Dari petani ke topping salad: 26 niche dating laman web niche

Jadi anda mengatakan eHarmony meninggalkan anda merasa sedikit blasé? Match.com membuat anda berkata, “Meh”?

Tidak perlu bimbang: Ledakan niche dating laman web memungkinkan para pencari tarikh untuk mencari, dengan baik, hanya tentang sesiapa sahaja. Terdapat laman web untuk orang yang ingin menipu pada pasangan mereka, bertemu banduan, tarikh lelaki British, bersambung dengan pencinta kucing dan mencari orang yang berkongsi masalah kesihatan mereka atau citarasa dalam muzik.

Pilihan – dan tahap kekhususan – adalah mind-boggling. Berikut adalah 26 tapak untuk membantu anda mencari seseorang yang istimewa dan unik:

Kencan dalam talian pergi ke negara dengan Petani Sahaja

Ogos.05.201302:29

Petani begitu turun ke bumi
FarmersOnly.com menyatukan petani, penternak, pelajar pertanian, pemilik kuda, pemilik ternakan dan “koboi, cowgirl, peminat rodeo dan wannabe negara.” 

Pengasas laman web ini mengatakan bahawa anda tidak perlu menjadi petani, “tetapi anda perlu mempunyai nilai-nilai yang baik dari zaman ke semasa,” dan motto laman web itu mengatakan semuanya: “Orang-orang di bandar tidak dapat ! “

Meet-an-Inmate.com
Hari ini

Jailhouse lovin ‘
Sebagai Meet-an-Inmate.com berani mengumumkan di halaman utamanya, terdapat pelbagai “penghuni kesepian yang menarik” di luar sana yang akan suka mempunyai pespal. Laman ini memberi anda peluang untuk menjadi penanda kepada dua jenis penghuni: “tahanan lelaki” dan “penghuni wanita.” 

Laman ini membuat pemerhatian ini: “Meskipun lelaki dan wanita ini berada di penjara, ini tidak bermakna mereka adalah individu yang buruk. Majoriti penghuni ini adalah penyayang, pandai, dipercayai, seksi dan sangat bersemangat. , seni, dan sebagainya, seperti yang anda lakukan. Namun, mereka dihukum penjenayah dan berhati-hati harus digunakan. “

TrekPassions.com
Hari ini

Suka panjang dan makmur 
Cinta sci-fi? Cinta “Star Trek”? Cinta “Star Wars”? Kemudian periksa: Moto TrekPassions.com adalah “Suka panjang dan makmur.” 

Ini adalah tapak di mana ia dapat diterima dengan sempurna bagi orang untuk menggambarkan diri mereka sebagai “Geek untuk max!” atau “Uhura Mencari Spock-nya” atau “Romulan pembunuh dalam latihan mencari rakan untuk misi jangka panjang.”

DarwinDating.com
Hari ini

Penolakan semulajadi
Sekiranya anda ingin mengetahui kelangsungan hidup dalam tindakan, lihat DarwinDating.com. Begini bagaimana laman web itu menerangkan dirinya sendiri: “Sakit laman web yang dipenuhi dengan fatsos hodoh, tidak menarik, terdesak?. 

“Darwin Dating telah diwujudkan semata-mata untuk orang-orang yang cantik dan wajar. Peraturan yang ketat dan proses pemilihan semulajadi memastikan semua ahli kami mendapat kemenangan.” Larangan peraturan yang ketat, antara lain, “buah dada kendor,” peluh keringat, kacamata nerdy dan ketawa cackly.

Redhead-World.net
Hari ini

Redheads, bersatu! 
Tidak ada rasa malu sama sekali dengan halia di Redhead-World.net. Malah, di laman web ini, redheads dirayakan!

Dan laman web ini mempunyai cita-cita besar juga: “Redhead World tidak mahu menyediakan alat ukur yang hebat untuk menemui perseorangan dan rakan-rakan sekutu. Projek bahasa sudah berjalan dan bahasa baru akan terus ditambah. masyarakat redhead. “

TallFriends.com
Hari ini

Kawan yang tinggi 
Jika anda tinggi dan anda mendapati ia mencabar untuk bertemu dengan orang yang tinggi sehingga kini, TallFriends.com telah mendapat perlindungan anda. 

