Dapatkan enam pek abs seperti lelaki di ‘Magic Mike’

Mereka kencang, mereka sihat dan mereka kedua-dua inspirasi dan mimpi ngeri untuk lelaki biasa. Kami sedang bercakap penari lelaki – atau lebih Channing Tatum, Matthew McConaughey dan seluruh bintang yang bermain strippers dalam filem baru “Magic Mike.”

“Kami hanya bercakap tentang perkara ini di pejabat kami,” kata Jim White, jurulatih peribadi dan ahli diet berdaftar dari Virginia Beach, Va. “Lelaki itu semua mengatakan mereka tidak mahu teman wanita atau isteri mereka pergi ke filem itu. ini adalah jurulatih yang sesuai. “

Benar, penglihatan selesema lelaki yang berumur sedozen atau lebih keras mungkin sedikit menakutkan (walaupun untuk tikus gim), tetapi badan fizikal – dan, ya, abs yang dipahat – pasti dapat dicapai, kata White, jurucakap Akademi Pemakanan dan Dietetik.

“Anda tidak boleh lebih tinggi tetapi anda boleh membuat badan impian anda,” katanya. “Saya mempunyai pelanggan 300 paun yang mendapat enam pek abs. Tidak ada keraguan dalam fikiran saya bahawa dengan melakukan perkara yang betul anda boleh mendapatkan badan yang anda mahu.”

Jadi, apa maksud “melakukan perkara yang betul”?

White berkata diet adalah langkah pertama untuk mengubah diri anda menjadi mesin kasar, bermakna, mesin pelucutan.

“Apabila datang untuk mengurangkan berat badan dan merobek abs dan perut basuh rata, anda perlu mengawal saiz bahagian anda,” katanya. “Kebanyakan lelaki makan sebahagian besar supaya mereka perlu menontonnya. Selain itu, mereka perlu memastikan karbohidrat mereka berada pada tahap yang sederhana dan mereka bukan karbohidrat putih, halus atau diproses.”

Kentang manis, beras perang, oat, quinoa dan kacang adalah baik, katanya. Kentang, pasta, beras dan cip tidak begitu banyak.

Protein yang baik adalah penting juga.

“Lelaki dengan enam pek memerlukan protein tanpa lemak, bukan protein berlemak,” katanya. “Anda perlu memandu dengan betul melalui tingkap pemacu ketika datang ke makanan segera. Tidak ada ayam goreng atau stik T-tulang. Sebenarnya, elakkan apa-apa jenis makanan goreng.”

Untuk protein, White mencadangkan ayam panggang (tanpa tulang, tanpa kulit), ikan putih atau salmon (yang mempunyai lemak yang tepat), putih telur, ayam belanda dan yoghurt Yunani. Makanan “Tidak terbang” yang kelihatan sihat tetapi sebenarnya dikemas dengan kalori atau gula tersembunyi termasuk bar granola, jus, mentega kacang dan bijirin.

Akhirnya, makan lima atau enam hidangan kecil sehari (beberapa yang merupakan makanan ringan, contohnya, segelintir badam – mengelakkan kacang atau kacang tanah – atau goncang protein) membantu menjaga tubuh anda dengan cekap membakar lemak tersimpan.

“Ramai orang berfikir, ‘Jika saya akan makan banyak sehari, saya akan mendapat £ 300’ tetapi kunci adalah untuk memakan makanan kecil,” kata White. “Sarapan pagi harus menjadi makanan terbesar anda, meningkatkan metabolisma dan mengurangkan kemungkinan makan berlebihan. Ia memberikan tenaga sepanjang hari supaya anda boleh mendapatkan latihan yang sangat baik.

Sudah tentu, kerja adalah bahagian penting lain teka-teki enam pek.

Reggie Chambers, seorang jurulatih selebriti yang bekerja dengan Matt Damon di filem-filem “Bourne”, mengatakan hari itu harus bermula dengan senaman aerobik selama 30 minit – walaupun sebelum anda mempunyai apa-apa makanan.

“Apabila anda melakukan perkara pertama pada waktu pagi, sebelum anda makan apa-apa, anda akan membakar apa sahaja yang telah anda simpan,” katanya. “Latihan pagi perlu kardio – berlari, tinju, melompat tali, kemudian anda mempunyai sarapan selepas itu.”

Tetapi 30 minit perkara aerobik pertama pada waktu pagi adalah hanya permulaan. Latihan tubuh keseluruhan perlu dilakukan pada tengah hari, katanya.

“Ketika itu, kamu bekerja lengan, dada, belakang, bahu dan kaki,” katanya. “Anda boleh melakukan latihan litar dengan mesin atau beban berat. Saya cadangkan beban bebas.

Tetapi tunggu, ada lagi.

Anda juga perlu berlipat ganda dalam kerangka dan latihan pembinaan teras – sama ada pada waktu pagi dengan kardio anda dan / atau dengan senaman badan penuh anda pada waktu hari.

Chambers mengesyorkan 20 hingga 50 wakil setiap busters usus berikut: kenaikan kaki tergantung, V-up, basikal, papan, push-up, dan crunches sisi serong.

“Tinju juga merupakan cara yang hebat untuk kekal dalam bentuk dan mendapatkan abs yang baik,” katanya. “Anda menggunakan inti anda dan anda sentiasa berpusing dan berpaling.”           

Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk mendapatkan abs yang sesuai dengan penari telanjang?

“Untuk seorang bintang filem yang sudah berbentuk, ia mungkin mengambil masa kira-kira tiga minggu,” katanya. “Bagi seseorang yang berisiko berat 20 kilogram, ia akan mengambil masa kira-kira lima hingga enam bulan dan ia akan bekerja tiga kali seminggu. Sekiranya anda bekerja setiap hari, anda boleh mengurangkan separuh masa itu.”

Menurut ahli diet dan pelatih Putih, wanita yang ingin menurunkan berat badan dan nada harus mengikut rutin yang sama – dengan satu pengecualian.

“Saiz bahagian sepatutnya separuh daripada apa yang orang makan, tetapi segala yang lain terpakai,” katanya.

Satu lagi nasihat nasihat untuk lelaki: Jangan terlalu kecewa dengan melihat torsos yang mengalir di “Magic Mike.”

“Anda perlu realistik,” kata White. “Banyak selebriti mempunyai pelatih peribadi dan mereka bekerja enam jam sehari.”

Cerita yang berkaitan:

  • Kajian menunjukkan diet mana yang terbaik untuk menjaga berat badan
  • Paula Deen jatuh 30 pound
  • Panduan kepada bijirin yang sihat: Cara menggunakan farro, quinoa dan banyak lagi
  • Adegan samseng! Bintang ‘Magic Mike’, Channing Tatum memamerkan gerakan penari telanjangnya