Keluarga dalam serangan buaya Disney bertujuan untuk membantu kanak-kanak menunggu pemindahan organ

Ibu bapa Nebraska seorang budak lelaki berusia 2 tahun terbunuh dalam serangan buaya tahun lepas di resort Disney menghormati anak mereka dengan usaha baru untuk membantu kanak-kanak yang memerlukan.

Matt Graves berkata beliau dan isterinya, Melissa, membuat Yayasan Lane Thomas sebagai penghormatan kepada anak mereka “untuk melakukan sesuatu yang positif untuk keluarga lain.”

Ibu bapa kanak-kanak yang dibunuh oleh asas pelancaran buaya untuk kanak-kanak yang menunggu transplantasi

September.28.201703:30

Usaha terbaru ini bertujuan membantu kanak-kanak yang memerlukan pemindahan organ. Matt dan Melissa Graves merancang untuk berkongsi butiran di sebalik inisiatif itu pada sidang akhbar di Omaha, Nebraska.

Organisasi ini akan bekerjasama dengan Pusat Kanak-kanak dan Perubatan Kanak-kanak dan Perubatan Nebraska untuk membantu menampung pengangkutan, penginapan, dan lain-lain perbelanjaan bukan perubatan yang ditanggung oleh keluarga yang mempunyai anak yang menunggu transplantasi.

“Kami telah dibanjiri oleh sokongan dan kasih sayang kami telah ditunjukkan dari seluruh negara,” kata Graves dalam satu kenyataan. “Kami percaya kami telah menemui cara yang berkesan bagi kami untuk membantu orang lain dalam keadaan yang sama dan meringankan bebanan mereka supaya ibu bapa ini boleh memberi tumpuan kepada anak mereka. “

Ibu bapa lelaki yang terbunuh dalam serangan buaya bercakap secara terbuka untuk kali pertama

Sep.05.201602:22

Lane Thomas Graves dibunuh pada 14 Jun, 2016. Anak kecil itu bermain di pasir berhampiran garis pantai sebuah lagun di Disney’s Grand Floridian Resort dan Spa apabila buaya merampasnya dan menyeretnya ke dalam air. Bapanya tidak berjaya untuk merampas haiwan itu.

Bulan lalu, Disney World melancarkan arca deria emas dan biru yang didirikan di tapak untuk menghormati budak itu dan membantu menyebarkan kesedaran tentang asas.