Gadis berusia 10 tahun dengan autisme menyanyikan ‘Hallelujah’ akan memberi anda keseronokan

Ketika Kaylee Rogers, 10, pertama kali datang ke sekolah kecilnya di Ireland Utara, gadis kecil dengan autisme dan ADHD sangat tenang di kalangan pelajar lain dan jarang bercakap di kelas.

Empat tahun kemudian, cinta muzik telah mengubah Kaylee menjadi penyanyi yang yakin kini berkongsi suara yang menakjubkan dengan dunia. Versi penghormatan Leonard Cohen yang “Hallelujah” pada persembahan paduan suara tahun ini di Killard House Special School di Donaghadee telah menarik perhatian dari seluruh dunia.

“Dia adalah seorang kanak-kanak yang sangat terpelihara, tidak berkomunikasi dan cemas ketika dia pertama kali datang kepada kami pada usia 6 tahun, tetapi kami perasan dia selalu menyanyi di kelas,” kata kepala rumah Killard Colin Millar kepada HARI INI. Lloyd Scates) meletakkannya dalam peranan utama dalam drama sekolah, dan ia mengambil alih dari sana.

“Apabila dia bernyanyi, dia hanya membuka ke dalam gadis muda yang cantik itu dan menunjukkan bakat yang dia ada. Ini cara dia berhadapan dengan kegelisahan dan benar-benar menyelesaikannya untuk membenarkannya mengakses kebolehan belajarnya.”

Ibu menangkap anak lelaki dengan autisme yang menyambung dengan anjing baru

Okt.25.201601:11

BERKAITAN: Lelaki dengan autisme menulis ‘Saya ganjil, saya baru’ dalam puisi meraikan perbezaan

Kaylee, yang merupakan peminat besar Adele, telah ditiup perhatian oleh prestasi yang diterima olehnya dari seluruh dunia.

“Saya tidak percaya ia telah membawa banyak kegembiraan di seluruh dunia,” kata ibunya, Tracy Rogers, kepada NBC News. “” Dia memberhentikan cinta dan kesucian, dan apabila dia menyanyi, ia mentah dan suci. “

“Dia hanya berkata, ‘Saya sangat gembira kerana ramai orang akan mempunyai Krismas yang indah dari lagu saya,’ ” kata Millar.” Menurutnya, dia tidak akan dapat menghargai kebesaran itu, tetapi hanya Memberi percutian kepada orang ramai adalah apa yang membuatnya bahagia. “

Pengguna Facebook membantu ibu mencari selimut pengganti untuk anaknya dengan autisme

Sep.30.201601:00

Killard House adalah sekolah 200 kanak-kanak dengan keperluan khas di sebuah kampung kecil di Ireland Utara, dan Millar bersyukur murid-muridnya diiktiraf pada skala besar.

“Banyak orang menulis kanak-kanak yang mempunyai keperluan khusus atau kesukaran belajar,” katanya. “Mereka semata-mata menolak, ketika mereka mempunyai begitu banyak hadiah dan bakat. Saya fikir ini menunjukkan bahawa keperluan khas kanak-kanak mempunyai begitu banyak untuk diberikan kepada dunia. “

Bertemu empat kawan yang mempunyai autisme – dan ingin anda ketawa AT mereka

Nov.18.201601:38

Ikuti penulis TODAY.com Scott Stump di Twitter.