Inilah sebabnya mengapa anda perlu berus gigi dengan ubat gigi fluorida

Pasti, memberus gigi anda adalah penting. Tetapi apa yang anda berikan pada masalah berus gigi anda sama banyaknya.

Ubat gigi mana yang terbaik?

Garis panduan umum untuk pengguna adalah mencari ADA Seal of Acceptance Association of America, yang bermula pada tahun 1931 dan menilai sama ada produk sebenarnya berkesan dan selamat. Setiap ubat gigi yang dijual dengan meterai ADA mesti mengandungi fluorida, setiap organisasi.

“Perkara yang paling penting adalah mendapatkan ubat gigi dengan meterai ADA yang bermaksud ia telah dianalisa dan mempunyai jumlah fluorida yang betul untuk membantu mengelakkan berlubang dan ia juga akan melakukan perkara-perkara indah lain yang dikatakannya,” kata Dr. Amr Moursi, ketua program pergigian pediatrik New York University. “Perkara kedua adalah menyedari bahawa sesetengah ubat gigi tidak mempunyai fluorida. Kanak-kanak perlu menggunakan ubat gigi fluoridated.”

Dr Wendy Xue, pakar pergigian yang berpangkalan di New York: “Apabila anda menyikat gigi dengan pasta gigi fluorida, atau menggunakan produk pergigian fluorida yang lain, fluorida digunakan untuk permukaan gigi anda. Ini memberikan apa yang dipanggil ‘topikal’ manfaat. ‘”

Adakah fluorida tidak baik untuk anda?

Satu artikel dalam jurnal pergudan pergudontologi yang mengkaji kesusasteraan saintifik mengenai rongga telah menyimpulkan bahawa tanpa fluoride, usaha kebersihan mulut tidak mempunyai kesan terhadap kadar rongga. Maksudnya, memberus gigi tanpa fluorida boleh menyebabkan anda menghadapi risiko yang lebih besar untuk berlubang.

Fluorida diperlukan untuk mengelakkan rongga, kata kajian

Ogos.08.201803:12

Anda perlu berus selama dua minit, idealnya.

“Mula menggunakan ubat gigi fluoride sebaik sahaja gigi pertama tiba, gunakan jumlah ubat gigi yang bersaiz beras. Terdapat fluorida yang cukup di sana untuk membantu mencegah kerosakan gigi dan ia tidak akan menyebabkan masalah jika mereka menelannya,” kata Moursi. “Mereka harus menggunakan jumlah itu sehingga umur tiga tahun. Pada tiga dan ke atas, beralih kepada jumlah ubat gigi bersaiz kacang, idealnya pada waktu pagi selepas sarapan pagi.”

Dan inilah kicker: “Tidak membilas dengan air, ini membingungkan ibu bapa, meludahkan ubat gigi yang berlebihan kerana pembilasan dapat mengurangkan keberkesanan fluorida,” kata Moursi.

Apabila membeli pasta gigi, pakar pergigian yang berpangkalan di New York, Dr. Ramin Tabib, pengasas bersama NYC Smile Design, mempunyai satu kata yang berhati-hati: “Pastikan ia tidak terlalu kasar. Itulah masalah. “

Ini adalah sebahagian daripada ubat gigi terkemuka di Amazon yang mempunyai meterai ADA:

Crest Pro-Health Advanced Deep Clean Mint Pasta, 3.5, Radiant Mint, $ 6, Amazon

Editor hari, penulis dan pakar TODAY berhati-hati untuk mengesyorkan barang yang kami suka dan berharap anda akan menikmati! Hanya supaya anda tahu, HARI INI mempunyai hubungan afiliasi. Oleh itu, sementara setiap produk dipilih secara berasingan, jika anda membeli sesuatu melalui pautan kami, kami dapat memperoleh sedikit hasil.

Crest Pro-Health Advanced Deep Clean Mint Pasta

$ 6Amazon

Hello Lental Fluoride Care for Kids Age 2 Di atas, Set of 4, $ 14, Amazon

Hello Lental Fluoride Penjagaan Ubat Untuk Kanak-kanak Umur 2 Di Atas, Raspberry Biru

$ 14Amazon

Tom’s of Maine Anticavity Baking Soda Ubat Gigi, Pek 2, $ 10, Amazon

Tom’s of Maine Anticavity Baking Soda Toothpaste, Peppermint

$ 10Amazon

Colgate Total Advanced Deep Pasta Gigi Bersih, $ 4, Amazon

Colgate Total Advanced Deep Pasta Gigi Bersih

$ 4Amazon

Sensodyne Sensodyne Segar Dampak Fluorida Ubat Gigi, Pek 3, $ 17, Amazon

Sensodyne Fresh Impact Fluoride Toothpaste, Mint

$ 17Amazon

AloeSense Naturally Fluoride Pasteur Pasta, $ 6, Amazon

AloeSense Naturally Fluoride Fluoride Fluoride

$ 7Amazon

Tom’s of Maine Anticavity Fluoride Children’s Pasta Gigi, Silly Strawberry, Pack of 3, $ 9, Amazon

Tom’s of Maine Anticavity Fluoride Children’s Pasteothaste, Silly Strawberry

$ 9Amazon