‘Jangan mengecualikan anak saya’: Tanda tanda protes, gluten, tenusu dalam permen Halloween

Tanda oren berwarna terang yang menuntut pengedaran Halloween merawat tanpa kacang, gluten atau tenusu membimbangkan beberapa pemilik rumah Connecticut yang merancang untuk memberikan permen untuk menipu atau mengobati kanak-kanak.

“Ibu bapa perhatian: Anak saya mempunyai alahan yang teruk dan pulang ke rumah setiap tahun yang menghancurkan dia tidak dapat memakan apa-apa gula-gula yang dikumpulkannya di rumah anda semasa menipu atau merawatnya,” katanya. tiang di New Britain, Connecticut. “Jangan mengecualikan anak saya atau kanak-kanak lain dari keseronokan.”

Tanda yang kebanyakannya menggunakan huruf kapital, mendesak “keibubapaan yang bertanggungjawab” yang melarang memberikan anak-anak “gula-gula yang mengandungi kacang dalam bentuk apa pun, gluten atau tenusu.” Sebaliknya, ia menggalakkan “cadangan lazat dan alergi- [sedar]” yang termasuk tongkat lobak merah; Nafco Wafers, Smarties, Penyelamat Nyawa dan Lemon Brach Menurunkan permen; dan kismis, “tetapi tinggal jauh dari [Raisinets]!”

BERKAITAN: Ada apa dengan labu teal? Mereka boleh menyelamatkan nyawa kanak-kanak Halloween ini

Berita tanda itu berlaku pada hari Khamis, apabila lebih dari 1.8 juta orang di laman web perkongsian foto Imgur melihat gambar yang berkaitan bertajuk, “Jadi … pengemis boleh menjadi pemilih?”

Lihat pos pada imgur.com

Pada petang Khamis awal, identiti orang yang memaparkan tanda itu belum disahkan, oleh itu tidak jelas sama ada sumber itu serius atau mungkin menggoda ibu bapa kanak-kanak dengan sekatan diet.

Sementara itu, penduduk New Britain menawarkan reaksi bercampur-campur dengan permintaan berkaitan alahan tanda.

“Saya fikir ia adalah idea yang baik,” kata Jennifer Dreher kepada Gabungan NBC News ‘Connecticut. “Adalah baik bahawa sesiapa yang keluarganya adalah bahawa mereka jenis membuat kejiranan menyedari alahan anak mereka.”

BERKAITAN: Bagaimana anda mengendalikan gula-gula Halloween? 8 penyelesaian kreatif untuk ibu bapa

Jiran-jiran lain, seperti Dave Keating, tidak merancang untuk mengubah strategi makanan ringannya. “Saya cenderung untuk berfikir bahawa kanak-kanak tidak akan datang ke rumah yang menyediakan brokoli dan saderi,” kata Keating. “Saya fikir Halloween adalah alasan untuk melepaskan diri dari itu, jadi saya fikir mereka akan memihak kepada mereka yang mempunyai gula.”

Craig Johnson melihat manfaat beberapa makanan ringan, tetapi kelemahan orang lain. “Anda boleh memberi epal, buah,” katanya. “Jeruk akan baik-baik saja. Isteri saya mungkin suka memberikan sesuatu yang sihat dan berkhasiat, tetapi pastinya bukan sayuran.”

Sesetengah jiran bimbang bahawa sayur-sayuran mungkin akan bertaburan di rumput, demikian menurut Jennifer Joas dari NBC Connecticut.

Tidak kira jenis makanan ringan, ibu bapa diingatkan untuk memeriksa semua makanan sebelum anak-anak mereka – atau mereka sendiri – digali.

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.

Apa gula-gula Halloween anda tentang anda

Sep.30.201402:05