungkin tercemar dengan listeria monocytogenes, walaupun tiada penyakit telah dilaporkan:

Mak Cik Jemima recall
Wafel beku Mak Cik Jemima termasuk dalam penarikan semula.FDA
  • Makcik Jemima Pancake (termasuk Blueberry, Oatmeal, Biji Seluruh, Buttermilk, Pancake Homestyle dan Planck Mini Pancake Lil ‘Griddles dan Blueberry)
  • Mak Cik Jemima Waffles (termasuk Homestyle, Buttermilk, Blueberry dan Wafel Lemak Rendah)
  • Mak Cik Jemima Frozen Toast Slice Perancis (termasuk Homestyle dan Grain Seluruh Perancis Toast dan Cinnamon Toast Perancis)
  • Bibi Jemima toast Perancis & Sosej
  • Hungry Man Selects Chicken & Waffles
Mak Cik Jemima recall
Berikut adalah satu lagi contoh salah satu produk yang termasuk dalam penarikan balik ini.FDA

“Produk tersebut ditarik balik sebagai langkah berjaga-jaga yang diberikan oleh kesihatan dan keselamatan pengguna kami adalah keutamaan kami,” kata syarikat itu pada laman web recall Administrasi Makanan dan Dadah A.S..

Produk yang terjejas sedang dikeluarkan dari kedai-kedai, dan pencinta sirap boleh berehat – penarikan semula hanya terpakai kepada produk beku – ia tidak termasuk sebarang campuran atau Makro Jemima kering.

Listeria boleh menyebabkan jangkitan serius pada anak-anak muda, lemah atau warga tua dan yang lain dengan sistem imun yang lemah. Gejala boleh merangkumi demam, sakit otot, loya dan cirit-birit.

Menurut penarikan semula, produk yang terjejas boleh dikembalikan untuk bayaran balik sepenuhnya. Untuk maklumat lanjut, sila baca penarikan penuh.

BERKAITAN:

8 asas keselamatan makanan yang perlu diketahui oleh semua orang

Adakah aturan 5 saat untuk menjatuhkan makanan yang selamat?

Di mana untuk menyimpan bacon, tepung dan 11 makanan lain