Kenapa wanita ini hanya makan makanan haiwan selama 30 hari. Dan adakah ia OK?

Pemakanan pemilik kedai bekalan haiwan Washington State akan pergi ke anjing.

Dorothy Hunter, yang memiliki Paws Natural Emporium Petua di Richland, Wash., Telah bersumpah untuk tidak makan apa-apa kecuali makanan haiwan untuk 30 hari berturut-turut untuk meningkatkan kesedaran mengenai diet haiwan dan manusia.

“Ada banyak makanan buruk untuk manusia,” katanya di saluran YouTube kedainya. “Kami menjual holistik, makanan semula jadi – bahan-bahan yang baik, produk Amerika Syarikat – di Paws Natural Pet Emporium. Saya percaya pada produk dan kebaikan mereka; Saya sebenarnya percaya haiwan kesayangan kita makan lebih baik daripada kita. Dengan itu, untuk bulan depan, hingga 19 Julai … saya akan makan makanan anjing sebulan. “

Hunter memberitahu KNDO sekutu NBC dia telah menyimpan semula rak kedai apabila dia lapar – dan mempunyai idea. “Saya tidak mempunyai masa untuk mendapatkan makanan ringan, jadi saya merampas beg yang melayan kaunter, dan saya seperti, ‘Wah, anda tahu, ini lebih baik dibaca daripada orang biasa.’ Jadi, saya mula makan makanan dan saya seperti, ‘Anda tahu, saya dapat melakukan ini selama 30 hari. “

Dorothy Hunter will eat nothing but pet food for 30 days.
Dorothy Hunter akan makan apa-apa selain makanan haiwan selama 30 hari.Hari ini

Makanan kucing kalengan dan makanan anjing basah telah ditambah kepada dietnya. Malah beberapa pekerjanya telah menyertai beliau dalam masakan haiwan kesayangan.

Dan Hunter melakukannya dengan semangat. Dalam video YouTube yang sama, dia berkata dia akan mempunyai “sangat baik” makanan cheddar beku kering dan juga cip hijau-kacang, juga bertujuan untuk anjing. “Ini diet yang sangat baik untuk saya, kerana saya akan makan kacang hijau hari ini,” katanya.

Dalam satu kenyataan, Pentadbiran Makanan dan Ubat memberitahu HARI INI bahawa makanan haiwan tidak dimaksudkan untuk manusia, kerana orang dan binatang peliharaan mempunyai keperluan pemakanan yang berbeza, tetapi menyatakan bahawa kedua-duanya perlu mematuhi peraturan makanan tambahan dan bebas daripada patogen.

The pet food store owner is trying to demonstrate how healthy her products are.
Pemilik kedai makanan haiwan peliharaan cuba menunjukkan bagaimana produknya sihat, katanya.Hari ini

John Tegzes, seorang perunding untuk Just Food For Dogs, yang membuat makanan haiwan dari bahan-bahan yang dimaksudkan untuk penggunaan manusia, memberitahu HARI INI bahawa walaupun dia menghargai mesej Hunter memeriksa label nutrisi, dia tidak menghormati bereksperimen dengan makanan haiwan peliharaan.

“Kami tidak pasti ramuan,” katanya. “Kami tidak pasti potensi pencemaran. Dan kemudian, nutrisi, ia tidak semestinya seimbang untuk pemakanan manusia. “

Editor diet dan pemakanan HARI INI hari ini, Madelyn Fernstrom berkata, mencari makanan yang kurang diproses adalah bijak, tetapi makanan haiwan kesayangan boleh mendatangkan risiko kepada penyakit yang ditanggung oleh makanan. “Terdapat banyak makanan ringan yang tidak diproses, serat tinggi, makanan ringan yang tersedia untuk orang ramai,” kata Fernstrom. “Memilih untuk bereksperimen dengan makanan haiwan sebagai pilihan jangka panjang adalah negatif pemakanan dan mungkin membuat anda sakit.”

Walaupun ahli pemakanan dan gaya hidup Arielle Haspel memberitahu TODAY.com dia mula-mula mendapati diet makanan haiwan itu “kasar,” dia datang selepas dia memikirkannya lagi. “Tetapi kemudian saya berfikir pada diri sendiri, ‘Baiklah, saya sebenarnya boleh melakukan ini sendiri.’ Ia benar-benar bergantung kepada bahan-bahan.”

Haspel bersetuju dengan Hunter bahawa orang perlu melabelkan dengan lebih konsisten. “Terdapat makanan anjing, mungkin, sekarang di pasaran yang pasti lebih sihat daripada beberapa makanan yang kami beli di pasar raya kami,” tambahnya. “Apa yang saya katakan ialah jika ia dipasarkan untuk anjing dan kucing, pastikan ia dimakan dan dikunyah sebelum anda cuba memakannya.”

Dalam video YouTube yang lain, Hunter memfilmkan dirinya dengan makanan haiwan kesayangan labu. Betul sebelum mengambil gigitan Nenek Luka Organik Oven Bakar Nenek Lucy, dia berkata dia lebih suka rasa blueberry, sambil menambah, “Ini adalah sarapan pagi saya.”

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.