Foto awal ‘tan ibu’ mendedahkan perbezaan dramatik

Rupa-rupanya semua pakar dermatologi itu betul: selain membanteras risiko kanser kulit, penyamakan membuat anda kelihatan sangat tua.

Tembakan glamor awal Patricia Krentcil dilaporkan menunjukkan apa yang dipanggil “tan ibu” dengan nary keriput telah membuat buzz minggu ini, termasuk menarik perhatian HODA Hoda dan Kathie Lee Gifford. Seorang wakil dari Splash Media, yang mempunyai hak kepada imej, mengatakan bahawa mereka telah diambil ketika Krentcil berusia dua puluhan. Juxtaposed terhadap gambar semasa berusia 44 tahun itu, mudah untuk melihat mengapa ahli dermatologi telah melontar salun-salon rambut sepanjang tahun ini.

Sudah tentu, kita semua berumur selama dua dekad, tetapi sukar untuk mengenali ciri-ciri wanita New Jersey yang lebih muda dalam arus Krentcil semasa dan berjalur.

Ibu kepada lima kanak-kanak itu didakwa dengan kekangan kanak-kanak darjah kedua kerana didakwa cuba memperkenalkan anak perempuan berambut merah berusia 5 tahun itu kepada keajaiban salon tanning. Walaupun Krentcil dengan tegas menafikan tuduhan itu (dia mengatakan gadis muda itu mendapat terbakar matahari ketika bermain di kolam kiddie), dia mudah mengakui dia suka tan, sesuatu yang dia lakukan hingga 20 kali sebulan, menurut laporan.

“Saya minta maaf saya tan, saya suka tan, ia hanya berasa baik,” katanya dalam temu bual eksklusif dengan HARI INI.

Splash News / Today

Menurut Akademi Dermatologi Amerika, lebih daripada satu juta orang di Amerika menggunakan katil penyamakan setiap hari, hampir 70 peratus daripada mereka perempuan dan wanita muda berusia 16 hingga 29 tahun. Di samping dilabelkan sebagai karsinogen yang diketahui oleh Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia A.S. dan Pertubuhan Kesihatan Sedunia, katil tanning dalaman menimbulkan risiko melanoma sebanyak 75 peratus.

Kajian juga menunjukkan bahawa radiasi UV di katil penyamakan merosakkan DNA dalam sel-sel kulit dengan pendedahan berlebihan yang menyebabkan penuaan kulit pramatang, penindasan imun dan kerosakan mata, termasuk katarak dan melanoma okular.

Penyamakan dalaman juga boleh menjadi ketagihan, organisasi memberi amaran.

Krentcil, yang amalan penyamarannya yang luas telah memberi inspirasi kepada tokoh aksi Tanorexic dan parodi SNL, mengatakan tidak ada yang salah dengan penyamakan.

“Saya tidak melakukan sesuatu yang salah,” katanya kepada HARI INI. “Adakah terdapat sesuatu yang salah untuk mendapatkan kuku anda atau seseorang yang merokok terlalu banyak atau seseorang yang terlalu banyak? Jika ini adalah masalah seperti itu, mengapa tidak dikatakan bertahun-tahun yang lalu?”

Cerita yang berkaitan:

Apa yang menyebabkan wajah N.J. penyamaran kasar kulitnya?

New Jersey ‘tan mom’: Tinggalkan keluarga saya sahaja

Video: Ibu N.J. tan memberi inspirasi kepada anak patung ‘tanorexic’