Ibu yang melahirkan gagal ujian dadah selepas makan bagel benih popi

Bolehkah anda gagal ujian ubat dengan memakan bagel benih poppy?

Seorang ibu Maryland mengatakan bahawa dia adalah bukti hidup yang boleh anda lakukan selepas doktor memberitahu dia dia positif diuji dengan opiat berikutan kelahiran anaknya musim semi ini.

Elizabeth Eden memberitahu NBC affiliate WBAL-TV bahawa dia makan bagel benih poppy untuk sarapan pagi pada 4 April, hari dia melahirkan anak perempuannya Beatrice di Pusat Perubatan St. Joseph Medical University di Towson, berhampiran Baltimore.

Poppy seed bagel
Makan bagel benih poppy menyebabkan seorang wanita Maryland gagal ujian dadah pada hari dia melahirkan anak perempuannya. Getty Images

Eden berkata makanan itu mencetuskan ujian positif palsu untuk opiat. Seorang doktor memberitahunya bahawa dia telah gagal ujian dadah semasa dia sedang buruh.

“Saya katakan (kepada doktor), ‘Nah, bolehkah anda menguji saya sekali lagi dan saya makan bagel benih poppy pagi ini untuk sarapan pagi,’ dan dia berkata, ‘Tidak, anda telah dilaporkan ke negeri ini,'” Eden kata.

Kepada ramai, keseronokan mungkin mengingati episod “Seinfeld” yang ringan di mana watak Elaine gagal ujian ubat di tempat kerja selepas makan mufin biji poppy.

Tetapi keadaan Eden bukan lelucon; perkhidmatan kanak-kanak terpaksa terlibat, lapor WBAL.

Anak perempuannya terpaksa tinggal di hospital selama lima hari tambahan manakala seorang pekerja di luar rumah memeriksa rumah Eden dan memantau kelakuannya.

Kes itu ditutup selepas ia diputuskan penjelasannya adalah sah.

“Ia traumatis,” kata Eden kepada stesen itu.

Bolehkah ganja menolong penagih heroin dan opiat lain??

Mei.18.201704:48

Benih poppy mengandungi sejumlah kecil opiat kerana ia berasal dari tumbuhan popi poppy. Di hospital St. Joseph, ujian air kencing yang menunjukkan tahap penenang 300 nanogram setiap mililiter boleh mencetuskan ujian positif.

Satu sudu teh benih poppy boleh menyebabkan tahap seseorang mencapai 1,200 nanogram setiap mililiter, stesen dilaporkan.

Dalam surat ke hospital, Eden menegaskan ambang harus dibangkitkan dan mencadangkan memberitahu ibu hamil tentang isu-isu mengenai biji poppy dan ujian dadah.

Dalam satu kenyataan kepada HARI INI, Dr. Judith Pratt Rossiter, ketua OB-GYN di Pusat Perubatan St. Joseph, mengakui bahawa makan sedikit biji poppy dapat meninggalkan sejumlah kesan opiat pada aliran darah pesakit dan mengakibatkan positif palsu ujian.

“Semua hospital Maryland diperlukan oleh negara untuk menguji ibu dan bayi yang baru lahir untuk bahan terkawal, termasuk opiat, dan melaporkan sebarang ujian positif. Undang-undang Maryland mentakrifkan keperluan pelaporan,” kata kenyataan itu..

“Wanita hamil perlu sentiasa berunding dengan OB-GYN mereka untuk membincangkan sebarang pertanyaan mengenai apa yang selamat untuk dimakan semasa kehamilan.”

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.