Janggut janggut? Trend Hipster mencetuskan minat dalam pemindahan rambut muka

Janggut Hipster tidak lagi terhad kepada jalan-jalan di Brooklyn, N.Y. – mereka telah melangkah ke arus perdana sebagai pelakon, ahli politik, atlet dan lelaki lain yang sedang bermain sukan mereka sendiri. Itulah yang memberikan beberapa orang ficularly mencabar lelaki cukup janggut iri hati untuk mencari pemindahan rambut muka. 

Menurut artikel baru-baru ini di DNAInfo, beberapa doktor di New York City mendapati terdapat peningkatan jumlah lelaki yang beralih ke pemindahan rambut wajah, dan membayar mana-mana dari $ 3,000 hingga $ 7,000 untuk prosedur.

“Saya benar-benar bersetuju bahawa transplantasi janggut telah berkembang popular,” ahli bedah plastik muka New York Dr. Yael Halaas, yang melakukan sehingga enam prosedur sebulan, memberitahu HARI INI. “Dalam tempoh tiga hingga empat tahun yang lalu, terdapat peningkatan yang besar pesakit yang datang setiap minggu untuk mengisi patch dalam janggut mereka, misai atau benar-benar hanya cuba menumbuhkan janggut penuh di mana mereka benar-benar sedikit. ” 

Ia mungkin terdengar seperti tajuk dari The Onion, tetapi para doktor mengatakan prosedur itu popular dengan Yahudi Hasidic, wanita untuk transgender lelaki dan lelaki yang tidak terlalu berbulu. 

Walaupun penampilan lumberjack Brooklyn tidak menimbulkan satu trend di seluruh negara – prosedur pembedahan plastik seolah-olah menjadi lebih terkenal. 

“Kerana trend rambut wajah semakin meningkat, ada lebih ramai lelaki yang berminat dengan rupa itu,” kata Dr. Scot Glasberg, presiden Amerika Persatuan Pakar Bedah Plastik (ASPS) kepada HARI INI. “Mungkin dalam 10 tahun akan datang.” 

Biasanya ada keengganan untuk mendapatkan transplantasi rambut di wajah, kerana prosedur itu mungkin lebih menyakitkan daripada pemindahan rambut di kepala, kata Glasberg. Satu lagi sebab mengapa pemindahan tidak cukup diambil: “Rambut muka tidak di mana mereka biasanya kehilangan rambut.”

Walaupun transplantasi janggut masih tidak biasa, mereka adalah perkara yang sebenar dan bukan seperti biasa sebagai pemindahan bulu mata atau bulu mata, kata Dr Anthony Youn, pakar bedah plastik yang berasaskan lembaga berasaskan Michigan. 

epa03061468 US actor Brad Pitt arrives for the 69th Golden Globe Awards held at the Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, Los Angeles, California, US...
Pelakon Brad Pitt di Golden Globe ke-69. Adakah ini wajah yang melancarkan beberapa kes serius janggut iri hati? PAUL BUCK / Hari ini

“Transplantasi janggut adalah operasi yang sah untuk lelaki yang mempunyai wajah yang ficularly mencabar,” kata Youn. “Ia pada dasarnya dilakukan dengan cara yang sama seperti pemindahan rambut ke bahagian atas kepala, kecuali folikel dimasukkan ke dalam lokasi yang berbeza.”

Halaas mengatakan prosedur dilakukan di bawah anestesia tempatan, dengan rambut yang diambil dari belakang kepala.

Ia bukan hanya lelaki yang mencari hipster cred yang menjalani prosedur tersebut. “Saya mengalami masalah rambut yang teruk pada wajah dan leher saya akibat mencukur dan memulakan rawatan laser rawatan rambut beberapa bulan yang lalu,” kata Barron Myers, 27, dalam e-mel. Selepas mendapat pemindahan “kebanyakan tidak menyakitkan”, pelakon New York gembira dengan hasilnya. “Tekstur kulit saya dan penampilan keseluruhannya adalah di mana ia digunakan sebelum parut dan kerosakan dari rambut yang tumbuh,” tulisnya..

Sesiapa yang menganggap ia perlu menyelidik dengan teliti dan melalui pakar bedah plastik yang disahkan oleh lembaga dan kemudahan pembedahan yang diiktiraf, kata Glasberg.

Dan sebelum anda pergi untuk melihat “Dinasti Duck” penuh, penyelidikan menunjukkan bahawa wanita bukan peminat besar janggut lebat. 

Menurut kajian 2010 dari Northumbria University, lelaki dengan tunggul ringan dianggap paling menarik oleh wanita dan lebih suka hubungan. Lelaki dengan janggut penuh dianggap lebih tua dan paling maskulin, matang dan agresif.

Bercakap tentang keinginan wanita – salah satu janggut yang paling diminta? Pelakon Brad Pitt. 

22 foto

Tayangan slaid

Lelaki terkenal dan janggut mereka

Dari Pitt ke Clooney, McConaughey ke Galifianakis, banyak pelakon telah menghindari pisau cukur untuk tumbuh janggut yang lebat atau rapi. Berikut adalah beberapa yang paling terkenal.
Loading...