Laman ini menyoroti lelaki dan wanita yang tinggi di Amerika Syarikat, Britain, Kanada, Australia dan Eropah – dan “ketinggian” adalah medan yang diperlukan apabila anda mengisi profil anda. (Malah ada pilihan untuk orang yang lebih tinggi daripada 6-kaki-11!)

Perzinaan, sesiapa sahaja? 
Pastikan komputer anda mempunyai perlindungan virus sebelum anda mengklik pada AshleyMadison.com. Mengapa? Nah, pertimbangkan moto laman web ini: “Hidup adalah pendek. Ada urusan.” 

AshleyMadison.com membantu memudahkan hal-hal berhati-hati untuk “orang dewasa yang dilampirkan” – kedua-duanya melalui laman webnya dan melalui aplikasi telefon pintar yang berguna, yang tidak meninggalkan sebarang kesilapan di rumah atau komputer kerja.

SaladMatch.com
Hari ini

Tenanglah, itu hanya salad 
Oh, menjadi muda, hip, tunggal, bergaya dan bekerja di Midtown Manhattan. Tunggu – yang menggambarkan hampir semua orang yang bekerja di Midtown Manhattan. Tidak hairanlah SaladMatch.com sedang berlalu. 

Tapak dating ini – yang disambungkan ke restoran New York City Just Salad – membolehkan para profesional sibuk memenuhi “soulmate salad mereka”. Cukup buat profil dalam talian, kenali bahan salad kegemaran anda, dan voila! Anda tidak lama lagi akan bertemu dengan orang yang istimewa dan serasi di lokasi Salad Just dan “menikmati salad yang baru dicincang” bersama-sama.

Penyakit yang dikongsi, kasih sayang
Ia tidak menghairankan bahawa perseorangan dengan masalah tertentu – dan kadang-kadang sangat peribadi – kesihatan mungkin mahu bertemu perseorangan lain yang mempunyai keadaan yang sama. Hari-hari ini, banyak tapak temu janji membuatnya mungkin. Salah satu laman web tersebut, STDmatch.net, menghubungkan orang yang berkongsi penyakit kelamin yang sama. Laman-laman lain termasuk: 

  • Dating4Disabled.com, tapak untuk orang kurang upaya
  • POZPersonals.com, untuk orang dewasa yang H.I.V.-positif 
  • CancerMatch.com, untuk orang yang hidup dengan kanser
  • DeafPassions.com, untuk gangguan pendengaran
  • NoLongerLonely.com, untuk orang yang mempunyai penyakit mental
  • Prescription4Love.com, untuk orang yang mempunyai pelbagai keadaan kesihatan dan penyakit.
SeaCaptainDate.com
Hari ini

Ahoy, matey! 
Anda boleh “mencari pasangan pertama anda” di SeaCaptainDate.com, tapak temu janji yang menghubungkan lelaki dan wanita yang berkongsi cinta lautan. 

Selepas mencatat bahawa “dating boleh menjadi laut yang ribut,” Ketua Pegawai Eksekutif SeaCaptain.com, Bill Kay mengucapkan, “Di dalam lautan cinta yang tidak dibolehkan, marilah kita menjadi rumah api anda.”

TarikhBritishGuys.com
Hari ini

Mencari Brits 
Berikut adalah tapak khusus untuk orang yang tertarik kepada lelaki Inggeris: DateBritishGuys.com. 

Banyak orang Brits yang dipaparkan di laman web ini tinggal di Britain, tetapi banyak tinggal di Amerika Syarikat. Laman web ini ingin membantu anda mencari “David Beckham anda sendiri, Hugh Grant, Orlando Bloom, Jude Law, Sean Connery [atau] Putera Harry,” di mana sahaja anda berada.

TheAtlasphere.com
Hari ini

Masukkan Atlasphere 
Orang yang suka Ayn Rand BENAR-BENAR mencintai Ayn Rand – jadi mungkin ia menjadi alasan bahawa mereka juga boleh saling mencintai? TheAtlasphere.com adalah laman temu janji yang menghubungkan “penyokong ‘The Fountainhead’ dan ‘Atlas Shrugged.'” 

Sebagai laman web menerangkan, “Bagi kebanyakan orang, novel-novel Ayn Rand lebih daripada sekedar ‘membaca yang baik’, mereka memberi inspirasi kepada kita untuk menjadi manusia yang lebih baik.”

