Dalam masa kurang dari 2 tahun, wanita ini kehilangan 160 paun dengan mengikuti 5 langkah

Pada umur 27 tahun, NaTasha Glaspy berada pada enam ubat yang berbeza dan berat 376 pound. Pil itu membantu dia menguruskan tekanan darah, kolesterol dan diabetes jenis 2. Dia menyedari bahawa dia boleh meredakan banyak preskripsinya jika dia kehilangan berat badan

Hampir dua tahun kemudian, dia menurunkan 160 paun dan tidak lagi memerlukan ubat-ubatan itu.

“Penyembuhan untuk semua masalah kesihatan saya adalah pengurusan berat badan,” kata Glaspy, kini 29, dari Winston-Salem, North Carolina kepada HARI INI. “Saya tahu saya perlu mengawal hidup saya.”

Bagaimana wanita ini kehilangan 160 paun dalam 2 tahun

Januari.24.201700:52

BERKAITAN: Selepas penambahan berat badan dan kesakitan, ibu mengubah diri dengan kehilangan 105

Glaspy telah memperoleh 70 paun tahun baru universiti dan terus mendapat sehingga dia membawa £ 376 pada badannya 6’1 “. Beliau juga mempunyai sindrom ovarium polikistik (PCOS), yang merupakan gangguan hormon yang menyebabkan ketahanan insulin di banyak dan boleh membuat penurunan berat badan lebih mencabar.

Untuk menguasai semula kehidupannya, dia mula perlahan-lahan dengan mengambil kelas dua kali seminggu di YMCA tempatan, yang direka untuk membantu orang yang berlebihan berat badan menjadi lebih aktif.

Hari pertama pelatih memberitahu Glaspy dia perlu berjalan dengan lancar selama 20 minit dan dia membanting. Tidak mungkin dia dapat melakukannya.

“Ia amat menggembirakan, tetapi saya terus pergi,” katanya. “Saya berkata kepada diri saya, saya akan terus mengikuti perjalanan ini jika selepas program ini saya kalah 20 pound.”

NaTasha Glaspy no longer needs medication for diabetes, blood pressure, or cholesterol thanks to losing 160 pounds. She's no focusing on toning and living a healthy lifestyle.
NaTasha Glaspy tidak lagi memerlukan ubat untuk diabetes, tekanan darah atau kolesterol.NaTasha Glaspy

BERKAITAN: 8 langkah sihat yang membantu pengantin perempuan ini kehilangan £ 110 sebelum perkahwinannya

Pada akhir program selama 10 minggu, dia telah kehilangan 23 pound.

“Saya teruja dan saya gembira. Saya berasa seperti, ‘Baiklah, saya boleh buat ini,’ “katanya.

Dia mula pergi ke kelas-kelas lain, termasuk Zumba, kickboxing dan kem boot-mengangkat berat, empat kali seminggu. Dan dia mengubah dietnya, memotong karbohidrat, soda dan jus putih dan mula makan lebih banyak protein tanpa lemak.

“Saya mengambil masa kira-kira tiga bulan untuk mendapatkan semua perkara diet ini bersama-sama,” katanya. “Bahagian yang sukar hanya memikirkannya dan mempunyai kemahuan.”

Bila NaTasha Glaspy has a week where she only sees small changes she reminds herself that even tiny victories help her achieve her goals.
Apabila NaTasha Glaspy mempunyai seminggu di mana dia hanya melihat perubahan kecil, dia mengingatkan dirinya bahawa walaupun kejayaan kecil membantu dia mencapai matlamatnya. NaTasha Glaspy

BERKAITAN: Ibu mendapat maklumat tentang penurunan berat badan: Inilah cara dia menumpahkan 90 pound dalam setahun

Sejak Mac 2015, Glaspy telah kehilangan 160 paun. Tetapi yang lebih penting, dia mengubah kesihatannya.

“Ia sangat nyata kerana saya telah mengambil ubat tekanan darah tinggi sejak saya berumur 16 tahun,” katanya. “Saya bukan banduan untuk semua ubat ini. Badan saya boleh melakukan apa yang sepatutnya dilakukan. “

Dia berharap kejayaannya memberi inspirasi kepada orang lain.

“Ia benar-benar boleh dilakukan dan apa yang mungkin berlaku apabila anda percaya kepada diri sendiri,” katanya.

Glaspy berkongsi beberapa tips untuk membantu orang lain yang berharap dapat menurunkan berat badan.

1. Peribadikan tonggak-tonggak kecil ini.

Apabila angka pada skala hanya jatuh sebanyak satu paun, ia berasa mengecewakan. Tetapi kepada Glaspy bahawa kerugian kecil masih membantu.

“Kemajuan kecil masih maju,” katanya.

2. Ingatkan diri dari tempat asal anda.

Apabila datarannya berasa kecewa, Glaspy melihat gambar dari sebelum kehilangan berat badannya. Kadang-kadang dia juga memakai jins lama. Dia kini sesuai dalam satu kaki saiz seluar 28 nya. Ini mengingatkan dia betapa dia telah berjaya.

Bila Natasha Glaspy feels frustrated with plateaus, she tries on a pair of her old jeans to see how far she's come in her weight loss.
Apabila Natasha Glaspy berasa kecewa dengan dataran tinggi, dia cuba memakai seluar jeans lama untuk melihat sejauh mana dia mengalami penurunan berat badan.NaTasha Glaspy

BERKAITAN: Wanita menurunkan £ 350 dan menggalakkan orang lain untuk ‘tidak pernah berputus asa’

3. Hanya bergerak!

Pengurangan berat badan Glaspy bermula dengan berjalan kaki 20 minit dengan cepat. Sekarang dia bekerja empat kali seminggu selama sekurang-kurangnya satu jam. Apabila dia mula, dia tidak pernah membayangkan dia akan bersenam.

“Anda perlu bangkit dan anda perlu mula bergerak. Tidak seperti saya dan duduk dan berfikir mengenainya, “katanya. “Semua orang bermula di mana-mana.”

4. Perhatikan apa yang mendorong anda.

Tidak memerlukan ubat yang diilhamkan oleh Glaspy. Tetapi semua orang mendapati sesuatu yang berbeza yang menggalakkan mereka.

“Anda perlu tahu mengapa anda melakukan ini, untuk kesihatan, keyakinan, anak-anak anda. Anda perlu berpegang teguh pada mengapa anda melakukannya, “katanya.

NaTasha Glaspy transformed her healthy by losing 160 pounds. She no longer relies on medication for blood pressure, cholesterol and diabetes.
NaTasha Glaspy mengubahnya sihat dengan kehilangan 160 paun. Dia tidak lagi bergantung kepada ubat untuk tekanan darah, kolesterol dan diabetes. NaTasha Glaspy

BERKAITAN: pic bikini pasca berat badan ‘sebenar’ menjadi virus

5. Makan apa yang masuk akal untuk anda.

Kerana PCOS menyebabkan rintangan insulin, diet rendah karbohidrat, protein tinggi berfungsi dengan baik untuk Glaspy. Tetapi dia percaya orang lain perlu memilih diet yang berfungsi untuk mereka.

Dan, dia menggesa orang untuk menjadi realistik. Setiap hari Jumaat dia keluar makan bersama keluarganya dan menikmati dirinya sendiri. Dia hanya meneliti menu sebelum membuat pilihan pintar.

Untuk cerita lebih inspiratif, lihat halaman Perjalanan Berat Badan saya!