Laporan OKCupid menunjukkan berapa banyak pasangan tarikh biasanya pergi sebelum melakukan hubungan seks

Pada tahun-tahun awal kencan dalam talian, ramai percaya platform itu hanya untuk orang kucing yang menyedihkan, nerds sosial yang janggal dan jiran yang menyeramkan.

Tetapi hari ini, tapak dan aplikasi bertarikh sangat popular sehingga nenek anda tahu apa maksudnya untuk “sapu lurus” – cara digital menunjukkan minat kepada orang lain.

Apabila OKCupid dilancarkan pada tahun 2004, ia sepadan dengan orang berdasarkan bagaimana mereka menjawab soalan khusus dan kemudian mengesan data tersebut.

Sekarang, satu dekad kemudian, syarikat itu telah mengeluarkan laporan pandangan pengguna dari 2005 hingga 2015 dan mendapati beberapa trend mengejutkan. Terutamanya: Lebih kurang orang mahu seks pada tarikh pertama.

Markevich Maria / Shutterstock / Markevich Maria

“Orang yang menggunakan OKCupid mengutamakan kecintaan terhadap seks,” kata Jimena Almendares, ketua pegawai produk di OKCupid, kepada TODAY. “Masa yang sesuai untuk tidur dengan seseorang adalah antara tiga hingga enam tarikh, lebih banyak di tengah – bukan pada permulaan dan bukan selepas perkahwinan.”

BERKAITAN: Bersenang-senang bersama, berapa kerap pasangan memerlukan hubungan seks?

Secara keseluruhannya, kurang ramai, 19 peratus kurang, dianggap melakukan hubungan seks pada tarikh pertama daripada yang mereka lakukan pada tahun 2005, data menunjukkan.

Pandangan lelaki gay mengenai hal ini berubah paling banyak. Pada tahun 2005, 83 peratus lelaki gay dianggap tidur dengan seseorang pada tarikh pertama, tetapi itu menurun kepada 57 peratus pada tahun 2015.

OKCupid dating data
OKCupid

“Apabila OKCupid mula mengumpul data, mereka mengumpul data untuk kumpulan orang lain. Penerimaan awal kepada mana-mana teknologi cenderung sedikit berbeza, “kata Christine Whelan, pengarah inisiatif Wang, Hubungan dan Kesaksamaan di Sekolah Ekologi Manusia di University of Wisconsin-Madison.

“Kencan dalam talian telah menjadi begitu arus perdana bahawa data yang mereka lihat adalah lebih mewakili [norma sosial],” kata Whelan, yang tidak terlibat dengan laporan OKCupid.

OKCupid dating data
OKCupid

Tetapi hanya kerana pengguna OKCupid biasanya menunggu seks tidak bermakna mereka merasa berani.

Peserta kajian melaporkan bahawa mereka dijangka mempunyai hubungan seks terbaik dalam hubungan yang berlangsung sepanjang hidup mereka.

Malah wanita lurus, yang cenderung memberikan jawapan yang paling konservatif, bersetuju bahawa “untuk hubungan menjadi sangat penting ia harus sangat memuaskan seksual,” kata Almendares.

BERKAITAN: Rempah itu! 6 barangan rumah biasa yang boleh memegang kunci untuk seks yang lebih baik

Walaupun pengguna OKCupid kurang cenderung meneruskan seks pada tarikh pertama, pandangan mereka mengenai seks tetap progresif.

OK Cupid

Hampir separuh daripada semua pengguna, atau 48 peratus, melaporkan bahawa bilangan orang yang telah tidur dengannya bukan masalah besar.

Wanita lurus adalah yang paling konservatif di hadapan itu; 63 peratus berpendapat terdapat sejumlah pasangan seks yang terlalu banyak. (Nombor tidak ditentukan.)

Itu telah turun dari tahun 2005, apabila 80 peratus wanita lurus menganggap terdapat had kepada pasangan seks yang boleh diterima.

“Data menunjukkan bahawa seks lebih selamat datang … [wanita lurus] tidak mahu rawak [seks],” kata Whelan. “Mereka mahu hubungan yang bermakna. Itu sekali lagi tidak berubah sejak tahun 2005. “

Walaupun maklumat itu memberikan pandangan tentang trend, pakar hubungan dan TASTemaker HARI INI, Siggy Flicker berkata data tidak membantu orang mencari hubungan. Keluar dalam dunia sebenar.

“Kerana teknologi kita tidak banyak keluar. Kami tidak melihat antara satu sama lain, “katanya. “Jangan terlalu lama dalam talian. Keluar skrin anda dan ke dalam kehidupan sebenar. “

OK Cupid

Dia menggesa orang ramai untuk berada di beberapa laman web untuk mencari tarikh yang berpotensi dan memberi amaran kepada mereka untuk tidak jatuh cinta dengan profil.

“Jangan tumpukan terlalu banyak pada data dan apa yang ada di atas kertas,” katanya. “Seseorang boleh sempurna dengan apa yang ada di atas kertas, tetapi tidak ada kimia.”

BERKAITAN: Seks dalam ruang: Neil deGrasse Tyson menerangkan semua yang anda perlu ketahui

Beliau berkata orang harus pergi sekurang-kurangnya satu tarikh seminggu jika mereka mahu bertemu dengan seseorang.

“Anda perlu memaksa diri anda keluar dari zon selesa anda. Tidak ada yang lebih penting dalam hidup daripada cinta, “kata Flicker.

Berapa kali seminggu sekiranya anda melakukan hubungan seks?

20.20.201503:44