Pounced.org
Hari ini

Teruk! 
Pounced.org adalah tapak perwatakan untuk rambut – iaitu, orang yang tertarik dengan “fandom berbulu.” 

Tidak pasti apa maksudnya? Berikut adalah keterangan yang baik dari sekeping Majalah BBC News: “Siapa yang berbulu?”: “Tidak ada definisi standard yang wujud tetapi secara amnya berbulu adalah orang yang mempunyai daya tarikan dengan haiwan antropomorfik. Ini adalah haiwan yang diberi sifat manusia, seperti berjalan dan bercakap. Mereka boleh menjadi apa-apa dari karakter kartun seperti Bugs Bunny kepada keperibadian permainan komputer seperti Pokemon. Tempat itu mempunyai seni, animasi, buku komik dan kesusasteraannya sendiri. “

420Dating.com
Hari ini

Ia 4:20 di suatu tempat 
420Dating.com, sebuah laman web kencan percuma untuk orang yang merokok ganja, mempunyai moto: “Kenapa sahaja sahaja?” 

Banyak orang menggambarkan diri mereka dalam profil 420Dating.com mereka sebagai “santai,” “ditendang kembali” dan “lembut”; beberapa profil bercakap tentang ingin mencari seseorang yang istimewa dengan siapa mereka boleh “membakar sedikit.”

Kebanyakan manusia tidak perlu memohon 
“Pintar adalah seksi” di RightStuffDating.com, sebuah laman web ultra-eksklusif yang memperuntukkan dirinya sebagai “Ivy League of dating.” Untuk menyertai, anda mestilah seorang siswazah atau ahli fakulti (bukti diperlukan!) Daripada kumpulan terpilih universiti dan kolej “cemerlang”. 

Mahu meneka sekolah mana yang muncul dalam senarai? Harvard, Yale, Stanford, MIT – ya. Kolej Komuniti Greendale – no.

PURRsonals.com
Hari ini

PURRfect untuk pencinta kucing
Sebelum anda mengklik pada PURRsonals.com di tempat kerja, matikan jumlah anda! Jika tidak, muzik piano akan mula bermain, dan seorang wanita yang memegang kucing akan masuk dari panggung kiri dan terus meletakkan penekanan lisan yang kuat pada perkataan “purr.” 

Yang berkata, jika anda memuja kucing anda (dan kucing secara umum), dan jika anda ingin bertemu dengan orang yang merasakan cara yang sama tentang kucing, maka ini adalah tempat yang akan menjadi. 

Sebagai wanita yang memegang kucing menjelaskan, “Pencinta kucing dari semua lapisan masyarakat dapat meraikan foto, cerita dan video ahli keluarga tercinta mereka. Dan jika anda seorang yang tunggal, ini adalah peluang anda untuk bertemu seseorang yang PURRfect untuk anda.”

Apa band kegemaran awak?
Orang-orang yang memulakan Tastebuds.fm tertarik dengan idea bahawa citarasa muzik rakyat banyak mengatakan tentang orang itu sendiri – dan mengenai keserasian potensial mereka dengan orang lain. Tapak temu janji ini membolehkan anda memasuki beberapa kumpulan yang anda suka dan dipadankan dengan orang di seluruh negara yang berkongsi citarasa anda dan ingin bertemu dengan seseorang. 

Seorang rakan sekerja saya yang mendengar tentang laman web ini berkata: “Di manakah laman web ini ketika saya seorang diri? Tahukah anda betapa sukarnya untuk mencari wanita yang menarik yang akan bertolak ansur dengan penembakan The Stranglers sepanjang masa dan membunuh jenaka? “

Dan itu bukan semua…
Bibliophiles boleh beralih kepada Alikewise, yang cuba menandingi orang asing berdasarkan citarasa mereka dalam kesusasteraan. Adakah anda seorang nerd dan bangga dengannya? Geek 2 Geek berpasangan daripada roh istimewa “istimewa”. Malah fanatik produk Apple boleh mencari cinta sebenar di Cupidtino. 

Untuk hati yang kesepian di dunia moden, akan ada laman web untuk anda berdedikasi untuk mengejar hanya jenis cinta yang tepat.

Cerita yang dikemas kini pada asalnya disiarkan pada 8 Februari 2012. Rebecca Ruiz menyumbangkan kisah ini.