Dick Van Dyke membentangkan mengenai alkoholisme: ‘Saya mengambil masa yang lama untuk menyelesaikannya’

Terkenal dengan keghairahan dan dinamisme sebagai pemain, Dick Van Dyke memberitahu Oprah Winfrey bahawa rasa malu di kalangan orang yang tidak dikenali membawa kepada keterlambatan alkoholisme, menurut “Malam Ini.”

van-dyke-teae-today-160121
HOLLYWOOD, CA – JULAI 25: Pelakon Dick Van Dyke pada upacara menghormati Peter Falk selepas Anugerah Star on The Hollywood Walk of Fame pada 25 Julai 2013 di Hollywood, California. (Gambar oleh Mark Sullivan / Getty Images)Fail Getty Images

“Saya sangat malu – dengan orang yang tidak dikenali – saya tidak boleh bercakap dengan orang,” kata pelakon berusia 90 tahun itu kepada Winfrey, menurut “ET” eksklusif. “Dan saya dapati jika saya minum, ia akan melonggarkan saya, halangan itu turun dan saya menjadi sangat sosial.

Selepas itu, “ET” melaporkan, alkohol menahan bintang “Mary Poppins”. “Saya mengambil masa yang lama untuk menyelesaikannya,” Van Dyke dilaporkan memberitahu Winfrey untuk perdana musim “OWN’s” Where Are They Now? “

Sejak itu, ia menjadi negatif. “Saya mendapat banyak surat daripada orang yang mengatakan mereka secara tiba-tiba tidak malu mengakui bahawa mereka mempunyai masalah minum dan mereka mendapat bantuan,” kata Van Dyke kepada Winfrey. “Jadi, saya sangat berbangga dengan itu.”

Musim baru “Di mana Mereka Sekarang?” perdana pada hari Sabtu pukul 10 malam. Musim ini juga termasuk temubual dengan pereka dalaman Nate Berkus dan Jeremiah Brent; ikon bola sepak Brandi Chastain; dan wartawan Joan Lunden, yang membincangkan pertempuran kanser payudara, dia secara terang-terangan mencatat sebagai penyumbang TODAY.

BERKAITAN: Dick Van Dyke, hampir 90 tahun, tidak melepaskan langkah: ‘Masa terbaik dalam hidup saya’

Tidak lama sebelum Van Dyke bertukar menjadi 90 pada bulan Disember, dia memancarkan positif itu – dan tenaga yang tidak terbatas – sambil bercakap dengan NBC News ‘Joe Fryer.

“Terdapat ketakutan untuk menjadi tua, di kalangan yang muda, itu lebih buruk daripada ketakutan kematian, ia luar biasa,” kata Van Dyke kepada Fryer untuk segmen yang disiarkan pada HARI INI. “Dan saya mahu mereka tahu bahawa usia tua boleh menjadi indah, masa terbaik dalam hidup saya.”

BERKAITAN: Dick Van Dyke membawa samseng flash di epik ‘Mary Poppins’ menyanyi sepanjang hari lahir ke-90

Ikuti penulis TODAY.com, Chris Serico di Twitter.

Dick Van Dyke pada usia 89: Untuk usia yang anggun, terus bergerak

Oktober.15.201503:25