Kami cuba kecergasan duyung – dan kehidupan sebagai Ariel tidak begitu mudah

Dari warna rambut anda ke minuman anda, selamat untuk mengatakan trend duyung ini meletup dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Dan terima kasih kepada kegilaan senaman terkini, impian anda menjadi Ariel mungkin menjadi kenyataan!

Apabila saya mendengar tentang kelas kecergasan ikan duyung bermunculan di seluruh negara, saya terpaksa mengetahui sendiri jika rumpai laut itu sebenarnya lebih hijau di sisi lain.

Kami mencuba kecergasan ikan duyung – dan mengetahui bahawa kehidupan di bawah laut lebih sukar daripada yang terlihat

08.08.201701:35

Kelas kecergasan kumpulan menggabungkan yoga, pilates dan latihan kardio sambil memakai sirip bawah air untuk senaman penuh tubuh.

Jadi saya menunggang sirip saya (Fin Fun menyediakan ekor untuk kelas) dan menuju ke bawah laut … baik … pool untuk melihat diri saya sendiri yang tersinggung Disney apa duyung adalah semua! (Cue “Little Mermaid” muzik.)

Dan biarlah saya memberitahu anda … menjadi duyung adalah TIDAK! Seluruh badan saya terasa sakit hari kemudian dan ia sangat mengejutkan, terutamanya yang cuba tidak lemas. (Ya, ini adalah kebimbangan sebenar!)

Hidup life like a true mermaid, under the sea!
Kehidupan seperti ikan duyung yang benar, di bawah laut!

“Apabila anda melakukan lumba-lumba badan, anda menggunakan semua otot teras anda. Pergerakan ini adalah undulation – ia bermula di bahagian atas teras anda dan kemudian mengalir melalui pinggul anda, keluar kaki anda dan kaki anda,” Melissa Flannery, pengajar kelas dan pemilik bersama Wings Over Water School of Swimming memberitahu HARI INI.

Kelas ini penuh dengan keseronokan dan latihan yang bernilai – crunches, obliques, dendam duyung dan banyak lagi!

Semua in a day's work!
Semua dalam sehari bekerja!

“Anda mendapat latihan glute dan latihan ab – anda boleh melakukan crunches di dinding dengan ekor. Air menyediakan rintangan, dan itu adalah latihan yang lebih berkesan untuk anda dengan air,” kata Flannery.

Walaupun saya tidak betul-betul memaku undulation (atau mana-mana langkah untuk perkara itu), kelas itu sendiri adalah seperti letupan!

Down here all the fish is happy!
Di sini semua ikan gembira!

“Saya lebih suka menjadi ikan duyung di dalam kolam daripada menjalankan 5K atau di atas treadmill.Ia terlalu menyeronokkan dan apa yang lebih baik untuk dilakukan daripada ketawa pada diri sendiri dan senyum dan bersenang-senang dengan teman wanita anda?”

Setuju! Kita semua boleh menggunakan ketawa sedikit, dan ini pastinya tempat untuk melakukannya.