‘Keputusan yang hebat’: Sophie B. Hawkins, 50, mengharapkan bayi perempuan bulan ini

Sophie B. Hawkins, penyanyi-penulis lagu di belakang perseorangan chart-topping “Damn I Wish I Was Your Lover” dan “As I Lay Me Down”, sedang bersiap untuk bayi No 2, yang dia harapkan bulan ini. Ibu tunggal mengumumkan pada bulan Februari bahawa dia sedang hamil – kali ini selepas menjalani persenyawaan in vitro dengan embrio dia membeku hampir 20 tahun yang lalu.

Penyanyi Sophie B. Hawkins menyaksikan kehamilan pada usia 50 tahun

Jul.01.201503:28

Penyanyi yang dicalonkan Grammy mula naik ke nombor satu di carta pada 1995. Sekarang, 50, Hawkins mengejar anaknya yang berusia 6 tahun, Dashiell, dan berharap untuk menyambut seorang bayi perempuan kepada keluarga.

“Saya telah, anda tahu, bercakap dengan doktor kesuburan di New York dan dia berkata,” Anda sudah tua. “Dan saya berkata,” Itulah maksudnya. “Anak saya mempunyai ibu yang lama. dia seorang yang muda untuk menjadi keluarganya sepanjang hayatnya, “katanya kepada HARI INI.

Dia mahu memberi anak kepada adiknya, tetapi tahu ia tidak mudah. Satu-satunya harapannya untuk mempunyai seorang anak lain bergantung pada apakah embrio yang dibekukan pada usia 31 tahun akan diambil. Tetapi prosedur itu berjaya dan doktornya mengatakan bahawa dia dalam bentuk yang sangat hebat.

Sophie B. Hawkins
Penyanyi Sophie B. Hawkins melakukan siaran langsung di Worldfest 30 September 2001 di Van Nuys, CA. (Foto oleh Sebastian Artz, Getty Images)Sebastian Artz / Getty Images

“Dia [doktor Sophie] berkata saya wanita hamil yang paling sihat, saya sudah berusia 30 tahun dan mempunyai banyak masalah, pada usia 50, saya tidak mempunyai masalah,” kata Hawkins.

Penyanyi Sophie B. Hawkins menyertai kelab berkembang: Moms lebih daripada 50 tahun

Anaknya teruja untuk mempunyai adik perempuan dalam perjalanan. Dia bersemangat untuk memilih nama, menunjukkan bahawa “Bubblegum” akan menjadi sempurna. Tetapi Hawkins merasakan pelbagai emosi-takut menjadi salah seorang daripada mereka.

“Dashiell, mempunyai hubungan sendiri dengan anak ini, saya sendiri yang sedikit disekat, dan itu hanya-anda tahu, ketakutan dan ia akan berakhir apabila dia keluar, saya percaya.”

Sophie B. Hawkins
Penyanyi-penulis lagu Sophie B. Hawkins melaksanakan semasa Gala Perlindungan Konservasi Riverside Park meraikan Ulang Tahun ke-135 Taman Riverside Park di Lembangan Bot 79 Street Street pada 8 Jun 2015 di New York City. (Foto oleh Janette Pellegrini / Getty Images untuk Pemuliharaan Taman Riverside)Janette Pellegrini / Getty Images

Kini semua tenaga beliau tertumpu kepada menjadi seorang ibu, ibu tunggal pada masa itu. Tetapi dia tidak menyesal keputusan itu. Ketika ditanya mengenai dating, dia mengatakan itu bukan sesuatu yang dia mahu lakukan, tetapi bermimpi tentang “cinta yang hebat”.

Ia adalah satu kejayaan yang menarik untuk Hawkins, walaupun, dan dia tidak sabar untuk membelanjakannya bersama keluarga yang semakin berkembang.

“Saya sangat mengharapkan kelahiran tanpa rasa sakit dan saya sangat berharap dapat berbaring di tempat tidur dengan Dashiell,” Bubblegum “dan dua dachshunds dan bersantai dan hanya mendengar semua kita bernafas dan merasakan detak jantung kita.”