Double amputee mantan model Marine Van Etten dalam kempen seluar dalam Jockey

Chris Van Etten mempunyai resume yang cukup mengagumkan: veteran, pemain lacrosse, pemain ski dan marathoner. Dan sekarang, sebagai salah satu wajah kempen “Show ‘Em What’s Underneath” yang baru Joki, bekas Marine kini boleh menambah “model pakaian dalam” ke senarai itu.

Latihan amputee berganda kini menjadi model pakaian dalam Jockey

Jul.04.201604:28

Jika itu tidak mencukupi untuk menarik perhatian anda, pertimbangkan bahawa Van Etten juga merupakan pemutus dua kali ganda.

Semasa lawatan di Afghanistan pada tahun 2012, Van Etten kehilangan kedua-dua kakinya – dan salah seorang kawannya yang paling dekat – dalam letupan. Selepas menerima kaki prostetik dan bersara secara perubatan dari perkhidmatan pada tahun 2013, Van Etten bertukar menjadi outlet untuk kekuatan mental dan kestabilan, serta kesihatan fizikal.

“Mengekalkan aktif … membuatkan saya mahu keluar dari sana dan memberi tumpuan kepada hidup daripada apa yang telah berlaku kepada saya,” kata Van Etten HARI INI.

BERKAITAN: Amputee mengubah kecacatan menjadi kostum Halloween yang kreatif

Walaupun kerugiannya yang tidak dapat dibayangkan, Van Etten terus menunjukkan sikap positif. “Apa yang berlaku kepada saya disedut, saya tidak akan berpura-pura seperti itu,” katanya. “Tetapi itulah yang saya buat untuk melakukan … Saya gembira kerana saya mampu bertarung untuk negara saya.”

Chris Van Etten
Semasa lawatan di Afghanistan pada tahun 2012, Van Etten kehilangan kedua-dua kakinya – dan salah seorang kawannya yang paling dekat – dalam letupan.Nathan R. Congleton / HARI INI

Beliau menambah, “Tidak semua kita cukup bernasib baik untuk mendapatkan kehidupan yang penuh, dan selagi saya mempunyai saya, saya akan memastikan bahawa saya merayakannya dengan sebaik mungkin.”

Kisah Van Etten adalah sesuai untuk kempen Joki, yang berpusat pada “pahlawan-pahlawan sehari-hari” yang sedang merobohkan diri untuk berkongsi perjuangan mereka secara nyata terhadap kemungkinan yang luar biasa.

BERKAITAN: Model British akan menjadi pemutus pertama untuk berjalan landasan di Fashion Week

“Satu perkara yang saya mahukan semua orang tahu ialah anda tidak perlu terkenal atau sangat berbakat untuk mengubah dunia,” kata Van Etten. “Saya adalah seorang yang biasa dan melalui penentuan saya dapat membuat yang terbaik, ia adalah menakjubkan apa yang orang mampu.”

Chris Van Etten
“Tidak semua kita cukup bernasib baik untuk mendapatkan kehidupan yang penuh, dan selagi saya mempunyai saya, saya akan memastikan bahawa saya meraikannya dengan yang terbaik.”Nathan R. Congleton / HARI INI

Van Etten memberitahu majalah “People” bahawa dia berharap dapat bekerja sebagai penceramah motivasi dan akhirnya membuka gymnya sendiri. Buat masa ini, dia mengambil perkara hari demi hari – dan merebut peluang untuk memberi inspirasi kepada orang lain hanya dengan muncul.

“Saya boleh membuat sesuatu yang baik daripada keadaan yang saya telah dimasukkan,” kata Van Etten. “Ia merendahkan dan memperkasakan semua pada masa yang sama.”